Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bvw08 napisał(a):Ja założyłem wczoraj Narve range power white i świecą naprawdę białym światłem mam białe postojówki led i wszystko się łądnie zlewa barwą światła, wcześniej miałem philips blue vision jedna mi się przepaliła i przy zmianie miałem porównanie narva vs philips szkoda że zdjęcia nie zrobiłem philips dawał takie światło jak żarówki żółte przeciwmgielne jakie kilkadziesiąt lat temu były w modzie, do tego na narvie jakby zasięg był minimalnie lepszy.
kornat napisał(a):Czy ktoś używa żarówek Tungsram SportLight?
Nogaj napisał(a):Mi blue vision świeciły ładnie na biało ale wytrzymały tylko 6 miesięcy.
YaZoo napisał(a):Witam. A czy NARVA Range Power White mają homologacje na Europe ? Bo z tego co widzę na tym opakowaniu to raczej nie "Not for use in Europe"
Przecież policjant nie będzie wyjmował żarówki, żeby zobaczyć czy jest na niej napis "Not for use in Europe".
misiek_t napisał(a):Tyle ludzi bezkarnie jeździ na takich żarówkach które oślepiają
Felype napisał(a):nie oślepiają ani nic z tych rzeczy
Nie wiem już teraz sam czy takie złudzenie miałem ale w leonie miałem założone te Narvy i jak popadało to z ulicy nie widziałem kompletnie nic jak np. się mijało inne samochody. Przy pustej drodze lepiej ale też bez rewelacji. Chciałem sobie do nowego auta przełożyć te Narvy ale zrezygnowałem bo wydaje mi się że na tych fabrycznych jak popada jednak więcej widać.
Żarówki świecą fajnie ale tylko jak jest sucho. Kiedy popada widoczność spada drastycznie.
żarówka, na której auto fajnie wygląda, niestety z oświetlaniem drogi przed samochodem radzi sobie kiepsko.
Kup sobie lepiej zwykłe porządne żarówki które będą porządnie oświetlać Ci drogę a nie tylko ładnie (o ile to może być ładne) świecić.
kornat napisał(a):Katalonczyk, dzięki za informację. Pisząc, że nieco gorzej w deszcz to miałeś na myśli w porównaniu z poprzedniki żarówkami?
Piotrek1983 napisał(a):Brak homologacji związany jest zapewne z barwą światła (patrząc na reflektor świeci on na niebiesko).
..::prey::.. napisał(a):o Osramach Cool Blue
..::prey::.. napisał(a):Ktoś na forum teraz chce sprzedać H1
Tygrysek napisał(a):Piotrek1983, ja przerabiałem philipsy + 90% i .... dupa. 6 miesięcy i palą sie.
Osram + ileś tam % tak samo, nie pociągnęły za długo.
Tygrysek napisał(a):Piotrek1983, ja przerabiałem philipsy + 90% i .... dupa. 6 miesięcy i palą sie.
PaVLo napisał(a):Hmm, ciekawe czy W5W też mają certyfikat, w końcu szkło jest niebieskie, a takie są u nas zabronione
PaVLo napisał(a):Hmm, ciekawe czy W5W też mają certyfikat, w końcu szkło jest niebieskie, a takie są u nas zabronione
Katalonczyk napisał(a):
Szczerze powiem, że te akurat nie kojarzą mi się z długą żywotnością choć jak widać u Ciebie jest ok. Na necie jest jednak sporo opinii o ich krótkim żywocie a poza tym ich cena wg mnie jest zbyt wysoka jak na żarówki do auta
oczkolek napisał(a):PaVLo napisał(a):Hmm, ciekawe czy W5W też mają certyfikat, w końcu szkło jest niebieskie, a takie są u nas zabronione
Z tego co pamiętam to W5W (blue) Philipsa mają homologację, a świecą u mnie już drugi albo nawet trzeci rok.
jamallorock napisał(a):Jeżeli palą ci się po jakimś czasie , coś może z elektryką nie tak?
Katalonczyk napisał(a):jamallorock napisał(a):Jeżeli palą ci się po jakimś czasie , coś może z elektryką nie tak?
Raczej nie bo poprzednie standardowe miałem rok, a przepalenie Sportlightów raczej nastąpiło przez wyjątkowo dziurawą drogę, którą akurat jechałem. Zamówiłem już te nowe NightBreakery i zobaczymy co z nich będzie. Jak dojdą to wrzucę kilka poglądowych fot.
A co do BV to musisz przyznać, że na necie jest mimo wszystko dużo opinii negatywnych na temat ich żywotności
oczkolek napisał(a):Wszystko już było w tym temacie (nawet zdjęcie takiej żarówki), trzeba się tylko trochę wysilić i poszukać w poprzednich postach a nie iść na łatwiznę.
PaVLo napisał(a):No fakt, to proponuję zamknąć forum i zostawić tylko wyszukiwarkę bo przecież forum jest po to aby szukać a nie pytać
Staszek20VT napisał(a):To nie jest mercedes i nie jest skomplikowaną Bóg wie jaką maszynerią
PaVLo napisał(a):oczkolek napisał(a):Wszystko już było w tym temacie (nawet zdjęcie takiej żarówki), trzeba się tylko trochę wysilić i poszukać w poprzednich postach a nie iść na łatwiznę.
No fakt, to proponuję zamknąć forum i zostawić tylko wyszukiwarkę bo przecież forum jest po to aby szukać a nie pytać
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości