Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Naprawa wyłącznika drzwi

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Naprawa wyłącznika drzwi

Postprzez Madnes » 31 października 2010, 10:46

konstant, a święcą Ci wszystkie lampki?

Bo u mnie to standard, nie działa brzęczek od niewyłączonych świateł, nie świeci lampka w dzwiach kierowcy i w podsufitce.
Madnes
Signo
Signo

Auto: turbo R upieć

Reklama

Postprzez konstant » 31 października 2010, 10:48

Madnes napisał(a):konstant, a święcą Ci wszystkie lampki?

Bo u mnie to standard, nie działa brzęczek od niewyłączonych świateł, nie świeci lampka w dzwiach kierowcy i w podsufitce.

Jesli otworze drzwi kierowcy to zadna lampka sie nie swieci... (Nie wiem dokladnie jak jest z brzeczkiem bo zawsze z przyzwyczajenia od razu wylaczam swiatla).
Z czym, ze problem nie wystepuje zawsze - czasem dziala, czasem nie.
konstant
TopSport
TopSport

Auto: Żęh

Postprzez Madnes » 17 listopada 2010, 13:30

Panowie, wymieniał ktoś cały mechanizm zamka na coś takiego:

http://allegro.pl/vw-passat-b5-golf-iv- ... 50825.html

nie lepiej dołożyć pare dyszek i wymienić całe to ustrojstwo niż bawić sie w lutowanie?

Pytam bo nie wiem jak zamek z tej aukcji ma się do oryginału.

[ Dodano: 19 Listopad 2010, 20:48 ]
Cisza tuuu....jak po smierci organisty :whoeva:

Zapytam inaczej - zamek z aukcji w powyżej jest z centranym zamkiem.Po wymianie centralny powinien działać czy będzie potrzebna ingerencja VAGiem ?

ps.sorry za 2 x post =]
Madnes
Signo
Signo

Postprzez siemi1 » 24 grudnia 2010, 09:28

U mnie wygląda sprawa nastepujaco miałem wymiane drzwi z osprzętem, tylnie lewe, lampka w drzwiach sie swieci, podświetlenie przycisku od el. szyb nie i jak zamykam centralnym to te drzwi sie nie zamykają a prad do drzwi dochodzi. pytanie czy to kwestia zamka tylko czy czegoś więcej bo szyba w tych drzwiach sie nie opuszcza. :/ Co może być do wymiany.
siemi1
Signo
Signo

Auto: Seat Leon SPORT

Postprzez Madnes » 24 grudnia 2010, 19:12

siemi1 napisał(a):U mnie wygląda sprawa nastepujaco miałem wymiane drzwi z osprzętem, tylnie lewe, lampka w drzwiach sie swieci, podświetlenie przycisku od el. szyb nie i jak zamykam centralnym to te drzwi sie nie zamykają a prad do drzwi dochodzi. pytanie czy to kwestia zamka tylko czy czegoś więcej bo szyba w tych drzwiach sie nie opuszcza. :/ Co może być do wymiany.

Czytałem to Kolego na trzeźwo...i po kilku........i dalej nic z tego nie rozumiem :whoeva: Napisz jaśniej w czym tkwi problem :whoeva:
Madnes
Signo
Signo

Postprzez jagood » 24 grudnia 2010, 19:16

Madnes napisał(a):Panowie, wymieniał ktoś cały mechanizm zamka na coś takiego:

http://allegro.pl/vw-passat-b5-golf-iv- ... 50825.html

nie lepiej dołożyć pare dyszek i wymienić całe to ustrojstwo niż bawić sie w lutowanie?

Pytam bo nie wiem jak zamek z tej aukcji ma się do oryginału.

[ Dodano: 19 Listopad 2010, 20:48 ]
Cisza tuuu....jak po smierci organisty :whoeva:

Zapytam inaczej - zamek z aukcji w powyżej jest z centranym zamkiem.Po wymianie centralny powinien działać czy będzie potrzebna ingerencja VAGiem ?

ps.sorry za 2 x post =]

Nie wiem czy ogarnąłeś już temat ale ja w lato zmieniałem u siebie cały zamek i jak najbardziej poleca, zamek i otwieranie drzwi zaczeło lepiej działać, wszystko pasi, nic vagiem nie trzeba zmieniać.
pozdrawiam
jagood
Sport
Sport

Auto: Jetta
Silnik: BLS 1.9

Postprzez siemi1 » 26 grudnia 2010, 19:33

Madnes napisał(a):
siemi1 napisał(a):U mnie wygląda sprawa nastepujaco miałem wymiane drzwi z osprzętem, tylnie lewe, lampka w drzwiach sie swieci, podświetlenie przycisku od el. szyb nie i jak zamykam centralnym to te drzwi sie nie zamykają a prad do drzwi dochodzi. pytanie czy to kwestia zamka tylko czy czegoś więcej bo szyba w tych drzwiach sie nie opuszcza. :/ Co może być do wymiany.

Czytałem to Kolego na trzeźwo...i po kilku........i dalej nic z tego nie rozumiem :whoeva: Napisz jaśniej w czym tkwi problem :whoeva:

Jeszcze raz. :) Wymienione miałem drzwi z osprzętem. wszystko podłączone, prąd do drzwi dochodzi ale szyby i zamek nie działają. Głośniki działają, lampka w drzwiach tez świeci, ale przycisk od el. szyb nie świeci i szyby się nie opuszczają a zamek w drzwiach nie rygluje w sensie ze jak zamykam samochód pilotem to te drzwi można otworzyć. Nie wiem co może być do wymiany. Czy to wina zamka czy czegos innego?
siemi1
Signo
Signo

Auto: Seat Leon SPORT

moduł komfortu?

Postprzez bachnik » 9 marca 2011, 00:34

Witam wszystkich.
Czy błędy w module komfortu mogą mieć wpływ na 2 dolegliwości takie jak:
1.po otwarciu drzwi od kierowcy(przy zapalonym silniku)nie zawsze zapala sie oświetlenie wnętrza
2.zatrzaśnięty bagażnik(z pilota i z kluczyka wszystkie zamki się otwierają oprócz zamka w bagażniku)do siłownika chyba nie dochodzi napięcie bo nie ma słyszalnego dźwięku przy otwieraniu
Pomoże ktoś?
bachnik
Stella
Stella

Auto: seat leon

Postprzez wojtekk » 9 marca 2011, 00:54

bachnik napisał(a):1.po otwarciu drzwi od kierowcy(przy zapalonym silniku)nie zawsze zapala sie oświetlenie wnętrza
2.zatrzaśnięty bagażnik(z pilota i z kluczyka wszystkie zamki się otwierają oprócz zamka w bagażniku)do siłownika chyba nie dochodzi napięcie bo nie ma słyszalnego dźwięku przy otwieraniu
Pomoże ktoś?

To samo mam i dolanczam sie do pytania, ale u mnie dochodzi prad do silownika klapy bo sprawdzalem zarowka.
Obrazek
wojtekk
Sport
Sport

Auto: leon ASV

Postprzez PaVLo » 9 marca 2011, 05:01

1. Uszkodzony mikrostyk w zamku kierowcy lub pasażera, albo obu.
2. Przekręć kluczykiem zamek, aby otwór był w pozycji pionowej, wtedy zakem bagażnika będzie pracował z centralnym
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT
Silnik: ARL 1.9

Postprzez bachnik » 9 marca 2011, 08:51

I dodam jeszcze że alarm raz działa a raz nie.
bachnik
Stella
Stella

Postprzez Kołek » 9 marca 2011, 08:56

Mój kolega miał identyczne problemy w passacie b5, mechanicy i elektrycy mówili, że trzeba te nowe styki do zamków w drzwiach, i klapę trzeba rozebrać zeby popatrzyć co jest nie tak.
Zaprogramowaliśmy na nowo moduł komfortu i wszystko działa bez jakiegokolwiek rozkręcania...
..::RoyalGarage::..
powered by TTC
Kołek
Sport
Sport

Auto: Passat CC
Silnik: BZB 1.8

Postprzez neostar » 28 marca 2011, 20:30

Mam do wymiany 2 switche w zamku kierowcy: czujnik otwarcia drzwi i otwarcia zamka. Myślicie, że warto od razu wymienić wszystkie czy tylko uszkodzone?
a Twój kot jak reaguje po zobaczeniu blasku Twojego auta?
neostar
Sport
Sport

Auto: Toledo II

Postprzez belzi » 28 marca 2011, 20:43

neostar napisał(a):Mam do wymiany 2 switche w zamku kierowcy: czujnik otwarcia drzwi i otwarcia zamka. Myślicie, że warto od razu wymienić wszystkie czy tylko uszkodzone?

hmmm, w zamku jest jeden microswitch
jeden zamek -> jedne drzwi
skoro masz problem z drzwiami kierowcy, to po co wymieniac z drzwiach pasazera, no chyba ze lubisz wymieniac dobre na nowe
powered by ECUProject®
A4 + Yamaha WR450F + Yamaha FZ8
Obrazek
belzi
Cupra
Cupra

Auto: A4 + WR450F + FZ8

Postprzez neostar » 28 marca 2011, 20:49

skoro jest jeden to co jest odpowiedzialne za sygnały otwarcia/zamknięcia centralnego zamka w drzwiach kierowcy?
neostar
Sport
Sport

Postprzez belzi » 28 marca 2011, 20:52

za sygnal zamkniecia/otwarcia drzwi - poszczegolnych drzwi
w kazdych drzwiach masz 1 zamek, w kazdym zamku masz switch
powered by ECUProject®
A4 + Yamaha WR450F + Yamaha FZ8
Obrazek
belzi
Cupra
Cupra

Auto: A4 + WR450F + FZ8

Postprzez neostar » 28 marca 2011, 20:57

nie rozumiemy się. Chodzi mi o to co odpowiada za otwieranie centralnego zamka po przekręceniu kluczyka w zamku drzwi kierowcy? Bo centralny mi się zamyka i załącza się alarm po przekręceniu kluczyka w zamku w kierunku wskazówek zegara ale nie otwiera po przekręceniu w drugą stronę.
neostar
Sport
Sport

Postprzez kornat » 28 marca 2011, 22:08

neostar, ja tak mam w drzwiach pasażera. Światełko się zapala w drzwiach po przekręceniu kluczyka aby otworzyć to otwiera i nawet opuszcza szyby a jak chcę zamknąć to zamykają się tylko te drzwi i domykanie szyb też nie działa. Może jest jakiś zimny lut w kasecie zamka.
kornat
FR
FR

Auto: 1M
Silnik: AHF 1.9

Postprzez marcel1992 » 12 kwietnia 2011, 16:48

Witam kolegów, jako że i mnie dopadła wymiana mikrostyków w moim leonie to zamieszczam poradnik żeby każdy nawet laik sobie z tym poradził bo tak na prawdę nie jest to żadna sztuka...

Na początek trzeba zdiagnozować ile mamy mikrowyłączników do wymiany. U mnie okazało się że nie działają aż 3 sztuki. Mikrowyłączniki zamówiłem w firmie TME a ich symbol to: V4NCT7. Koszt ok. 12 zł x 3 = 36 zł + wysyłka 12 = razem 48 zł za 3 drzwi.

No to zaczynamy:
Najpierw naszym oczom ukaże się tapicerka :)
Obrazek

1.Pierwszym naszym krokiem jest jej rozebranie. Potrzeba nam do tego jakiś płaski śrubokręt do ściągnięcia rączki, torx T20 bodajże i śrubokręt krzyżakowy.
- No to zabieramy się za ściągniecie rączki
Obrazek

-Następnie odkręcamy 2 śruby na krzyżaka znajdujące się pod rączką

-Teraz odkręcamy 2 śruby na torxa T20 na dole tapicerki.

-Jeśli wszystko będzie odkręcone trzeba energicznie pociągnąć tapicerkę (ale z wyczuciem żeby jej nie połamać) i następnie poodpinać wszystkie kostki i mamy tapicerkę luzem.
-Ukaże nam się taka blacha.
Obrazek

2. Drugi etap to odkręcenie blachy i zamka.
-Odkręcamy 10 śrub dookoła blachy
-Odkręcamy z boku zamek- dwie śruby i jeszcze ściągamy czarną zaślepkę i odkręcamy jeszcze jedną śrubę i następnie wyciągamy wkład zamka.
Obrazek
- Z rączki od otwierania ściągamy linkę od zamka.
Obrazek
- Czas na małe piwko :piwko: :)
- Później bierzemy jeszcze tapicerkę i podłączamy przełącznik od regulacji szyby i obniżamy ją w dół aby ukazały nam się 2 śruby trzymające szybę.
Obrazek
Gdy odkręcimy je to można wyciągnąć całkiem szybę aby nam nie przeszkadzała.
- Ok, gdy mamy już wszystkie śruby odkręcone to próbujemy oderwać blachę od drzwi. Może być dosyć przyklejone więc trzeba podwadzić jakimś śrubokrętem. I później bierzemy blachę do góry by wyciągnąć prowadnice.
-Gdy mamy na wierzchu blachę z zamkiem to czas by dobrać się do naszego ukochanego mikrostyku.
Obrazek

A tutaj rzecz, która nas interesuje.
Obrazek
- Teraz zabieramy się za rozpołowienie zamka na 2 części.
Obrazek
Pierwsza śruba do odkręcenia

Obrazek
Druga i zatrzask. I z drugiej strony mamy jeszcze jeden zatrzask. No i rozbieramy zamek na 2 części.
Obrazek

-Tak wyglądał mój ukochany mikrostyk:
Obrazek

-No to teraz najlepszym rozwiązaniem jest rozpołowienie mikrostyku na pół. Po bokach ma 4 zatrzaski. Nie ma sensu bawić się w lutowanie nowego mikrostyku. Wg mnie lepiej jest podmienić górę nowego ze starym.

Obrazek
Tutaj porównanie 2 mikrostyków tylko samych dołów. Jeśli podmienicie góry starego z nowym trzeba podłączyć zamek do instalacji na próbę i podłączyć lampkę drzwi i sprawdzić czy wszystko działa tzn nacisnąć ten dzyndzel i patrzeć czy lampka gaśnie.

No i teraz trzeba wszystko poskładać w odwrotnej kolejności i powinno wszystko śmigać!!!

Powodzenia :)

Mam nadzieje że poradnik się przyda!!
marcel1992
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1,9 tdi

Postprzez Tracer2 » 12 kwietnia 2011, 20:47

Mam taką drobna uwagę, bo wydaje mi się, że szkoda rozhermetyzowywać przełącznik w wersji hermetycznej, żeby do niego wilgoć nie właziła.
Ja jestem za wymianą całego.
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Region: mazowieckie
Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez marcel1992 » 12 kwietnia 2011, 21:38

Jak na razie jestem na świeżo po wymianie i wszystko działa spoko. Myślę że powinno długo posłużyć i że nic się z tym nie powinno stać. Wg mnie nie ma sensu lutowanie i dorabianie tych bolców...
marcel1992
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1,9 tdi

Postprzez Andi » 15 listopada 2011, 23:58

Witam,
Mam zapytanie do bardziej doświadczonych kolegów.

Objawy:
1. Po otwarciu lewych przednich drzwi (kierowcy) nie zapala się lampka
2. Alarm po otwarciu nie widzi otwarcia drzwi i zamyka samochód z powrotem centralnym zamkiem
3. Przy zamykaniu z pilota, zamki ryglują się jakby na 2 razy, taki odgłos.

Powyższa usterka dotyczy też tylnich lewych drzwi.

Moja diagnoza: uszkodzone czujniki zamknięcia w obu zamkach, mi się wydaje że chodzi o mikrostyki pokazane wyżej na zdjęciach.

Pytania:
1. Czy moja diagnoza jest słuszna?
2. Czy z tyłu i przodu są takie same mikrostyki?
3. Gdzie można je najszybciej kupić (najlepiej we Wrocławiu), bo wymiana całego zamka to niepotrzebne koszta?
4. Odpowiedniki i zamienniki jak najbardziej mile widziane, jakie mają symbole?

Z góry dziękuje za pomoc.
Jak zsiadam z motocykla i wsiadam do auta to, bez względu na moc nasuwa mi się jedno stwierdzenie mojego kolegi: "Zapier.... samochodem jest po prostu żenujące " ;) ale bywają wyjątki i ich szukam.
Andi
Signo
Signo

Auto: Leon Cupra 4

Postprzez Tracer2 » 16 listopada 2011, 07:22

1,Tak
2.Tak
3. Odp na poprzedniej stronie
4. j.w
Nie len się. Wszystko o tym juz było. :-P
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Postprzez bodzio232 » 17 listopada 2011, 08:24

witam. czy ten mikrostyk będzie również odpowiedni?

http://moto.allegro.pl/mikrostyk-vw-aud ... 11485.html
bodzio232
Sport
Sport

Auto: LEON 1M Haldex
Silnik: TDI pompowtryski PD

Postprzez bartek_1 » 29 listopada 2011, 15:48

Witam. Ja również mam podobny problem tzn.
1. Przy otwieraniu obu przednich drzwi nie świecą mi się lampki w drzwiach i górna przy lusterku. Otwierając tylne drzwi wszystko świeci tak jak trzeba - tzn w drzwiach i górne lampki.
2. Otwierając drzwi przy zapalonych światłach nie ma dźwięku.

Czy do problemu 1 należny wymienić mikrostyki??? A co z dźwiękiem??? Czemu go nie słychać???
Cała zabawa jest warta świeczki - tzn. czy się to opłaca pod względem finansowym???
Bartek
bartek_1
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1M

Postprzez Tracer2 » 29 listopada 2011, 16:58

Jak byś wchodził zawsze do auta przez tylnie drzwi. to by padł mikrostyk w tylnich.
A jak myślisz ...skąd brzeczyk ma wiedzieć ,że ma brzęczeć. Oczu nie ma.
Tracer2
FR
FR

Postprzez bartek_1 » 29 listopada 2011, 17:24

Rozumie:D:D Myślałem, że to są dwie różne usterki. :D
Jestem ciekaw ile mi zaśpiewają za naprawę:)
Bartek
bartek_1
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1M

Postprzez lukaszlsw » 29 listopada 2011, 17:53

Witajcie panowie. Czy ktoś z was zmieniał cały zamek na zmienik z allegro, cena ok 60zł, jak z jakością?
1.8T+ INSIDE:)
lukaszlsw
Sport
Sport

Auto: LCR
Silnik: BAM 1.8

Postprzez macko85 » 30 listopada 2011, 23:13

Witam, to mój pierwszy post :). Chciał bym się podzielić pewnymi uwagami co do wymiany mikrostyku:
1. Przy wyjmowania wkładu zamka proszę uważać i nie odkręcać śrubki pod zaślepką do maksimum. Jeśli tak zrobicie możecie spowodować, że blokada wkładki zamka może Wam odpaść i wpadnie do drzwi, będziecie się głowić jak ją wstawić i czemu wkładka swobodnie może wyjść z drzwi. Najlepiej robić tak, żeby odkręcać po 2 obroty i ruszać wkładką, sprawdzając czy już może nie jest dość i wkładka wychodzi, gwarantuje, że oszczędzi Wam to trochę czasu:)
2. Jeśli po wymianie styku nadal po otwarciu drzwi będzie ciemno, wymiana nie przyniesie żadnego skutku (tak było u mnie) trzeba rozebrać część elektroniczną zamka i przemierzyć przejście od mikro styku do gniazda. Na pierwszy rzut oka nie widać zimnych lutów ale są... ja zamiast zwarcia, po naciśnięciu styku, na pinach wtyczki odpowiadających za wyprowadzenie z zamka sygnału styku miałem 1k om. Przelutowałem połączenia zamalowałem lakierem i zaczęło działać.
3. jak już wszytko poskładacie uważajcie na zaczep linki klamki zamka! Jest on wykonany z materiału niespawalniczego i dość kruchego. Mi spadła tapicerka z drzwi z zaczepioną już linką i urwało mi zaczep linki klamki. Musiałem kupić nową klamkę.
4. jak już macie drzwi rozebrane warto sprawdzić drożność odpływów drzwi i konserwację wewnątrz drzwi.
Pozdrawiam maciek
macko85
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez lukaszlsw » 1 grudnia 2011, 08:47

a ten styk pasował bez problemów? czy przekładałeś środek, ja kupiłem sam styk ale nie pasował w mocowanie,i ogólnie był jakiś inny. Do tego rozsypałem cały zamek pół dnia dochodziłem co do czego :-D
1.8T+ INSIDE:)
lukaszlsw
Sport
Sport

Auto: LCR
Silnik: BAM 1.8

Postprzez macko85 » 1 grudnia 2011, 20:41

Ja tylko wymieniłem górę, jeżeli sprężynka jest cała w oryginalnym mikro styku, jeśli delikatnie, po rozebraniu góry naciśniesz sprężynkę i styk "pstryknie" i jeże nie jest w środku zasyfiony lub zamoczony to wszystko jest dobrze w nim, prócz tej góry która jest pewno wytarta. Ten mikro-styk ma żywotności około 50 milionów cykli więc spokojnie (50 milionów razy otworzyć drzwi to dużo), przełóż górę i będzie dobrze. Styk V4NCT7 w całości nie pasuje, tylko góra jest dobra do naszego zastosowania, dół jest inny nie ma wypustek jak oryginalnym. Na fabrycznym była gumka i ona mi po prostu się zwulkanizowała, bo może ktoś chciał posmarować smarem który agresywnie działa na gumę.
macko85
Stella
Stella

Postprzez Tracer2 » 2 grudnia 2011, 08:35

Ta gumka jest pocierana krzywką zamka i nie ma siły, żeby sie nie przetarła zwłaszcza, jak jest tam sucho i dostanie się kurz.
Tracer2
FR
FR

Postprzez macko85 » 4 grudnia 2011, 17:16

Ja miałem nasmarowane jakimś smarem więc sucho nie maiłem, kurzu nie było również. Wydaje mi się że po prostu ta gumka się zwulkanizowała pod wpływem tego mazidła, jeśli ktoś kupi ten model styku który kolega z foto-poradnika podaje nie ma gumki, "przycisk" jest cały plastykowy.
macko85
Stella
Stella

Postprzez szoqun » 18 lutego 2012, 18:34

Witam

Przeczytałem całą instrukcje odnośnie wymiany tego mikrowłącznika, i sam zabrałęm sie za jego wymianę.
Doszedłem do wymontowania blachy razem z zamkiem, który trzymał sie na takim plastiku, a on z kolei był znitowany z blachą plastikowymi kołkami.
I tu się poddałęm. Nie potrafiłem odmontować zamka od blachy, ani wypiąć tej wtyczki co do niego idzie.
Druga sprawa to rozebranie go na pół, gdzyż jedna śruba torx jest inna (większa) a druga malutka.

Czy ktoś by mógł mi pomóc w okolicach krakowa wymienić te mikrowłączniki, lub opisać jak rozmontować zamek od momentu wyciągniecia go z drzwi...??
Obrazek
szoqun
Stella
Stella

Postprzez Tracer2 » 18 lutego 2012, 19:15

Te nity w blasze są z tworzywa sztucznego. Trzeba je wypchnąć.
Zamka nie musisz rozbierać.
Ten mikrowyłacznik jest na zewnątrz.
Tracer2
FR
FR

Postprzez paffa1 » 18 lutego 2012, 21:01

A najprostrzy sposób na wypięcie kostki zamka (zresztą nie tylko kostki zamka, kostki czujnika temp. itp.) jest taki, że najpierw dociskamy mocno kostkę jak byśmy chcieli zą zapiąć. Trzymając wciśniętą kostkę odbezpieczamy zatrzask w kostce i wtyczka zchodzi bez problemu.
paffa1
Stella +
Stella +

Auto: Toledo 1M

Postprzez szoqun » 23 lutego 2012, 10:31

Naprawiłem!! :) :brawo:
Obrazek
szoqun
Stella
Stella

Postprzez Hormonek » 23 czerwca 2012, 14:43

Koledzy może pomożecie ? ;) Gdy otwieram drzwi od strony kierowcy nie świeci się lampka w drzwiach i podsufitce. Leczy gdy otwieram inne jest ok. Oznacza to że ten mikrowłącznik do wymiany ? Z góry bardzo dziękuję ;)
Hormonek
Stella
Stella

Odp: Naprawa wyłącznika drzwi

Postprzez kendo » 23 czerwca 2012, 16:26

Tak do wymiany

Wysyłane z mojego MB860 za pomocą Tapatalk 2
kendo
Stella +
Stella +

Silnik: ASV 1.9

Postprzez kyzior » 11 sierpnia 2012, 07:09

Witam, mam problem z centralnym i nie wiem czy to winna mikrostyku??? Auto stało 3 tygodnie nie ruszane, chcąc otworzyć z pilota drzwi otwierają się tylko drzwi kierowcy, po zamknięciu z pilota zamykają się wszystkie... Z kluczyka podobnie. Sprawdzałem lampki w drzwiach, brzęczki od świateł i lampkę w podsufitce... wszystko działa jak należy. Dodam jeszcze że od środka z panelu w drzwiach można wszystko otworzyć i zamknąć. Po ruszeniu drzwi także się ryglują a po wyjęciu klucza otwierają. Czy to wina zamka kierowcy i swicha??? Pozdrawiam.
kyzior
Stella +
Stella +

Region: śląskie
Auto: LeON
Silnik: CHGA 1.6

Postprzez cyc999 » 11 sierpnia 2012, 08:43

Naciśnij dwa razy guzik od otwierania na pilocie prawdopodownie otworzą CI się wszystkie drzwi. Jest taka opcja którą można włączyć VAGiem. Pierwsze wciśnięcie guzika otwieraja się tylko drzwi kierowcy, kolejne wciśnięcie reszta drzwi.
Obrazek
cyc999
Signo
Signo

Auto: Leonard 1M BCB

Postprzez kyzior » 11 sierpnia 2012, 12:12

:)
W tym momencie zrobiłeś zamach na moją inteligencje... :D
Bez obrazy ale dotychczas było tak cały czas... a teraz nawet 10 kliknięć nie pomaga...
Sam nie wiem ale może być tak że gdzieś coś zamokło???
kyzior
Stella +
Stella +

Postprzez Tracer2 » 11 sierpnia 2012, 20:08

Moze odłączenie akumulatora na jakis niedługi czas pomoże dla zresetowania elektroniki.
Tracer2
FR
FR

Postprzez kyzior » 12 sierpnia 2012, 21:22

Strzał w 10... Kolega miał racje, dzięki i pozdro.
kyzior
Stella +
Stella +

Postprzez wisnier » 17 sierpnia 2012, 06:53

Panowie czy ten mikrostyk będzie dobry do drzwi kierowcy?

http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-orygi ... 35281.html
wisnier
Stella +
Stella +

Auto: Leon Top Sport

Postprzez Tracer2 » 17 sierpnia 2012, 10:07

Tak tyle ze kabelki trza do niego lutować. Bywają takie z kabelkami, ale i tak je trza łączyć jakoś.
Tracer2
FR
FR

Postprzez lewy1305 » 26 listopada 2012, 18:47

http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw-au ... 22049.html czy te mikro będą ok bo mi w obydwóch przednich drzwiach padły nie palą sie lampki w drzwiach i w podsufitce a za to po otwarciu tylnych dział wszystko chyba że problem leży gdzie indziej
lewy1305
Sport
Sport

Auto: seat Leon
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez GangstaMarc » 26 listopada 2012, 18:54

lewy1305, ja zakładałem takie (ten sam sprzedawca tylko 1,50zł drożej):
http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw-au ... 03028.html

Gdzieś wyczytałem jak wymieniałem, że są całkiem dobre, a było to jakieś 2,5 roku temu. No i do tej pory działają elegancko, więc mogę polecić :)
:zabawa:
GangstaMarc
Sport
Sport

Auto: TopSport ARL+
Silnik: ARL 1.9

Postprzez wisnier » 8 grudnia 2012, 09:14

Znów mam problem z zamkiem. Teraz w drugą strone tzn. przy większym mrozie po otwarciu drzwi i ich zamknięciu komputer wciąż odczytuje je jako otwarte :shock: Dopiero po dłuższym czasie jazdy i nagrzaniu auta lampka gaśnie i drzwi są zamknięte. Jest to problem bo gdy nie rozgrzeje auta to nie mogę zgo zamknąc bo alarm odczytuję otwarte drzwi. Chyba czeka mnie wymiana całego zamka.
wisnier
Stella +
Stella +

Auto: Leon Top Sport

Postprzez untaztood » 12 grudnia 2012, 22:47

wisnier napisał(a):Znów mam problem z zamkiem. Teraz w drugą strone tzn. przy większym mrozie po otwarciu drzwi i ich zamknięciu komputer wciąż odczytuje je jako otwarte :shock: Dopiero po dłuższym czasie jazdy i nagrzaniu auta lampka gaśnie i drzwi są zamknięte. Jest to problem bo gdy nie rozgrzeje auta to nie mogę zgo zamknąc bo alarm odczytuję otwarte drzwi. Chyba czeka mnie wymiana całego zamka.

Tylko nie bierz zamiennika, bo będziesz miał nowe problemy...
untaztood
FR
FR

Auto: Superb
Silnik: CGGB 1.4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat