Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marti78nez napisał(a):Czy ktoś jeżdził na Vredestein Sportrac 3 205/60R15 91 V
wawior napisał(a):http://www.netcar.pl/x_C_X__P_TESTY.html?XP=19
kamil_n napisał(a):marti78nez napisał(a):Czy ktoś jeżdził na Vredestein Sportrac 3 205/60R15 91 V
Przede wszystkim jeśli ma to być 15 cali to rozmiar powinien być następujący: 195/65/15.
marti78nez napisał(a):Czy ktoś jeżdził na Vredestein Sportrac 3 205/60R15 91 V , mam felgi 15 i szukam jakiś dobrych/tanich opon do leona. Jak nie Vredestein to co ?;)
grabarz18 napisał(a):Panowie, jak pewnie niektórym wiadomo niedawny powrót ze spota kosztował mnie (między innymi) 3 opony na śmieci ale mniejsza o to. W tej chwili poszukuję nowych gum na lato w rozmiarze 215/45/17 lub 225/45/17.
grabarz18 napisał(a):AutoElegance, a może ty masz jakieś opony letnie w dobrej cenie. Już raz u ciebie kupowałem zimowe nokiany w ubiegłym sezonie
grabarz18 napisał(a):Za komplet używek w dobrym stanie też trzeba dać około 600+
grabarz18 napisał(a):Bridgestone POTENZA RE050A
grabarz18 napisał(a):BF GOODRICH Profiler 2
grabarz18 napisał(a):BF GOODRICH Profiler 2
wszystko się zgadza co o nich piszecie.the_rahzel napisał(a):Bridgestone POTENZA RE050A
znam co najmniej dwie osoby, które miały to gów... i powiedziały krótko nigdy więcej. W Octavii to non stop się ESP włączało i chińskie używki były lepszym rozwiązaniem. Drugi komplet jeździł na taxi w mercedesie i sezon ledwo przejeździł o komforcie jazdy itd. nawet nie warto pisać. Opony tej firmy nie należą do najtańszym a są gów.. warte. Już wolałbym kupic polskiego Klebera z serii Dynaxer. Rozsądna cena i b. dobrze się sprawują na mokrej nawierzchni.maniek80 napisał(a):Matador
oczkolek napisał(a):Co dowszystko się zgadza co o nich piszecie.the_rahzel napisał(a):Bridgestone POTENZA RE050A
Opony ten mają jednak małą wadę. Do temperatury około +16-17 stopni są twarde. Powyżej tej temperatury sprawują się już świetnie.
Było gdzieś o tym pisane na forum i doświadczalnie stwierdzone.
Z BF Goodrich polecam G-Force Profiler, to dobra sportowa opona kierunkowa, znakomicie odprowadza wode, dobrze sie klei, trzyma sie asfaltu, ze scieralnoscia roznie w zaleznosci od stylu jazdy, opona raczej miekka niz twarda. Natomiast Profiler 2 to opona do aut malych i kompaktowych i nie wystepuje w 16 i 17". Jezdzilem na poprzedniku G-Force Profiler, czyli na Profiler G, teraz jezdze na G-Force Profiler i nie mam zastrzezen, moze tylko to, ze przy moim stylu jazdy przednia os wytrzymuje max 2 sezony, ale przy spokojniejszej jezdze dluzej posluza.grabarz18 napisał(a):BF GOODRICH Profiler 2
Axee napisał(a):Natomiast Profiler 2 to opona do aut malych i kompaktowych i nie wystepuje w 16 i 17"..
Występuje i 16 i 17. 16 mam osobiście a 17 widziałem w Quaskaju - po Otwocku jeździ i nawet ma felgi takie jak mojeAxee napisał(a): Natomiast Profiler 2 to opona do aut malych i kompaktowych i nie wystepuje w 16 i 17"
roosman napisał(a):Skoków przez krawężniki mogą niestety nie przeżyć, ale raczej są ok.
belzi napisał(a):Jednak jesli nie przeszkadza Ci twardosc, a lubisz ekstremalna jazde to kup Bridgestony
Sebalenk, ja mam Dunlopy sport max tt i nawet ostatnio na mokrym przy temp 1-2st trzymaly sie bardzo dobrze. ogolnie polecam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 11 gości