PaVLo napisał(a):Do tablicy i schowka potrzebujesz żarówek 36mm, do środkowego oświetlenia kabiny, bagażnika oraz drzwi ~41mm. Ten nadmiarowy milimetr (42) nie zrobi problemu
Dziękuje za info, choć szkoda że nie udzieliłeś mi tej informacji 10 minut temu zanim wyszedłem na mróz sprawdzać jakich żarówek potrzebuje

Tak jak pisałem chce wymienić komplet żarówek c5w na LED-owe a do tego 2 żarówki w5w z lampki również na led-y. Nie wiem tylko czy decydować się na najtanszą opcję na allegro ~5zł czy lepiej dołożyć te pare złotówek do nieco droższych
blachy napisał(a): o tungsramy się nie martw

Niedawno takie montowałem. Dają super białe światło. Widoczność się znacząco poprawiła. Wrzuciłem je też na długie, tutaj nie zaobserwowałem znaczącej poprawy, ale też nie najgorsze żarówki miałem założone wcześniej.
To tym bardziej mnie cieszy

o to mi głównie chodzi, białe światło oraz poprawa widoczności.
Powiedz mi jak u ciebie z postojówkami? Masz normalne żarówki czy ledy w5w? Ja kupiłem philipsy, testowałęm je przed momentem korzystając z lampki w samochodzie, ładnie świecą białym światłem, choć nie wiem czy nie lepiej było zainwestować w ledy