Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
quasimodo napisał(a):poszło PW
jasinski napisał(a):Tak, możesz mieć single lub bi-xenon. Nie musisz podłączać przesłony. Ale cały bajer polega na tej przesłonie właśnie :]
quasimodo napisał(a)::)
a tak wygląda moja lampa (nie, nie mam zdjęć na samochodzie- to jedyne jakie posiadam):
p.s. nie, nie moja praca
grzybek napisał(a):jasinski, wydaje mi sie ze sa tu osoby ktore czekaja na ciekawe gotowce a nie maja wlasnej wyobrazni jak to ma byc wykonane...
ktos przeciera szlaki to sie wszyscy ciesza , potem ktos to udoskonali to jest jeszcze lepiej ale nikt nie chce wziasc sprawy w swoje rece tylko czeka na ostateczne gotowce i to najlepiej za 800zl z montazem....
the_rahzel, bije tu do Ciebie bo nie wazne jaka kto soczewe wsadzil do lampy , wazne ze mu sie podoba i robi to robote, nie komentowal tego tylko wzial dupe w troki i zrobil cos od siebie z czego potem wiele wiele osob skorzysta , nie marudzil ze nie zaplaci za czyjaas robote czy wycenial czyjes intencje....... !
o gustach sie nie dyskutuje i kazdy wybiera wg wlasnych upodoban a wierz mi ze ten wlasnie "badziew" jest o niebo lepiej swiecacym "badziewem" niz Twoja seryjna lampa ktora smialo mozna nazwac "szmelcem seryjnie wyprodukowanym" i ktory w porownaniu do "badziewa' jasinski, nie swieci wogole....... !
the_rahzel temat soczewki w lampie to temat rzeka...
masz wlasne widzi mi sie kupujesz wlasna soczewke dlatego bije jeszcze raz ze nie da sie podac ceny bo cena zalezy od materialu ! potem masz taki a nie inny efekt koncowy.........
jednemu fajnie wyglada czarny mat innemu swiecacy chrom.....
ale w zadnym wypadku nie jest to BADZIEW bo to na prawde swieci tak jak powinno !
PiterEL napisał(a):Czyli sklejone na AMEN.
.zaczałem nozykiem ciąć dookoła jednak porażka
Według mnie to jest nie do zrobienia.
quasimodo napisał(a):Moje to oryginały Valeo prosto z Aso... Jednak da się rozkleić
jasinski napisał(a):Na pewno jest do rozklejenia
Nozyk służy tylko do naruszenia tego kleju, rozgrzaną lampę musisz odklejać od strony kierunków, klej jak jest rozgrzany to jest bardziej plastyczny, więc jak tylko zacznie się powoli rozchylać szkiełko od tylnej obudowy to wsadz tam nozyk i spróbuj odginać, lampa szybko stygnie. Mi zajęła jedna lampa z 30 min wkładania i wyciągania z piekarnika i za każdym razem delikatnego rozruszania obu elementów lampy![]()
Jakbys był z Wrocka to bym Ci to zrobił
PiterEL napisał(a):A mozesz opisać jak krok po kroku to zrobić ? Przyda sie wszystkim taki manual... Bede Ci wdzieczny.
jasinski napisał(a):dobra, próbowałem z Valeo i piekarnikiem i się nie da. Próbowałem dzisiaj i ten klej faktycznie jest masakryczny. Ale da się z opalarką. Kolega z STC rozkleił Valeo angielskie lampy. W tygodniu zabierzemy się za rozklejanie tej lampy; rozmawiałem z nim dzisiaj i powiedział, że można szewskiej pasji dostać ale jemu się udało rozkleić te lampy. Napiszę więcej jak skończymy.
Ja kupowałem do soczewek nowy zestaw jakiś zamienników lamp. Spasowanie jako takie, ale rozklejanie banalne.
antypolonia napisał(a):Chętnie posłucham opinii, odpowiem na pytania. Chętnie pojawię się na warszawskim spocie aby każdy mógł dotknąć i popatrzeć.
antypolonia napisał(a):Ring powiększałem kamieniem szlifierskim na wiertarce.
Jasne, zgadzam się z Tobą, że moja obudowa wygląda inaczej. Jest spłaszczona na górze i na dole. Do tego nie ma tych otworów. Natomiast jest to soczewka z tego linka.
Kamil90 napisał(a):Tak soczewki brałem z tego linku, piszę to już 3 raz.
Kamień szlifierski to taki jak w grafie googole wpiszesz "kamień szlifierski"ale równie dobrze możesz to zrobić nożem i wyrównać pilnikiem.
Żebym mógł uznać się za zadowolonego bixenonowca muszę to jeszcze wyregulować, wymienić żarówki i palniki i dopasować lampy i zderzak bo w weekend deszcz nam nie pozwolił![]()
Co racja to racja - w nocy jak włączam długie to widzę WSZYSTKO na ok 200m przed autem. Świeci Bixenon i h1 na drogowych
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość