Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
carire1 napisał(a):witam, mam takie pytanie wchodze dopiero w ten temat kosmetyki samochodu i powoli kompletuje zestwaik, obecnie mam: Meguiars Gold Glass Szampon + Meguiars Dc Step 2 + Showcarshine Microfibre Meguiars + Turtle Wax Ice
carire1 napisał(a):no dobra, ale jak jest z ta glinka... Tzn jak czesto mam jej uzywac? I jaka najlepiej kupic?
carire1 napisał(a):Czyli myje autko, osuszam, na to idzie glinka tak potem ten cleaner, potem wosk Poorboy's a na koncu QD? I to wystarczy tak? Wiecej nie trzeba?
Wszystko w takiej kolejnosci i co tygodniowe mycie auta ma sie skladac z takowego skladu
carire1 napisał(a):a co sadzisz o produktach meguiar's do pielegnacji silnika, mycia felg i szyb?
Seba napisał(a):QD po woskowaniu kiepski pomysł może osłabić wosk, QD stosuje się po myciu między woskowaniami.
vti81 napisał(a):Seba napisał(a):QD po woskowaniu kiepski pomysł może osłabić wosk, QD stosuje się po myciu między woskowaniami.
Nie napisałem tego dosłownie - excuse me
carire1 napisał(a):to jak mam robic w koncu bo sie pogubilem, tak zeby bylo dobrze wiec myje autko, osuszam, nakladam glinke, potem raz jeszcze je myje, potem nakladam cleaner, potem QD a na sam koniec go woskuje i to na tyle, czy inna kolejnosc?
carire1 napisał(a):ok, to juz wiem a jaki szampon polecasz, ten co ja mam jest ok?
czyli ten wosk ice mam dac komus czy mozna troche go wykonczyc
AdamTower napisał(a):oraz zestaw ZESTAW NAJLEPSZYCH QUIK DETAILERÓW - TESTERY
FINISH KARE SLICK FINAL - 150ML
SMARTDETAIL - 150ML
POORBOYS SPRAY AND GLOSS - 150ML
MEGUIARS ULTIMATE QUIK DETAILER - 100ML
MEGUIARS LAST TOUCH - 150ML
Także jest co testować![]()
Seba napisał(a):3. MEGUIARS ULTIMATE QUIK DETAILER
Seba napisał(a):2. POORBOYS SPRAY AND GLOSS
Seba napisał(a):ale bardzo mocno przyciąga kurz...
Seba napisał(a):Dla mnie PB jest kiepski.
AdamTower napisał(a):FINISH KARE SLICK FINAL
wgi napisał(a):FK #425 jest na prawdę wypas
vti81 napisał(a):QD FinishKare 425 - moim zdaniem jeden z najlepszych na rynku
Obarek napisał(a):Mamy tu lokalnie jakiegoś leonowego dilera?
dzięki
Obarek
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość