Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wit3k napisał(a):Ale z drugiej strony panowie jak będzie wyglądała sytuacja z postojami kiedy bede chciał zaświecić postoje tylko z prawej strony będą swiecic z tyłu 2 żarówki?po jednej stronie?
oczkolek napisał(a):podłącząs osobno lewą i prawą lampę odpowiednio do lewej i prawej lampy
AdamekMMz napisał(a):Tyle że w Leonie nie jest to już takie proste, bo rejestracja jest z zderzaku.
AdamekMMz napisał(a):Tyle że w Leonie nie jest to już takie proste, bo rejestracja jest z zderzaku.
Zle podpiete dodatkowe pozycyjne. Powtarzam ma byc podpiete pod oswietlenie tablicy rejestracyjnej.beastleon napisał(a): ja wpialem sie w czerwono-szary
no i u mnie jest tak: gdy wylaczony sa swiatelka i silnik, dajem lewy kierunek - swieci lewy jeden kierunek (blotnik)
gdy dajem prawy kierunek - swieci prawy blotnik i oby dwa na klapie....
Nalezy sie wpiac w przewod szaro-zielony, jest to np. 2pin 5stykowej kostki po lewej stronie bagaznika, pod boczna tapicerka. Kabel przeciagamy z klapy gora lewa strona przez gumowa harmonijke i lewym slupkiem C w dol do kostki.ksl napisał(a):w jaki kolor kabelka mam sie wpiac (swiatelko w blotniku)?
chmielu napisał(a):Prosiłbym kogoś o fotkę gdzie konkretnie podpiąć kable od strony błotnika? Może być PW. Z góry dzięki
Ale wtedy swiatlo postojowe (prawe lub lewe wlaczone manetka) nadal bedzie tylko w blotniku swieciloSilver napisał(a):Wtedy jednym kablem łączysz obydwie strony w klapie i nadal masz działające światła funkcyjne ( czyli prawa lub lewa postojówka po dzwigni kierunkowskazów) i unikasz podwójnej pracy przy przeciąganiu osobnych kabli do prawej i lewej strony.
motyka8 napisał(a):Ale wtedy swiatlo postojowe (prawe lub lewe wlaczone manetka) nadal bedzie tylko w blotniku swiecilo
motyka8 napisał(a):zamiast przeciwmgielnych
wgi napisał(a):motyka8 napisał(a):zamiast przeciwmgielnych
?
jak włączysz przeciwmgłowe to co się dzieje?
[ Dodano: Sro 21 Kwi, 2010 ]
w sensie czy masz przeciwmgłowe czy nie
the_rahzel napisał(a):przeciwmgielnych nie mam...
wgi napisał(a):the_rahzel napisał(a):przeciwmgielnych nie mam...
kicha
Czasami się przydają.
SWIETA RACJAthe_rahzel napisał(a):CZASEM,od 3 lat jak jeżdżę Leonem to nie było takiej mgły żebym musiał ich używać... Prędzej przednich w celu wykrywania dziur na drodze...;o)
wgi napisał(a):A w za kilka dni trafisz na mgłę, w której będziesz widział na 10m i co?
Ja w zeszłym roku miałem co najmniej 5 sytuacji kiedy jechałem w mgle, w której przy 20km/h było już niebezpiecznie.
Poza tym czy aby czasem auto nie MUSI mieć przeciwmgłowych?
To jest prawda. Mialem kiedys zamontowane dwie zarowki. Tak ze przeciwmgielne bylothe_rahzel napisał(a):PS.Poza tym motyka8 miał jeszcze jedną żarówkę jedno-włóknową wstawioną właśnie do przeciwmgielnych więc to też jest wyjście...
motyka8 napisał(a):Ja to pisze dla tych dla ktorych to jest ciekawy temat i sie im to podoba i chca takie swiatla zrobic.
motyka8 napisał(a):A czy mgla jest czy nie to patrz w prognoze pogody
Mam pytanie, jak założyć żarówkę dwuwłóknową, jeśli ona ma inny sposób mocowania, tzn., są dwie wypustki montażowe i w jedno włóknowych są na tej samej wysokości a na dwuwłóknowych są na różnych wysokościach. Jak je założyć do oprawek po zmianie.
the_rahzel napisał(a):Sprężynkę która dociska(wypycha) żarówkę do góry żeby się trzymała(żeby styk był) też trzeba wywalić,bo inaczej będzie zwarcie... A te blaszki które dorabiasz do dodatkowego STOP-u bądź pozycyjnego trzeba osadzić na takiej wysokości(głębokości) żeby zakładając tą żarówkę na jednym bolcu od spodu dociskała ta blaszka do góry,bo inaczej będziesz miał tam luz i żarówka będzie ci latać i tracić styk
- dobrechmielu napisał(a):Na koniec chciał żebym mu pokazał jak coś takiego zrobić bo jego żona jeździ leonem i fajnie wygląda z tymi światłami
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości