Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Helm napisał(a):To może iść na kompromis i wziąć 215?
Lucas napisał(a):
Dla 17" 225/45 mozesz wziac 17" 205/50 wtedy bedziesz mial o wiele lepszy komfort.
bambo napisał(a):Montaz opon o nizszym indeksie predkosci niz fabryczne ogumienie jest zakazana prawnie
mirconi napisał(a):Witam. Czy ktoś miał kontakt z oponami regenerowanymi (nalewki, bieżnikowane). Coraz więcej moich znajomych je zakłada ,a niektórzy nawet je chwalą. Czy miał ktoś z nimi kontakt. Pozdr. mirconi
Ja też miałem - jak jeździłem trochę większymi autami to często do naczep, przyczep i ewentualnie na tylną oś zakładaliśmy nalewki z racji ceny. Ale jakoś nigdy na przód. generalnie nigdy nic złego się z nimi nie działo. W swoich autach zjeździłem kilka kompletów i miałem dwa przypadki że opona się rozwarstwiła. W tym jeden z mojej winy po przeleciałem po krawężnikach a druga sama z siebie. nie stosowałem w osobowych,ale myślę że technologia wykonania jest podobna.mirconi napisał(a):Witam. Czy ktoś miał kontakt z oponami regenerowanymi (nalewki, bieżnikowane). Coraz więcej moich znajomych je zakłada ,a niektórzy nawet je chwalą. Czy miał ktoś z nimi kontakt. Pozdr. mirconi
bubolak napisał(a):A jak się ma sprawa rozmiaru opon do ubezpieczalni. Czy jeśli w aucie jest "niestandardowy" rozmiar opon to ubezpieczyciel może odmówić wypłacenia ubezpieczenia? np w 1P 215/55/16 gdzie norma to 205/55/16 ?
Kimsi_3 napisał(a):rozmyslałam nad 205/50
Kimsi_3 napisał(a):mechanicy proponuja mi 215/50
mirconi napisał(a):Witam. Czy ktoś miał kontakt z oponami regenerowanymi (nalewki, bieżnikowane). Coraz więcej moich znajomych je zakłada ,a niektórzy nawet je chwalą. Czy miał ktoś z nimi kontakt. Pozdr. mirconi
dave napisał(a):2 bary
dave napisał(a):ja w tym roku testuje jakiegos nokian-a zobaczymy co z tego wyjdzie, opona strasznie miekka a jak wytrzyma 1 zimowy sezon to chyba bedzie niezly sekces
Kozak napisał(a):wie ktoś czym różnią się od siebie opony DUNLOP SP WINTER SPORT 3D od DUNLOP SP WINTER SPORT 3D MO
Na jednej osi jednak lepiej nie stosować opony z homologacją i oponę bez.
opony takie moga nieco roznic sie bieznikiem (ale nie musza)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości