Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
PiterEL napisał(a):A czy te co zapodałem lampy z ledami co maja koledzy to tez produkcji SONAR ? Czemu te sonary swieca zle ? Przeciez to tez chinszczyzna jak i te osobno do kupienia soczewki...
PiterEL napisał(a):A powiedz mi masz te lampy i nie parują Ci ? Jak z wpasowaniem w zderzak i wogole mocowania ? Masz przelozona regulacje elektryczna do tych lamp ?
grzybek napisał(a):wylaczajac HIDy
grzybek napisał(a):BTW ostatnio tak sie przygladam roznym autom i powiem ze CRV czy nowa insignia ma brzydsze swiatlo niz ta chinska soczewka bo pchaja tam 6000K a to juz wali niebieska wiocha.....
PiterEL napisał(a):Jesli masz soczewke to juz raczej dowodu nie stracisz...
Artmic77 odezwij sie na PW bo pisalem do Ciebie. Ile placiles za lampy i gdzie oraz ile czasu je juz masz ? Masz z wnetrzem czarnym czy chrom ? Jaka to firma tych lamp tez SONAR ?
Troll napisał(a):Ale czego nie pisaćPiszecie o soczewkach,jakie można by wsadzić i które jak wyglądają. Widziałem bi-xenon u Zbignieffa i naprawdę mi się spodobał jego wygląd. A to ,że wsadzacie Chińskie za 1/4 ceny tych z Ori to już nie mój biznes. Nie planuję zgłębiać tematu ani próbować sił w robieniu na własną rękę bo nie mam ani zdolności ani możliwości na takie eksperymenty. Gdyby seryjnie można było zamówić xenon do Leona to bawilibyście się w rezanie na właśną rękę ? Ja nie, kupiłbym od razu. Nie ma możliwości kupienia ori, to zamawiając mam chyba prawo poprosić o jak najlepsze wykonanie i użycie do tego możliwie najlepszych elementów. Jeśli cena chińskiej soczewki to np 100 a od Touareg'a 300-400 , dam więcej bo dla mnie to nie problem, jeśli mam możliwość wybrania lepszej jakości żarnika i przetwornicy to to zrobię. Gdzie tu grzybek widzisz bzdury i nonsens w moim poście? Ostatnia sprawa to reflektory, czy kupujesz używane z rozbitka, i je regenerujesz,polerujesz czy kij wie co jeszcze robisz,czy po prostu zamawiasz ori Valeo? W moim przypadku odpowiedź już znasz. Co do pchania "ch....ja do dupy" - wg mnie każdy "ch...j na swój strój".
Mysle ze kazda wsadzając do ori lampy bedzie trzeba przerobić dekielek zamykajacy lampe... zarowno te chinskie uniwersalne jak i z jakiegoś innego auta...
PiterEL napisał(a):A to przepraszam grzybek
Wcześniej jakoś musiałem źle Cie zrozumieć. No to super że nie trzeba. To jedyne największy problem to rozkleić lampę...
da sie wszystko
nie chcesz dlugich z soczewki to wstawiasz xenon a nie bixenon (ale moim zdaniem bez sensu)
ustawic trzeba zawsze przeciez rozbierasz lampe i demontujesz odblysnik (troche go trzeba podciac) potem mskladasz do kupy i chyba logiczne ze po robocie trzeba jechac ustawic lampy
PiterEL napisał(a):Ale to chyba tyczylo sie soczewki z innego auta jakby wstawiac do leona a nie odnosnie tych soczewek uniwersalnych przykrecanych nakretka...
RaDeK86 napisał(a):Ten zestaw co podał rahzel 299 PLN + Używki (200zł -300zł) wychodzi jakieś 500-600 zł. Jak już wszystko będzie śmigać można sprzedać swoje stare i odzyskać trochę kasy.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości