Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Ręce opadają ! [1M]

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Ręce opadają ! [1M]

Postprzez PLOTEK » 28 października 2008, 22:28

Człowiek się stara, dba o auto, obchodzi sie z nim jak z jajkiem, co miesiąc na nie haruje, a jakaś za przeproszeniem bezmyślna K U R %&!!@ A !! robi sobie z tegoż auta tablicę do pisania :( . Ręce mi opadły do ziemi gdy wracając z pracy, zobaczyłem samochód na parkingu !! strzeżonym , monitorowanym !! (Galeria handlowa). Na wysokości tylnego nadkola, tuż nad linią świąteł uśmiechała się do mnie długa na 10-15 cm i gruba na około 2-3mm, rysa na lakierze.Lakier zdarty do blachy. Moje wku!!%^wienie było tym większe gdy do wiedziałem się od cieciów siedzących przy monitoringu, że rzekoma kamera umieszczona 2 metry od miejsca w którym stało moje auto, jest tylko miernikiem ilości pojazdów wjeżdzających do garażu. Zaproponowano mi wezwanie Policji ale zrezygnowany "podziekowałem", pojechałem do domu i teraz dziele się z wami moim jakże emocjonującym przeżyciem.

Pozostaje oddac auto do lakiernika, bo żadne kredki i tym podobne wynalazki nie pomogą.
http://www.dropshots.com/plotek#date/20 ... 6/19:33:14

BILSTEIN & EIBACH powered by Masters
PLOTEK
Stella +
Stella +

Auto: Be eM Wu

Reklama

Re: Ręce opadają ! [1M]

Postprzez noktoto » 28 października 2008, 23:02

Współczuję, a wiem co czujesz. Mój miał 2 miesiące kiedy dorobił się pierwszych rys "parkingowych". Teraz jest ich więcej, obawiam się, że jest to nieuniknione :( Obecnie staram się parkować w mniej zatłoczonych miejscach - czyli trochę więcej chodzę ;)
noktoto
Cupra
Cupra

Auto: GTI Performance
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez MaGnezz » 28 października 2008, 23:57

W cywilizowanym kraju, osoba ktora wyrzadzila szkode zostawia za szyba swoj numer kontaktowy, ale w PL :x
moc dostracza tune-up.pl :D
MaGnezz
Sport
Sport

Auto: CorLeone

Postprzez oczkolek » 29 października 2008, 08:58

PLOTEK napisał(a):ale zrezygnowany "podziekowałem", pojechałem do domu i .

Błąd, trzeba było popsuć im statystyki, a po drugie z tymi kamerami to coś nie wierzę.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Mistic » 29 października 2008, 10:53

jakiś czas temu miałem bardzo podobną sytuacje ! wracałem z ubezpieczalni i wsiadając do samochodu zauważyłem coś na masce.. wydawało się jakby to coś było przyklejone, jak podszedlem bliżej ukazał mi się przepiękny "szlaczek" jak z zeszytów z pierwszej klasy "kto ładniej podkreśli temat dostanie uśmiechnietą buźkę" :( a za chilwe.. jakby tego było mało swastyka o srednicy 25 cm :killer: to już przeszło moje najśmielsze oczekiwania!! współczuję bo wiem co czułeś!
Mistic
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez ciapus4 » 29 października 2008, 12:23

Witam, to tak samo jak kradną duperele lusterka, banany, zaslepki halogenów :killer: :killer: u%$&dalac paluchy tylko i teraz auto wygląda, jest wybrakowane. I tak powiem

Pozdro
ciapus4
Stella +
Stella +

Auto: seat toledo II

Postprzez marcus415 » 29 października 2008, 12:31

Wspolczuje. Ja jak korzystam z parkingu strzezonego, to kaze cieciowi napisac na bilecie ze auto jest bez rys ,wgniecen itp. ,a w srodku znajduje sie takie i takie radio.
Kiedys znajomy opowiadal mi jak to miejscowe zlodziejaszki mialy uklad z cieciami i robili z autami co chcieli, a klient nic nie mogl wskurac bo nie mial zadnego dowodu ze to sie stalo na tym wlasnie parkingu.
Pozdrawiam.
marcus415
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: Zuk
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez kalumet » 29 października 2008, 12:53

przyjechałem kiedyś od lakiernika bo ktoś mi przerysował drzwi, auto atało niecałe dwie godziny na środku między blokami na samym widoku
nowa rysa na masce i zderzaku chyba dwie albo trzy :killer: ewidentnie było widać, że komuś się auto nie spodobało
powiedziałem że jak dorwę gnoja to mu wszystkie kości połamię
drzwi i maska zostały przerysowane na tym samym parkingu więc penie zrobił to ten sam bezmózgowiec
Obrazek
kalumet
Sport
Sport

Auto: na dopalaczu

Postprzez Sammael » 29 października 2008, 13:19

Współczuję ale nie ma się nad czym rozwodzić - nie od dziś wiadomo, że w społeczeństwie są jednostki, które widząc, że ktoś ma coś lepszego to od razu mu to zniszczą, bo "dlaczego on ma mieć a ja nie"

Wystarczy wspomnieć jakże trafną 'modlitwę Polaka' z Dnia Świra:

Gdy wieczorne zgasną zorze, zanim głowę do snu złożę, modlitwę moją zanoszę, Bogu Ojcu i Synowi. Dopier***cie sąsiadowi! Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie, proszę! Kto ja jestem? Polak mały! Mały, zawistny i podły! Jaki znak mój? Krwawe gały! Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna! Zniszczcie tego skur***yna! Mojego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada! Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym i w ogóle, żeby miał marnie! Żeby miał AIDS-a i raka, oto modlitwa Polaka!
Był Leon 1M FR conversion ASV->BLT 230 KM/460 Nm
Było Audi S3 8P BHZ->CDLA 2.0 TFSI 360,1 HP/458 Nm Powered by COMPSPORT
Bylo Audi RS5 450KM. 4.2 FSI V8
Jest Audi A1 S-line 185KM - 1.4 TFSI(żono-wóz)
Jest Audi RS7 600KM. 4.0 TFSI V8
Sammael
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi RS5
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Mistic » 29 października 2008, 13:28

Sammael, ale mam nadzieje ze to się zacznie zmieniać, mam wrażenie że "nasze pokolenie" podchodzi już do sprawy inaczej!
Mistic
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez kalumet » 29 października 2008, 17:19

mistic1234 raczej mało prawdopodobne aby się to zmieniło
parę lat temu było głośno o starszej sąsiadce, która rysowała po każdym malowaniu auto sąsiada, wkońcu zamontował w lusterku kamerę i nawet gliniarze byli źdźiwieni, że baba po 60 robi takie rzeczy
pod blokami często siedzą gówniarze, którzy aby popisać się przed kumplami robią demolkę na parkingach :killer:
Obrazek
kalumet
Sport
Sport

Auto: na dopalaczu

Postprzez sprajt » 29 października 2008, 17:27

współczuje ci. troche kasy poleci na malowanie

jak dla mego kumpla przerysowali gwoździem cały bok to przeszedł się po osiedlu i dla gnojków oferował kasę jesli ktos zdradzi kto to zrobił. znalazł się taki co sprzedał 17 letniego kolege. nie bede pisał co z winnym się stało bo bana dostane.
sprajt
Stella +
Stella +

Auto: LEON II

Postprzez PLOTEK » 30 października 2008, 02:02

sprajt napisał(a):współczuje ci. troche kasy poleci na malowanie

no 300 zł lakiernik mi zaśpiewał. Jutro oddaje do malowania bo nie wytrzymam nerwowo, jak spogladam na samochod to ciagle widze tylko tą rysę :palacz:
http://www.dropshots.com/plotek#date/20 ... 6/19:33:14

BILSTEIN & EIBACH powered by Masters
PLOTEK
Stella +
Stella +

Auto: Be eM Wu

Postprzez STYRO » 30 października 2008, 16:55

Mi zrobili ladny szlaczek 2 tygodnie po kupnie. Zaparkowalem przy glownej ulicy w miescie i komus sie nudzilo - caly prawy bok - od reflektorow do tylnych swiatel. Jako, ze to metalic to lakiernika powiedzial, ze pomaluje to za 350euro, bez gwarancji ze jutro znow nie porysuja. Odpuscilem - jezdze z rysa.
Pozdrawiam

STYRO
STYRO
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1.6 AKL

Postprzez rafał » 30 października 2008, 22:26

Styro mam dokładnie to samo :killer: :killer: cały bok od tylnego światła do przedniego.
i na razie też jeżdżę z rysą :no:
Jak złapię to łapy połamię :killer:
rafał
Sport
Sport

Auto: AGR by TTC

Postprzez The_GrabeK » 30 października 2008, 23:02

Od lampy tylnej do szyby od pasażera od klucza - takie coś mam na Tolku - nie umiem zrozumieć jak może takie coś komuś dawać satysfakcję?

Chwała Bogu, Leoś jakoś się jeszcze (odpukać) uchował przed aktami wandalizmu i oby tak było dalej.
Na Śląsku wykreślamy nudę ze słownika! http://www.gdynudno.pl
The_GrabeK
Signo
Signo

Auto: Leon, Toledo

Postprzez pembuk » 6 listopada 2008, 18:21

Współczuje. ten kraj to sie chyba nigdy nie zmieni i cała ta chołota zawsze bedzie chodzic po tej ziemii. Mi za to tydzien temu jakis dres w adidasach przebiegł po aucie wzgłuż. Od poczatku maski az do konca tylnej klapy zablocone slady po adidasch. Auto stało pod domem przy ulicy. Miałem delikatnego wgniota na dachu, ale wczoraj przy dogazowaniu sam wyskoczyl do prawidlowej pozycji :D. Jest cos jeszcze na masce po tym jak oparla sie na silniku. Niby nic szczegolnego sie nie stalo. Ale jakby dorwał gnoja ty bym mu nogi polamal, bez chwili zawahania!!! :killer: :killer: :killer:
Obrazek
pembuk
Sport
Sport

Auto: SIGNUM 3.0

Postprzez Liakon » 15 grudnia 2008, 09:02

Tak przegladając rożne ogłoszenia wpadł mi adnosnie tego tematu Fabiszon: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7203785 Ktoś sie chyba bawił wokół niego z kluczykiem w berka.
Liakon
Stella +
Stella +

Auto: 1.4

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne