Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
PaVLo napisał(a):Mam podobny problem co AdiG, gdy załączę klimę na "płatek śniegu" i ustawie 18st to z kratek nadal wieje ciepłe powietrze mimo dość wysokiej temperatury w środku pojazdu. Sprawdzałem to przy +6 i +10 stopniach i nadal nic się nie zmienia.
PaVLo napisał(a):Dzisiaj miałem jechać na przegląd klimy, ale nie dałem rady, będę musiał się umówić na inny termin
the_rahzel napisał(a):A to nie jest tak że przy odpowiednio niskiej temp.załącza się klima przy włączeniu obiegu,po to żeby nie parowały szyby?
Tracer2 napisał(a):Możesz mieć uszkodzony sterownik klapki zimne/ciepłe powietrze
mik napisał(a):Przejrzalem posty od 6 strony gdzie padlo pytanie, na ktore odpowiedzi szukam, ale niestety jej nie znalazlem. Mianowicie odpadlo mi sprzeglo klimatyzacji, ale szczesliwie znalazlem je na oslonie silnika. I teraz pytanie czy jesli nic nie wyglada na zniszczone, to moge po kupnie takiej czesci: 1J0298012 probowac to skleic, czy raczej tylko wymiana sprezarki? Jesli mozna skrecac, to czy jest potrzebny jakis ekstra sprzet (np cos do pomiaru sily skrecenia)?
szymek_1989 napisał(a):Witam. mam problem z moją klimą. Otóż kiedy pojadę na myjnię i umyję auto to termometr na zewnątrz pokazuję mniej niż -40*C i klima nie chce się niestety załączyć. Natomiast jeśli autko postoi, przedmucha się to po jakiejś godzinie temperatura jest juz normalna i klima działa bez zarzutu. Wie ktoś co może być tego przyczyną?
Mirczas napisał(a):-40 i brak mozliwości załączenia klimy.
Staszek20VT napisał(a):Mirczas napisał(a):-40 i brak mozliwości załączenia klimy.
Choć myślę, że nie wskazywałby temp. wogóle.
kolega pisze że po myjni więc czujnik zapewne szwankuje w momencie dostania wilgoci. Wyschnie i wraca do normy. Podobną sytuację miałem w Ibi.pampi napisał(a):Dziwne jest to, że wraca do normy po jakimś czasie...
chodzi o wnętrze samochodu?? Normalka. Najpierw musi schłodzić nagrzane kanały wentylacyjne itp. i dopiero po chwili zaczynasz odczuwać chłodniejsze powietrze.DJ-Attack napisał(a):zagrzane mocno
DJ-Attack napisał(a):zaobserwowałem coś takiego
rano auto zimne - klima załącza od razu bez problemu
po południu - zagrzane mocno - zaczyna chłodzić po jakiś 3-4 km w ruchu miejskim
pomoże.szymek_1989 napisał(a):wymiana czujnika pomoze?
gruca napisał(a):DJ-Attack napisał(a):zaobserwowałem coś takiego
rano auto zimne - klima załącza od razu bez problemu
po południu - zagrzane mocno - zaczyna chłodzić po jakiś 3-4 km w ruchu miejskim
Mam to samo. Doprowadza mnie to do szału, bo 4 km to ja mam z firmy do domu, więc w efekcie jeżdżę praktycznie bez klimatyzacji. Wszystko jakoby sprawne, cała instalacja świeżo po przeglądzie. Irytuje mnie to, tym bardziej że wcześniej, w ibizie chłodzenie zaczynało funkcjonować niemal natychmiast.
Aha, dodatkowo zauważyłem że w czasie postoju, np. na światłach klimatyzacja przestaje działać. A serwis jak to serwis, twierdzi że wszystko jest cacy.
PeterSC napisał(a):chisel, a wymieniles przy tym ozonowaniu filtr kabinowy/przeciwpylkowy ? bo to rowniez on moze byc powodem "smrodu".
kornat napisał(a):Może warto pokusić się na taki zabieg http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... c#p1921181
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości