Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[PB wolnossąca] 1.8-20v dziury podczas przyspieszania

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[PB wolnossąca] 1.8-20v dziury podczas przyspieszania

Postprzez lasotek » 27 marca 2009, 20:05

Witam przejżałe forum i nie potrafiłem nic znaleźć, otóż mam taki problem iż lenik ma jakieś dziury podczas przyspieszania. Jadę dwójką bo na tym biegu to jest odczuwalne najbardziej, dochodzę do 2500 i nagle jakby 50 koni mu odjęło i po chwili jest dobrze, przyspiesza dalej i około 3500 nagle to samo. Innym razem to samo przyspieszanie i nic nie zauważam.... Takie dziury pojawiają się od czasu do czasu, a nawet zauważyłem że czasami nawet nie czuć wogóle tej regulacji rozrządu tzn powyzej 3000 czuć takie coś jakby dostawał turbo jednak to też nie zawsze jest odczuwalne...

Przelywka wymieniona, przepustnica po regulacji, czy może sonda lambda do wymiany się nadaje już sam nie wiem... brak mi pomysłów. Z tego co wiem to mechanik mówił że komputer pokazał błąd II sondy.
Auto jest po wymianie rozrządu, czy zła regulacja może być przyczyną takich problemów??

Co koledzy sądzicie...?? Pytam bo jak z mechanikiem pogadałem to tylko metodą prób i błędów jest w stanie dojść co go boli, a ja aż tak głębokich kieszeni nie mam żeby kłaść kasę na auto i nie mieć satysfakcji z jazdy... Podrawiam
Patrzę w lustro codziennie rano, jestem coraz przystojniejszy- ale dzisiaj to już przesadziłem!!
Był Leon 1M 1.8 APG, Jest Octavia 1.8T+ AUM
lasotek
Signo
Signo

Auto: Octavia 1U
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: [PB wolnossąca] 1.8-20v dziury podczas przyspieszania

Postprzez gateway » 27 marca 2009, 21:41

jesli auto zaczelo sie tak zachowywac zaraz po wymianie rozrzadu to pewnie przyczyna jest przestawienie o jeden zabek, aczkolwiek nie jestem pewien czy od razu zawory nie spotykaja sie z tlokami.
jaka przeplywke zalozyles? ori czy zamiennik? czy byla czyszczona przepustnica? jaki masz stan oleju?

ja mialem podobny przypadek i ostatecznie pmogla wymiana na ori przeplywke.
mozesz jeszcze na chwile odpiac przeplywke i wtedy zobaczyc co sie bedzie dzialo.
ja u siebie jak odlaczylem przeplywomierz to auto zupelnie inaczej chodzilo (czyt lepiej)
poszukaj moich postow
gateway
Stella +
Stella +

Auto: poldzer/leon agn

Re: [PB wolnossąca] 1.8-20v dziury podczas przyspieszania

Postprzez lasotek » 28 marca 2009, 20:31

przeływka bosch ale jest sprawa że na kompie wyskoczył błąd sondy, gadałem z mechanikiem i podłączymy się pod kompa i zobaczymy podczas jazdy co pokażą sondy...
Patrzę w lustro codziennie rano, jestem coraz przystojniejszy- ale dzisiaj to już przesadziłem!!
Był Leon 1M 1.8 APG, Jest Octavia 1.8T+ AUM
lasotek
Signo
Signo

Auto: Octavia 1U
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna