Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Piotrek1983 napisał(a):wskazanie 1,8 jest chyba trochę niepokojące.

d_adam napisał(a):paul78, a jak spalanie w drodze się zmieniło?

PiterEL napisał(a):wolnych obrotach 0,7L/h jak zgasze światła to nawet 0,6L/h.

bvw08 napisał(a):W pompowtryskach ustawia się synchronizację wałka z wałem, idał powienien wskazywać wartość 0 ale dopuszcza się odchylenia -3 +3 Wartości + powodują że silnik miękko chodzi i spalanie się obniża ale mamy mniej mocy, Wartości na - zwiększają spalanie, silnik chodzi twardo ale jest mocDodam że spalanie na wolnych na wartości +1 wynosi 0,4l/h a ustawiony na -2 wynosi 0,7-0,8l/h

Vagcom-silnik=>grupa 4=>drugie okienko od prawej(synchro angle).Kashi napisał(a):a gdzie idzie sprawdzic jak jest ustawiony ten walek??

raptor napisał(a):Witam. U mnie spalanie na wolnych obrotach wynosi róznie, 2, 2,5, niekiedy 6,5.Od czego to zalezy? Cos zle ustawione? Silnik ASV. Chyba ze to jest kwestia nastawienia co pisze bvw08?

raptor napisał(a):Witam. Jak jadę z górki na 5 biegu przy szybkosci 60km/h to oczywiscie spalanie jest na zero, ale czy turbo cierpi na tym? czy wbic 4 lub 3 i spuszczac go z wyzszych obrotów?

idealne PSJraptor napisał(a):5 biegu przy szybkosci 60km/h to oczywiscie spalanie jest na zero
zapieczone kierowniczki a turbi i podobne sprawy raptor, trzymaj auto na obrotach miedzu 2 a 3tys i bedzie dobrzeraptor napisał(a):ale czy turbo cierpi na tym

jackold napisał(a):idealne PSJraptor napisał(a):5 biegu przy szybkosci 60km/h to oczywiscie spalanie jest na zero
zapieczone kierowniczki a turbi i podobne sprawy raptor, trzymaj auto na obrotach miedzu 2 a 3tys i bedzie dobrzeraptor napisał(a):ale czy turbo cierpi na tym

Miro napisał(a):,ile razy tak by trzeba było zjechać żeby kierownice w turbinie się zapiekły?

arko napisał(a):Pytanie następujące. Czy to normalne że na pełnym baku robie leonem ok.820km? Czy cos jest nie tak? Autko to 1.9 Tdi 110 + chip czyli finalnie 135 hp. Samochodu nie oszczędzam i jeżdże dosyc dynamicznie chociaz tez zbytnio nie przeciągam (ok 3 tys. obr i zmiana biegu) Silnik to ASV...

blachy napisał(a):ARL na 225/45R17 miasto zimą, dosyć krótkie odcinki 10L
blachy napisał(a):ta sama traska do pracy teraz kiedy jest cieplej 7.5-8L
blachy napisał(a):Trasa jazda ~120km/h 5.4-5.5L, trochę szybciej 120-140 i częstsze butowanie 5.7-5.8

blachy napisał(a):trasa 1470km na jednym baku

Nie każde GT miało klimę. Ja swoją ważyłem na wadze więc wiem co piszę...Wyplosz napisał(a):a gt ma klime to napewno jest cięższy,

jamallorock napisał(a):Moim ASV serią nie potrafię zejść niżej w mieście niż 7,5-7,9litra. Jechałem w styczniu do Niemiec do rodziny do Koeln to spalil 5,5 na trasie. Polecilibyście coś sprawdzić w aucie? czy spalanie w normie w mieście?

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości