Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wiem, ale nie chciałam sie tam podczepiać bo mogłąbym nie dostać odpowiedzi.bubolak napisał(a):Betinka, 3 tematy niżej masz temat o pompowtryskach.
wiem że jak kiedyś wymieniałam to właśnie mechanik powiedział mi że mam pompki parami różne i żebym kupiła taki z końcówką B, ale na allegro często widzę że te B są zamienne z BX i nie wiem o co chodzi.Skąd wiesz jaki masz numer pompek? Z etki, czy z pompowtrysku zdemontowanego?
no właśnie nie wiem co zrobić.......moje auto jest jeszcze na chodzie ale boje się że się skończy gdzieś na wsi i będę miała przechlapane.Kupiłem na aledrogo za 300zł najtańszą, żeby mieć auto na chodzie jak najszybciej i jeździ do teraz (dobre 50k km).
colin23 napisał(a):końcówka X oznacza część regenerowaną fabrycznie.
Jeśli już wymieniałaś to czemu nie będziesz robić tego na gwarancji? I jak to się dzieje że nagle dwa razy to się dzieje? Odpowiedz sobie na to pytanie bo tak będziesz jeździć studnią bez dnia.
colin23 napisał(a):Jeśli regeneracja będzie w dobrej cenie to warto bo po tym masz gwarancje. Ale zawsze można poszukać używek choć to mocno śliskie bo możesz trafić na podobną sztukę do Twojej.
Niezależnie co zrobisz to odpowiedziałaś sobie na najważniejsze pytanie - lejesz dupiate paliwo.
toma86 napisał(a):Dołączę się do tematu. Mój silnik to 1.9 BXE i też występują drgania podczas przyspieszania ale dzieje się to na 2 i 3 biegu tylko na rozgrzanym silniku.Przez zimę można zapomnieć o problemie bo nie występuje na zimnym silniku. Pisałem nawet do ASO i pan po numerze VIN sprawdził, że mój samochód może mieć zły soft silnika (był taki problem w tych silnikach czytałem o tym) ale pisał, że drganie występuje na 4 i 5 biegu. Teraz to już nie wiem czy to faktycznie soft czy może coś z wtryskami
bono napisał(a):Betinka, zapytaj jeszcze tutaj
Diesel System Bogdan Podkowiński w 05-830 Nadarzyn, Pruszkowska 32g, tel. 606820768
Betinka napisał(a):bono a powiedz mi co ten pan robi? regeneruje, naprawia, wymienia czy w jakiś inny sposób czaruje? Jednym słowem: dlaczego polecasz?
bono napisał(a):Betinka napisał(a):bono a powiedz mi co ten pan robi? regeneruje, naprawia, wymienia czy w jakiś inny sposób czaruje? Jednym słowem: dlaczego polecasz?
Dość znany na forach internetowych. Swego czasu parę osób od nas z forum tam regenerowało wtryski. poszukaj postów jaro4444.
03G 130 073 B was used in BKD manuals from 2004-2005.5
03G 130 073 G was used in BKD auto cars from 2004-2005.5
VAG then stopped having two injectors with different part numbers and put 03G 130 073 G in both the manual and auto cars. If your mechanic says you need a 03G 130 073G then get that i guess if you want to keep him happy as he will blame the injector for every little fault if anything goes wrong but they are the same injector that flow the same amount plus as the injectors in VAG PD cars are not coded into the ECU the ECU doesn`t know what injectors are there either.
Kinker napisał(a):W Boschu PL jest dostępność na obydwie pozycje. Może to tylko jakiś stan magazynowy, ale tak to wygląda na chwilę obecną.
Betinka napisał(a):a napiszcie mi jeszcze proszę jakie dodatkowe elementy trzeba wymienić podczas wymiany pompowtryskiwaczy?
Betinka napisał(a):Jak to w ogóle jest z tymi numerami pompowtrysków bo na każdym pompowtrysku są dwa numery bodajże np:
03G130073G+ oraz 0414720404
Ceny podane były dla 1 szt czyli mnożymy tyle razy ile nam potrzeba,w tym konkretnym przypadku musi wyjść 343pln mogą się w jakimś stopniu różnić w zależności od miasta co oczywistę +- pare plnBetinka napisał(a):czy mam z tego rozumieć że aby wymienić dwa pompowtryski to muszę kupić dodatkowych części za 2x16,74+2x119+72=343,48PLN
t_o_m_e_k napisał(a):pompowtryski nie mają żadnych swoich unikatowych numerów jedynie co możesz zrobić to oddać do zaufanego mechaniora lub siedzieć i patrzeć na ręce przez całą naprawę.
Betinka napisał(a):czy pompowtryski mają jakiś swój unikatowy numer seryjny?
Axee napisał(a):Tak, kazdy oryginalny pompowtrysk ma oprocz numeru czesci nadrukowany laserowo/sitodrukiem unikatowy nr seryjny, oraz moze miec nadrukowana date produkcji.
Betinka napisał(a):czy pompowtryski mają jakiś swój unikatowy numer seryjny?
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości