Według opisu to można ładować też baterie o pojemności 120Ah. W instrukji jest napisane, że max prąd jest 3,6 A. To jak długo trzeba ładować baterię 120Ah

To już idzie w dni

Z tego co pamiętam, to 0,10 wart nominalnej baterii x 10h - optymalny sposób na ładowanie baterii. Dlatego więc prostownik powinien ładować taką batrię pradem 12A. Nie twierdzię ,że tym urządzeniem się nie da. Jednak poszukałbym coś innego. W leonie man aku o pojemności 60Ah. Dlatego poszukałbym prostownik o prądzie ładowania 6A.
Co do samego ładowania aku, to nowoczesne bezobsługowe baterie teoretycznie nie potrzebuja ładowania. Jednak przy ciągłym jeżdżeniu po mieście z włączonymi wszystkimi odbiornikami prądu (szczególnie w zimie) może spowodować, że trzeba podładować aku. Troszkę inaczej jest, gdy jeździ się ciągle trasy. Dla przykładu mój leon , którego sprowadziłem niedawno też ma bezobsługowy aku (tak jest na nim napisane). Słabo kręcił i jak go wymontowałem okazało się że jest prawie suchy

Na szczęście były korki w nim i wystarczyło uzupełnić elektrolit i podładować. Teraz jest OK
pozdr