Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
RaDeK86 napisał(a):czy eibach + kyb ultra SN i dalej jeździć jak na gwoździach, ale z dobrym prowadzeniem w zakrętach i "dobrych" drogach
bartek_wm napisał(a):RaDeK86 napisał(a):czy eibach + kyb ultra SN i dalej jeździć jak na gwoździach, ale z dobrym prowadzeniem w zakrętach i "dobrych" drogach
bez przesady, mam taki zestaw i komfort jak w dziadkowozie
RaDeK86 napisał(a):Rahzel co tam jeszcze leży oprócz amorów?
piter557 napisał(a):Osobiscie moge polecic Lesjofors -30.
paul78 napisał(a):piter557 napisał(a):Osobiscie moge polecic Lesjofors -30.
jakiś nr katalogowy albo coś aby poszukac?
piter557 napisał(a):paul78 napisał(a):piter557 napisał(a):Osobiscie moge polecic Lesjofors -30.
jakiś nr katalogowy albo coś aby poszukac?
Podam ci dzisiaj model. W każdym razie są dostepne bez problemu w INTERCARS.
Tom-Tdi napisał(a):Mam pytanie- czy ktoś z was porównywał ori amortyzator z amorem Kyb Ultra SR-chodzi mi o długość,czy jest dużo krótszy?? a może ktoś ma nawet jakąś fotkę??
a tak z ciekawości, czy można oddać go do "tuningu" do jakiejś firmy, która skróci mu skok?florek napisał(a):inaczej pracuje (ma krótszy skok)
Ohapara napisał(a):a tak z ciekawości, czy można oddać go do "tuningu" do jakiejś firmy, która skróci mu skok?florek napisał(a):inaczej pracuje (ma krótszy skok)
the_rahzel napisał(a):Zdam jutro pierwsze relacje bo zakładam:![]()
florek napisał(a):wymiary ma te same ale inaczej pracuje (ma krótszy skok)
JayZ napisał(a): the_rahzel napisał(a):Zdam jutro pierwsze relacje bo zakładam:![]()
Bedzię Hardcore![]()
nie rozumiem? to jest odpowiedz na moją myśl? mam na myśli czy jest taka mozliwośc i tyleflorek napisał(a):to oddaj.
bartek_wm napisał(a):RaDeK86 napisał(a):czy eibach + kyb ultra SN i dalej jeździć jak na gwoździach, ale z dobrym prowadzeniem w zakrętach i "dobrych" drogach
bez przesady, mam taki zestaw i komfort jak w dziadkowozie
the_rahzel napisał(a):Powiem tyle jest twardo...szczególnie na "dupie". Jest dużo plusów,ale minusów też...
RaDeK86 napisał(a):Kurde jaka rozbieżność... to jak w końcu jest?
the_rahzel napisał(a):amor jest twardy i całe auto podskakuje
the_rahzel napisał(a):nie spodziewałem się aż takiej utraty komfortu,szczególnie tylnej osi
Tom-Tdi napisał(a):zdarzyło Ci się już przytrzeć "brzuchem" na większych nierównościach?
Ohapara napisał(a):nie rozumiem? to jest odpowiedz na moją myśl? mam na myśli czy jest taka mozliwośc i tyleflorek napisał(a):to oddaj.
JayZ napisał(a):florek napisał(a):wymiary ma te same ale inaczej pracuje (ma krótszy skok)
Nieprawda, tylny amorek jest krótszy i ma nr. 243037, jednakże na tył Leona 1M pasuje bez problemu.
Tom-Tdi napisał(a):the_rahzel na jakich felgach jeździsz? 17
zdarzyło Ci się już przytrzeć "brzuchem" na większych nierównościach?
Ohapara napisał(a):nie rozumiem? to jest odpowiedz na moją myśl? mam na myśli czy jest taka mozliwośc i tyleflorek napisał(a):to oddaj.
dziękigrabarz18 napisał(a):Ohapara napisał(a):nie rozumiem? to jest odpowiedz na moją myśl? mam na myśli czy jest taka mozliwośc i tyleflorek napisał(a):to oddaj.
Możesz zmienić charakterystykę i skok, ale w amortyzatorach Bielstein. Robią to np. w Zerkopolu w Warszawie podobnie jak z regeneracją. Z tego co wiem, to tylko Bielstein tak się da zrobić, bo są to amory w pełni regenerowalne. KYB chyba nie da się rozebrać...
alt89 napisał(a):Czy wymiana sprężyn wystarczy?
alt89 napisał(a):czy obniżenie auta na samych sprężynach spowoduje zmniejszenie komfortu jazdy?
alt89 napisał(a):nie takiej odp oczekiwałem:P a czy obniżenie auta na sprężynach wpływa negatywnie, skraca żywotność seryjnych amortyzatorów?
alt89 napisał(a):czy obniżenie auta na sprężynach wpływa negatywnie, skraca żywotność seryjnych amortyzatorów?
alt89 napisał(a):właśnie boję się tego szorowania brzuchem żeby czegoś nie pozrywać:/ a istnieją jakieś sprężyny np -15mm? żeby nie schodzić od razu o 3 cm w dół...
alt89 napisał(a):istnieją jakieś sprężyny np -15mm
alt89 napisał(a):właśnie boję się tego szorowania brzuchem żeby czegoś nie pozrywać:/ a istnieją jakieś sprężyny np -15mm? żeby nie schodzić od razu o 3 cm w dół...
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość