Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
belzi napisał(a):jakis czas temu mialem okazje poupalac seryjna Ibize Cupre na torze i powiem tyle, ze udalo mi sie zagrzac hamulec APRacing
Sammael napisał(a):przecież w nowej ibizie nie ma AP(no jest ale opcją chyba)
Sammael napisał(a):z resztą nawet po zdjęciu to widać, że zwykły hamulec ramowy i to chyba nawet na tarczy 288mm
Sammael napisał(a):Np. Daniel - Gulu do swojej A3 założył hamulce z S3 takiej jak moja, hebel jest przepotężny jak u mnie ale czucie hamulca zupełnie inne. Mnie np. nie odpowiada bo jadąc jego autem nie potrafię dawkować siły hamowania, hamulec jest bardzo agresywny, mocny od samego początku. U mnie to działa troche inaczej. Jego pompa hamulcowa, nie przyjmuje w ogóle mojego kodowania itp, itp. oczywiście do jego hamulca bez problemu, przyzwyczaiłbym się gdybym jeździł takim autem na co dzień, tak jak przyzwyczaiłem się do działania AP Racingów w leonie.
alunetik napisał(a):Pytanie: kto przy zdrowych zmysłach, będzie katował zimny hamulec?
alunetik napisał(a):Ktoś pisał, że zagotował AP - świadczy to tylko o tym, że hamulce zostały źle schłodzone.
belzi napisał(a):jakis czas temu mialem okazje poupalac seryjna Ibize Cupre na torze i powiem tyle, ze udalo mi sie zagrzac hamulec APRacing
alunetik napisał(a):Chętnie pomogę odpowiedzieć na nurtujące pytania, problemy.
alunetik napisał(a):Podstawowy zestaw powinien się składać z tarczy i klocka
alunetik napisał(a):Podstawowy zestaw powinien się składać z tarczy i klocka. Dobrym dopełnieniem zawsze są przewody hamulcowe i płyn. Jak to nie wystarcza, można dorzucić zestaw do chłodzenia.
Kołek napisał(a):a jakby dołożyć pompę z r32?
Grześ napisał(a):poma w r-ce jest taka sama
Grześ napisał(a):juz dawno u nas na forum pisali ze to p%p gdy ma sie zwrotnice od 288 312
Grześ napisał(a):pompa ABS w r32 jest od 4 napedówki w przypadku cupray 4 moze sie okazac ze kodowanie bedzie zaakceptowane
Sammael napisał(a):kodowanie ma spory związek z ciśnieniem w układzie hamulcowym, do ilu, z jaką częstotliwością i jaką charakterystyką upuszcza ciśnienie w wypadku zablokowania kół
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości