Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Sprezyny Eibach

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Sprezyny Eibach

Postprzez Streat » 6 sierpnia 2005, 21:42

Powoli sie przymierzam do zmiany sprezyn w swoim Leonie.
Na allegro znalazlem takie cos:
http://allegro.pl/show_item.php?item=59882290

Czy ktos moze juz ma zalozone takie sprezyny ?
Zalezy mi w sumie na tym zeby komfort bardzo nie spadl, a po zalozeniu zderzakow z TS samochod dziwnie wyglada :wink:

Czytalem w innych watkach ze ucierpi na tym oslona silnika...no i jeszcze sie wacham bo mam w sumie swieze amortyzatory. Czy cos bede musial przerabiac przy amortyzatorach ?

PS
Tonny blagam nie odsylaj mnie do wyszukiwarki nie wszystko tam jest :wink:
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Reklama

Re: Sprezyny Eibach

Postprzez pilpi » 6 sierpnia 2005, 22:46

Streat napisał(a):Czy ktos moze juz ma zalozone takie sprezyny ?

Parę osob jezdzi na Eibachach i sobie chwali (np. Dano TDI) te akurat są do jakiegoś pakietu przeróbek projektzwo więc kto wie do końca jakie są tym bardziej że są srebrne a ori eibach czarne (jeżeli to ma jakieś zaczenie w ich sztywności). Ja bym brał nowe ze sklepu.

Streat napisał(a):Czytalem w innych watkach ze ucierpi na tym oslona silnika...no i jeszcze sie wacham bo mam w sumie swieze amortyzatory. Czy cos bede musial przerabiac przy amortyzatorach ?

Trzeba jezdzić ostroznie u mnie nic nie ociera ale wisi niko nad ziemią. Jeżeli masz nowe amory to chyba lepiej wczesniej wymienićsprężyny niż pozniej zanim się "przyzwyczają" do ori spręzyny. Przy amorach nic nie musisz przerabiać.
Napewno będzie lepiej wyglądał.
podro
szybszy niż Cupra Ryyyyyy
pilpi
Sympatyk LeonClub

Auto: Toledo

Postprzez Streat » 6 sierpnia 2005, 23:00

pilpi, ok dzieki za szybka odpowiedz :-D

To moze ktos wie gdzie np w Warszawie moge w dosc atrakcyjnej cenie kupic sprezyny ?

No i byloby milo gdyby jakis posiadacz Eibachow cos napisal czy jest bardzo twardo ?

Jeden z moich znajomych w VW Polo ma sprezyny H&R i jakos kurcze nie przekonany jestem do nich bo w jego samochodzie wsio trzeszczy :? Mam nadzieje ze zakladajac Eibachy nie bedzie takich efektow :roll:
Streat
Cupra
Cupra

Postprzez Barth » 7 sierpnia 2005, 02:47

Streat, H&R jest duzo twardszy niz Eibach <- wg mnie to najlepsze rozwiazanie do Leona jesli chcesz zachowac komfort i obnizyc autko , poza tym nie tylko musisz martwic sie o pokrywe silnika ale i o miske olejową , na naszych polskich drogach nie trudno miske zalatwic
Powered by CPN
Barth LCT & AA Club Member
Barth
Sympatyk LeonClub

Auto: OOOO

Postprzez Tonny S » 7 sierpnia 2005, 03:48

pilpi napisał(a):te akurat są do jakiegoś pakietu przeróbek projektzwo

By Tonny S

pilpi napisał(a):Jeżeli masz nowe amory to chyba lepiej wczesniej wymienićsprężyny niż pozniej zanim się "przyzwyczają" do ori spręzyny
Ori i tak padna.

barth napisał(a):H&R

Czerwone - napewnone do Leona na serii to tragedia, na serii Eibach a potem na KYB.
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez bartexx » 7 sierpnia 2005, 09:59

Witam ja mam springi EIBACHA jezdzi się się spoko komforcik jest znośny ,ale osłona silnika spotyka się z asfaltem :cry: na fabrycznych amorkach są troszke za miękkie :wink:
bartexx
Stella
Stella

Auto: LEON ASV

Postprzez Gotti » 7 sierpnia 2005, 10:00

H&R nie polecam, nie nadają się na polskie drogi, w leonie tym bardziej.

OT - Tonny ->
Poskladaj go najpierw jak kostke rubika.

Cieszę się, że znasz lepiej przeszłość mojego samochodu. To z takiej dużej czarnej kuli się wróży? :wink:

eot
e-va
Gotti
Sport
Sport

Auto: EVO 9

Postprzez Tonny S » 7 sierpnia 2005, 10:10

Gotti napisał(a):
Poskladaj go najpierw jak kostke rubika.

Cieszę się, że znasz lepiej przeszłość mojego samochodu. To z takiej dużej czarnej kuli się wróży? :wink:

eot
Kiedys sie pewnie spotkamy to ci to wytlumacze. 8)
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez bacardi » 7 sierpnia 2005, 11:32

Ja co prawda mam eibachy w 1.6, ale moze tez dodam pare wlasnych spostrzezen. Otoz najpierw wymienilem same sprezyny zostajac na kolach 15" i musze powiedzec, ze utrata komfortu byla niewielka, za to autko zaczelo sie duzo lepiej zachowywac w zakretach. Przy czym biorac pod uwage lepsze trzymenie w zakretach samego zawieszenia, bardzo zdradliwe staly sie oponki pirelli P6000 15x195, ktore nagle tracily przyczepnosc w zakrecie, gdy wydawalo sie ze autko ma jeszcze duzy zapas...
Po zmianie kol na 17" jest juz niestety duzo bardziej twardo i utrata komfortu znacznie odczuwalna, trzeba uwazac na kazda dziure, za to na rownej drodze poezja...
Co do sprezyn z tej aukcji, to rowniez dziwi mnei to ze sa srebrne a nie "czarne" i poszukal bym chyba innych...
TS bodykit, Eibach PRO KIT + KYB AGX, Toora T670 on board Obrazek
bacardi
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon BCB+

Postprzez Streat » 7 sierpnia 2005, 11:47

Ok dzieki wszystkim

Ja nie przesiade sie na 17" teraz mam 16" i na nich zostane powoli mi sie fundusze koncza :wink:
Streat
Cupra
Cupra

Postprzez Superbman » 7 sierpnia 2005, 12:51

Panowie, to ja sprzedaje springi z aukcji.Są one czarne :!: . A z tym projektzwo to jest tak,że wzial on sprezyny EIBACHA i nalozyl na nich jakby swoj certyfikat, by mogł je sprzedawac w swoich salonach (tak mi się wydaje).Tak naprawde to EIBACH, jest to nawet napisane w tych papierach... :wink:
Superbman
Sport
Sport

Auto: Golf IV ASV+

Postprzez Cyber » 8 sierpnia 2005, 20:59

Szkoda że sprzedajesz je tak drogo - nowe kosztują 599 pln w Poznaniu u Polskiego importera Eibacha :roll: Aha !! Eibach fabrycznie nowy jest grafitowy, a nie czarny. Dlatego na zdjęciach robionych z lampą błyskową mogą wyglądac jak srebrne :)
Cyber

Postprzez Superbman » 8 sierpnia 2005, 21:23

Moje są bardzo ciemne nazwalem je czarne, jak cos to moge dac fotki:) A cena to kwestia negocjacji... :wink:

PZDR

[ Dodano: Sro 10 Sie, 2005 ]
Mialem dwa kpl. Zostal jeden....dalem nową cenę....zapraszam... :wink:
Superbman
Sport
Sport

Eibach

Postprzez GruchaARL » 13 sierpnia 2005, 20:26

Hym. Pozwole sie dolaczyc do tematu na temat sprezynek eibach. poszukuje takich do mojego disela GOLF IV ARL obnizenie do 30mm max. Zainteresowany jestem. Czekam na odp.
GruchaARL
Sport
Sport

Auto: VW Golf IV TDI
Silnik: CBZB 1.2

Postprzez Superbman » 14 sierpnia 2005, 16:31

NIestety springi pasują tylko do SDI,TDI 90 oraz 110..
ALH++ - 142/303 ;)
Superbman
Sport
Sport

s. Eibach

Postprzez GruchaARL » 15 sierpnia 2005, 15:12

Hym rozumiem a czy jestes w stanie zalatwic eibachy do mojego golfa do 30mm w dól??? Chcialbym kupic, a po drugie kolega z forum powiedzial ze mozesz pomóc wiec jestem zainteresowany. Jak cos to podaje tez numerek 696415578. Jak cos to pisz czy zdzwon to sie dogadamy narka. Over

[ Dodano: Pon 15 Sie, 2005 ]
Hym rozumiem a czy jestes w stanie zalatwic eibachy do mojego golfa do 30mm w dól? Chcialbym kupic, a po drugie kolega z forum powiedzial ze mozesz pomóc wiec jestem zainteresowany. Jak cos to podaje tez numerek 696415578. Jak cos to pisz czy zdzwon to sie dogadamy narka. Over

Hym rozumiem a czy jestes w stanie zalatwic eibachy do mojego golfa do 30mm w dól? Chcialbym kupic, a po drugie kolega z forum powiedzial ze mozesz pomóc wiec jestem zainteresowany. Jak cos to podaje tez numerek 696415578. Jak cos to pisz czy zdzwon to sie dogadamy narka. Over

GruchaARL
Sport
Sport

Auto: VW Golf IV TDI
Silnik: CBZB 1.2

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne