Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
zwirek75 napisał(a):Pojawiły się interfejsy na elm327 z bluetooth po ok. 150 pln. Zamówiłem jedenzobaczymy co się da na tym wyświetlić. Podejrzewam, ze mniej niż na VCDS-ie. Ale nie trzeba sie bedzie babrać z kablami.
zwirek75 napisał(a):Pojawiły się interfejsy na elm327 z bluetooth po ok. 150 pln. Zamówiłem jeden zobaczymy co się da na tym wyświetlić.
Marcin_TDI napisał(a):najgorszy chłam jaki może być. będę zdziwiony jak wogóle się połączy z Twoim samochodem
sat666 napisał(a):Jest do tego jakis sensowny software na PPC?
Marcin_TDI napisał(a):polowa z nich nawet kodu błędu nie potrafi wykryć, nie mówiąc już o opisie, każdy program mówi co innego i inaczej dekoduje kod błędu. Urządzenie niewiarygodne prawie z zerowymi możliwościami. nie porównój go nawet do VCDS'a.
Marcin_TDI napisał(a):polowa z nich nawet kodu błędu nie potrafi wykryć,
sat666 napisał(a):Pytanie czy da sie takim zestawem monitorowac kilka wybranych parametrow pracy silnika np. Boost i EGT (w czasie rzeczywistym). Jako potencjalny zamiennik dla dodatkowych wskaznikow.
zwirek75 napisał(a):sat666 napisał(a):Jest do tego jakis sensowny software na PPC?
Jest tego troche. OBDGauge, Scantool.net i Polacy nawet coś piszą
To by faktycznie niezły patent był. Mam jakąś wrodzoną niechęć do dodatkowo montowanych wskaźników, wyświetlaczy itp.
A na Androida?
zwirek75 napisał(a): Jak pisalem wczesniej - jest ilosc danych jest ograniczona przepustowością szyny i pewnie
zwirek75 napisał(a):No więc mam taki interfejs.
Jak na razie udało mi się uruchomić obdgauge na PPC i OBDScope na symbian (szybkość odświeżania - 9-10 wskazań na sekundę), ale żaden z tych programów mi nie odpowiada. Niestety EcuTalk, który wyglądał najlepiej na screenshotach, nie działa po BT, a nie mam dostępu do źródeł żeby to poprawić. Więc zacząłem pisać coś swojego w J2ME - pewnie za 3-4 tygodnie pojawi się pierwsza wersja.
sat666 napisał(a):Jak idzie testowanie? Czy da sie jakos sensownie zamontowac to urzadzenie na stale?
Czy ktoś o podobnym (czyli małym) doświadczenia wykorzystał VCDS do celów diagnostycznych i testowych ?Podejrzewam, ze mniej niż na VCDS-ie. Ale nie trzeba sie bedzie babrać z kablami.
Tracer2 napisał(a):Np mozna wywnioskować jak sprawny jest akumulator w czasie zapalania silnika,
mozna zauważyć ze alternator pada, widać jak regulator pracuje w zależności od temperatury, a ma to wpływ na trwałość aku....
stellarium napisał(a):Czy ktoś wie jaki dokładnie jest gwint w misce olejowej 1.9TDI? Chciałbym kupić wskaźnik temp. oleju z czujnikiem właśnie do wkręcenia w miskę zamiast oryginalnego korka spustowego.
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość