Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Bylem na nabiciu klimy... Nie mam zadnego wycieku. Mimo to klima dalej nie chlodzi.
W ogole dziwnie dziala, np. podczas 40 minutowej jazdy wystepowaly momenty, gdy puszczala chlodne powietrze, ale przez wiekszosc czasu dmuchala jak zwykly nawiew.
Moze cos z sprezarka?
Yagi2 napisał(a):Bylem na nabiciu klimy... Nie mam zadnego wycieku. Mimo to klima dalej nie chlodzi.
W ogole dziwnie dziala, np. podczas 40 minutowej jazdy wystepowaly momenty, gdy puszczala chlodne powietrze, ale przez wiekszosc czasu dmuchala jak zwykly nawiew.
Moze cos z sprezarka?
Może sprzęgło od sprężarki Ci nie załącza lub odpadło (ja miałem taki przypadek,że odpadło)podobno w grupie VAG często się tak dzieje. Zajrzyj pod zderzak na samym spodzie,gdzie pasek klinowy się kręci,czy wszystko tam w porządku.Powinieneś widzieć tam takie coś zdjęcie
konstant napisał(a):jesli sprzeglo lezy gdzies na oslonie silnika, to jest opcja ze mozna je z powrotem zalozyc do sprezarki i bedzie dzialac?
tatian napisał(a):Czy zdążyło się komuś kiedyś żeby po włączeniu klimatyzacji -tu akurat mamual - z nawiewów wydobywało się coś w rodzaju pary, dymu? Wiatraki normalnie chodzą, klima normalnie chłodzi, nic nie śmierdzi, filtr niecały tydzień temu wymieniony, tylko dzisiaj przy włączeniu tak przez kilka sekund wydobywało się coś właśnie w rodzaju pary
kornat napisał(a):Jak można VAGiem sprawdzić ile jest gazu w klimie?
Marta napisał(a):Co może być przyczyną zatarcia?
Macie jakiś pomysł co może być przyczyna problemu z wiatrakiem?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości