Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
untaztood napisał(a):Jakie są objawy uszkodzonej pompy vaccum? Czy możliwe, że pomimo dobrze działających hamulcy pompa jest uszkodzona?
untaztood napisał(a):Jakie są objawy uszkodzonej pompy vaccum? Czy możliwe, że pomimo dobrze działających hamulcy pompa jest uszkodzona?
LoozaQ napisał(a):untaztood napisał(a):Jakie są objawy uszkodzonej pompy vaccum? Czy możliwe, że pomimo dobrze działających hamulcy pompa jest uszkodzona?
Możliwe... Moja się rozszczelniła i nie wytwarzała odpowiedniego podciśnienia, przez co N75 nie był w stanie prawidłowo sterować zmienną geometrią. Hamulce działały dobrze, co wg niektórych jest dziwne ponieważ tu jest pierwszy objaw. Po wymianie jak ręką odjął...
untaztood napisał(a):Zawór N239 to ten przy samej klapie gaszącej? Jakie dałby objawy, gdyby w nim VAC było odwrotnie podłączone z OUT?
(
untaztood napisał(a):W którym miejscu pompą vacum wytwarza ciśnienie do zasysania paliwa?
LoozaQ napisał(a):untaztood napisał(a):W którym miejscu pompą vacum wytwarza ciśnienie do zasysania paliwa?
Co ma pompa vacum do zasysania paliwa... wytwarza podciśnienie, którym sterowane są zawory N75, N18, N239 i wspomaganie hamulców (serwo).
Chcesz sprawdzić czy ssieto ściągnij wężyk z trójnika rozdzielającego podciśnienie na serwo i dalej na zawory i tam sprawdź. Nie masz wakuometra więc paluchem
-- 24 lut 2012, o 12:58 --
Takie mam wrażenie, że próbujesz łączyć ten temat z bąbelkami w wężach paliwowych i ciężkim odpalaniem. Może i ten trop z zaworem klapy gaszącej ma jakiś sens, ale.... no nie wiem. Kombinuj
LoozaQ napisał(a):Co ma pompa vacum do zasysania paliwa
andrew12 napisał(a):LoozaQ napisał(a):Co ma pompa vacum do zasysania paliwa
W ASZ i ARL pompa vacuum to tandem pompa wytwarza, podciśnienie do w/w zaworów i pompuje ropę.
W tm temacie jest coś o tym:
http://forum.vw-passat.pl/threads/47966 ... m-w-TDI-PD
motyka8 napisał(a):Pompe w ASV trzeba wymienic czy mozna jakos naprawic np: uszczelki
motyka8 napisał(a):To moze ktos podrzuci link allegro jaka pasuje do ASV
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości