mam nadzieje, że taki temat wcześniej się nie pojawił.
Mam Leona z silnikiem ALH(90km) i niestety wysiada mi turbo( ciśnienie 1,2 bara, cieknie, już dość źle to wyglada, poprzedni właścciel zbagatelizował problem). ZAstanawiam się co zrobić i prosiłbym o waszą rae jako bardziej doświadczonych.
Mogę przeznaczyć około 4000zł i to moje pomysły:
1. Jeśli się uda to regeneracja turbo, czekanie na jakiś jeszcze dodatkowy przypływ gotówki i mody na około 170km(troche tego zbierania jeszcze by było
2.Może wymiana turbo na ARL/ASZ+wtryski i soft chyba zamknąłbym sie w 4000.
Teraz moje pytania.
Jako, że zauważyłem wielu forumowiczów z Bydgoszczy to gdzie w okolicy jest jaki dobry warsztat regenerujący turbiny? może źle przeglądałem ale nie znalałem żadnego polecanego(dlatego pytanie o okolicę:P)
Czy do opcji 2 potrzebne są jeszcze jakieś cześci? Dolot, mapsensor,chłodnica? ile możnaby z tego zrobił czytałem, że około 140. Gdzie mógłbym przeprowadzić tekie przeróbki w okolicy Bydgoszczy? Oczywiscie wiadomo, że jakaś podróż wchodzi w drogę:P
Wybaczcie takie pytania ale od czegoś trzeba zacząć a najcześciej doszukałem się opisu przeróbek na 180km które wiążą sie z większymi kosztami i wszystko to okolice Warszawy.
Pozdrawiam.