Koledzy poproszę o wsparcie techniczne. Chcę założyć opony na zimę, na felgach stalowych. Teraz mam następujące 205/55R16, a chciałbym założyć 195/65R15. Są tacy, co mówią, że nie da rady, gdyż felga będzie tarła o zacisk hamulcowy. To gdzie koledzy leży prawda? To jak? Pomożecie?
powinno być ok. ja w swojej byłej 130tce (288mm tarcza)miałem dokładnie takie zestawy i nie było problemu.A raczej był problem ale z letnimi felami 16 bo źle było dobrane ET i musiałem sobie sprawić dystanse aby fela nie zawadzała o zacisk przy świerzych tarczach i klockach-po wytarciu już było ok.
A to w takim razie pociągnę nieco temat... Czy w wypadku zamiany felg z alu na stalowe, muszę też śruby zmieniać? Czy będą pasować te od alu felg? Hough
Witam, odgrzebię kotleta. Planuję "na wczoraj" zakup Goodyearów UG 8 195/65 do Leona 2 oraz postawienie go na stalowych felgach 15". Proszę podać jakie ET będą OK (mam nadzieję że zacisk hamulcowy nie będzie obcierał).
PS: jak ma ktoś foty swojego 1P na takim profilu opon, niech zapoda, zobaczyłbym jak stoi i wygląda na tym Leon.