Bono założyłem
Słuchaj koszta są zależne od tego za ile kupisz graty. Ja dałem śmieszne pieniądze - góra obudowy filtra powietrza, rura "harmonijka", rura aluminiowa, łącznik do turbiny gumowy + potrzebne opaski zaciskowe kosztowały mnie 150 zł, do tego przepływomierz 120 zł. Całość generalnie pasuje P&P poza jedną rzeczą - odmą silnika. Jest na to sposób - kupujesz odmę od Lanosa 1,6 DOHC i ucinasz odpowiednie kolanko

Lanosowa odma kosztuje w sklepie 14 zł.
Wrażenia - zmienił się odgłos pracy - słychać jak zasysa turbo przy ok 2000 obr

Na razie jest nie shamowane i nie dostrojone do nowej przepływki ale wyraźnie jest jebn... niutona ok 2000 obr - widać wyraźnie łatwiej się zassysa teraz motorowni. Żwawiej też pracuje w średnim zakresie obrotów - ok 3000. Wyżej na razie nie pałuje bo jest niedostrojone.
Jak Rogal się ogarnie to shamuje to i dam do dostrojenia. Dopiero przedwczoraj wrócił z urlopu i czekam w kolejce...
[ Dodano: Czw 14 Sie, 2008 ]Więc wreszcie dziś nastąpiła chwila prawdy. Dla porównania pierwszy wykres gdzie mamy mod "ostateczny" z lipca i porównanie go z dolotem i przepływomierzem założonym bez korekty:
Wyrażnie widać, że nowy większy przepływomierz do 2600 obrotów obcinał dawki paliwa przez mniesze wskazania a powyżej 2600 górę biorą mniejsze opory przepływu nowej rury.
Zdejmowaliśmy paliwa, zdejmowaliśmy, po drodze było 196 KM (tak spalił lepiej co dostał paliwa i moc rosła) ale moim zdaniem troche za bardzo jeszcze kopcił. Wreszcie doszliśmy do tego:
Proszę zwrócić uwagę na temperaturę zewnętrzną...
Odczucia w jeździe - auto zapier... od startu do 4500 bez najmniejszego nawet zająknięcia. Jest cichsze jak na starym dolocie i po prostu rwie do przodu. Na kreskach niby przepaści nie ma ale w jeździe jest i to znaczna.
Polecam tego typu moda ale tylko z korektą softu!!!