Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Martini napisał(a):Tak na marginesie , orientuje sie gdzie moge to wykonac w rejonie Rzeszowa ewentualnie Krakowa?
wieszak1989 napisał(a):A ja mam takie pytanie:
Czy jest jakaś różnica pomiędzy katalizatorami z alh i arl? Za ile warto sprzedać taki katalizator z wersji silnika ALH?
dominik082 napisał(a):Za taki od ARL ile można dostać ?
peter250 napisał(a):Wszyscy tak wycinają te katalizatory a ja wstawiłem z powrotem (AWG z metalowym wkładem o większej przepustowości). Powód? Po wycięciu ewidentnie wzrosło spalanie (około 0,5-0,7). I czuć było wyraźnie, że autko gorzej jedzie w górnych partiach obrotów (nie dokręca się tak wysoko. Dół za to się zauważalnie poprawił tak jak i reakcja na gaz.
Średnie spalanie mierzę przy każdym tankowaniu i nie ma mowy o pomyłce. Dodatkowo po wstawieniu kata mam wrażenie, że silnik jakoś tak "przyjemniej" pracuje. Bez katalizatora przejeździłem około roku więc było dużo czasu na przetestowanie autka.
Mój setup to 1.9 PD po wirusie na 192@385NM.
Marcin_TDI napisał(a):może dlatego że korekte trzeba było zrobić, weź na chłopski rozum pomyśl - odetkałeś wydech także jak może gorzej jechać ? czyli ci co robią sportowe wydechy o większej przepustowości spalin mają gorsze osiągi ? trzeba było sztangą pokręcić albo korekte softu zrobić.
Marcin_TDI napisał(a):trzeba było sztangą pokręcić albo korekte softu zrobić.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości