Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
36 Headlight washer system
niq napisał(a):Prawdopodobnie pada pompka (mechanizm w niej i przepuszcza)
barteq73 napisał(a):Pytanie dotyczy dysz przednich spryskiwaczy szyby , a mianowicie prawa dysza po stronie pasażera ładnie rozpyla płyn w tzw. mgiełkę , a ta po stronie kierowcy psika dwoma strumieniami na szybę jak w starszych autach . Czy jest jakaś regulacja , oprócz kierunku strumienia płynu , czy dysza do wymiany?
bogdan201 napisał(a):U mnie dysze grzeją po zapaleniu samochodu.
...
Ciekawostką jest, że połaczenie wiązki i spryskiwaczy to lutowanie kabli oraz izolacja. Nie ma tam żadnych kostek połączeniowych być może z uwagi na ograniczone miejsce pod tą plastikową maskownicą.
Sober napisał(a):Pewnie jeszcze instalację el. trzeba by dociągnąć?
Sober napisał(a):bogdan201 napisał(a):U mnie dysze grzeją po zapaleniu samochodu.
...
Ciekawostką jest, że połaczenie wiązki i spryskiwaczy to lutowanie kabli oraz izolacja. Nie ma tam żadnych kostek połączeniowych być może z uwagi na ograniczone miejsce pod tą plastikową maskownicą.
Nie chce mi się wierzyć, żeby tak z fabryki to wyszło... może poprzedni właściciel sobie to dołożył, albo w ASO taką fuszerkę odstawili? Dziwne by też było gdyby one grzały się non-stop.... zresztą przepalenie dyszy by wskazywało że coś masz nie tak z tą instalacją...
niq napisał(a):Tak to działa, trzeba poczekać chwilke
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości