Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
biuck napisał(a):Nie wiedziałem że są specjalne woski do włoskich aut
Sony napisał(a):Faktycznie można pomarzyć -> Około 40 tys. takie cudo jak Zymol Royale![]()
jamallorock napisał(a):podobno zymol daje dożywotnie zapasy na ten wosk to prawda?
Evo napisał(a):Nie za bardzo zrozumiałem ?
Evo napisał(a):Nie no , ceną jak najbardziej powala na kolana, ale fakt faktem - są droższe. Mi chodziło o relację cena/jakość, są dużo za drogie jak na to co oferują.
Evo napisał(a):Zymol Solaris
co ile można wykonywać taką korektę lakieru?
konstant napisał(a):Czy do 500zl mozna kupic jakas sensowna polerke ? Jesli tak to co mozna polecic ?
Np. Kestrel Das-6 ?
Tasaq napisał(a):konstant napisał(a):Czy do 500zl mozna kupic jakas sensowna polerke ? Jesli tak to co mozna polecic ?
Np. Kestrel Das-6 ?
Musisz sobie najpierw odpowiedzieć czy zamierzasz robić pełną korektę lakieru czy tylko dbać o lakier. Jak dla mnie DA zrobienie pełnej korekty jest zbyt czasochłonne i lepiej kupić rotację. Kestrel, którego podałeś dobry jest do odświeżenia lakieru, nakładania politur itp. ale dla mnie do korekty lakieru warto jednak kupić rotację.
Z takich budżetowych rotacji to Silverline Silverstorm - do kupienia na amazonie w UK za ~40GBP
inną rotacją wartą zainteresowania w tym budżecie są produkty firmy LARE.
Ten budżet to tylko na samą maszynę czy od razu z padami, bp i pastami?
konstant napisał(a):Czy do 500zl mozna kupic jakas sensowna polerke ? Jesli tak to co mozna polecic ?
Np. Kestrel Das-6 ?
bubolak napisał(a):radze Ci znaleźć jakieś stare, niewiele warte auto do testów i prób
AdamTower napisał(a):Dawno mnie nie było![]()
Pochwalę się przygotowaniem przed zimą.
1. Dokładne mycie przy użyciu APC Megsa i szamponu Dodo Juice BTBM
2. Glinka Bilt Hamber Soft
3. Korekta przy użyciu maszyny DAS 6 i Ultimate Compound i padów średniej twardości Lake Country CCS, następnie wykończenie przy pomocy pasty PoorBoys SSR1
4. Użycie IPA
5. Cleaner PoorBoys Proffesional Polish z uzyciem DAS 6
6. No i wisienka na torcie - cleaner Duragloss Bonding Agent #601 który idealnie przygotowuje powierzchnię pod sealant Duragloss'a pozwalając na położenie drugiej warstwy w krótkim odstępie czasu i przedłuża jego żywotność.
7. 2 warstwy sealanta DURAGLOSS #111 - rewelacyjny wosk syntetyczny, idealny na zimę.
Jestem zachwycony środkami Duragloss'a. Wcześniej używałem popularnych wosków Megs'a #16 i Finish Kare 1000P, ale teraz mogę powiedzieć, że DG bije je na głowę. Bardzo łatwo się aplikuje, bardzo łatwo ściera, nie brudzi plastików i uszczelek. Lakier jest bardzo śliski, w porównaniu do poprzednich wosków o wiele słabiej łapie kurz, rewelacyjnie się myje.
Zdjęć brak:) nie było czasu i siły. Łącznie ok 16h pracy. Mam nadzieję, że ochrona wytrzyma całą zimę
vti81 napisał(a):Track Claw robią już mega dobrą robotę
O widzisz, a tego nie wiedziałemjędrek napisał(a):glinkowac najlepiej na mokrym aucie i najlepiej jakis spryskiwac i pryskac glinkowane miejsce
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości