Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
cypreess napisał(a):Dziwna usterka, wybierak DSG przesuwany w prawo na tryb sekwencyjny powoduje ze przestaje dzialac podswietlenie literek P R D S na skrzyni (cos przestaje stykac) - poruszalem lewarkiem prawo-lewo, ewidentnie cos przestaje stykac jak przesuwam wybierak.
Jak się u mnie okazało to skrzypienia pochodziły od uszczelek drzwi tych szmaciano-gumowych. Środkiem do usczelek przesmarowałem i ciszaPiotrek TS napisał(a):Znalazl juz ktos sposob na piszczenie skrzypienie z okolic lewego slupka na wysokosci ucha kierowcy?
Andre napisał(a):57tys i zaczela pieknei stukac przekladniato jakas porazka z tym autem...
Sebalenk napisał(a):U mnie ostatnio pojawił się taki stuk przy przyspieszaniu na skręconych kołach lub dohamowywaniu a na górskich krętych drogach
Sebalenk napisał(a):U mnie ostatnio pojawił się taki stuk przy przyspieszaniu na skręconych kołach lub dohamowywaniu a na górskich krętych drogach to aż pod nogami czułem i po plecach ciarki mi przechodzą ale cóż póki co nie mam kiedy się do serwisu wybrać a tam i tak zapewne nic nie wynajdą, macie jakieś pomysły?
Andre napisał(a):poruszaj krotkimi ruchami prawo lewo kiera na wylaczonym zaplonie jak bedzie pukalo to przekladnia
Andre napisał(a):zajrze jeszce pod ta poduszke bo mi tez ja wymieniali juz raz i faktycznie tez to bylo przy ruszaniu i dohamowywaniu , ale przekladnia tez mi puka, na wylaczonym zaplonie jest wiadomo mocniejsze pukanie a na zapalonym aucie ciszej bo wspomaganie pracuje...
Andre napisał(a):na wylaczonym zaplonie jest wiadomo mocniejsze pukanie a na zapalonym aucie ciszej bo wspomaganie pracuje...
respect_ napisał(a):ja już nic nie napiszę o tym aucie, bo znowu ktoś powie że mam pechowy egzemplarz...
Sammael napisał(a):te auta to oni w rumunii całe składali czy przypłynęły kontenerowcem z chin - bo jak czasem przeglądam ten temat to nie wiem czy smiać się z tego jakie buble to są czy Wam szczerze współczuć.
johnny napisał(a):120km przekraczam i świerszcz sie włącza
markos napisał(a):to jest zabezpieszenie fabryczne dla aut jezdzacych po polskich drogach, 120km/h to za szybko
Sebalenk napisał(a):A macie coś na skrzypienie drzwi kierowcy podczas jazdy...?
johnny napisał(a):markos napisał(a):to jest zabezpieszenie fabryczne dla aut jezdzacych po polskich drogach, 120km/h to za szybko
tylko że przy 200 km/h świerszcz sie wyłącza
Sebalenk napisał(a):A macie coś na skrzypienie drzwi kierowcy podczas jazdy...?
Ojciec napisał(a):Od kilku dnie zwróciłem uwagę na pewien dźwięk....można go usłyszeć w momencie jak koła są skręcona prawie do oporu zarówno w lewo i prawo. Przy odbijaniu często słychać ten sam dźwięk. W trakcie jazdy przy normalnych skrętach jest cisza, nawet przy bardzo szybkich i gwałtownych skrętach nic nie słychać.
Czy to normalne??
Ojciec napisał(a):johnny, ja ten dźwięk słyszę właściwie tylko na parkingach bo tylko tam skręcam prawie że do oporu kierownicą.... i u mnie to nie jest "buczenie" a taki metaliczny głuchy stuk jak by coś o coś uderzyło albo coś przeskakiwało....
Ojciec napisał(a):BoRaS, kurde ale żeby w aucie które ma 6 miesięcy poleciał już przegub.... jest to możliwe
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości