Witam, i na wstępie przeprzszam za odgrzanie kotleta, ale wolałem się moimi uwagami dotyczącymi tych lamp podzielić w tym wątku, niż zakładać nowy.
Mianowicie kupiłem sobie te lampy.
Zgodznie z obietnicą cena była "klubowa", wysyłka sprawna, jestem zadowolony.
Co do samych lamp:
Nie są to moje pierwsze lampy tego typu, w poprzednim aucie tez miałem angel eyes (jedne z pierwszych w PL

) i niestety musze przyznać, że tamte były lepiej wykonane.
Wykonanie faktycznie nie jest na wysokim poziomie (porównał bym je z produktami TYC), tragedii nie ma, ale mogło być lepiej, plastiki są średniej jakości, chromy wewnątrz z bliska sprawaiają wrażenie "taniej imitacji", lecz tylko z bliska
Spasowanie pozostawia troszkę do życzenia, ale również nie jest źle, widziałem gorzej spasowane lampy.
Regulacja jest tylko ręczna, ale nie uważam tego za jakiś duży problem.
Troszkę mnie martwi, i denerwuje że lampy delikatnie parują, mniej niż seryjne, ale zawsze parują...
Genaralnie wrażenie ogólne jest dobre, i lampy wygladają imho. ciekawie, coś jak mix lamp z Audi i BMW.
Lampy kupiłem od razu z myślą o przeróbce na xenon.
Taka przeróbka oczywiście jest możliwa, ale wymaga troszkę pracy.
Przedewszystkim trzeba wymienić soczewkę, wiąże się to z rozmontowaniem lamp, przy okazji mozna też żarówki postojowe ( a jest ich łącznie aż 18 sztuk

) zamienić na led'y, ja sobie darowałem.
Do tego typu lamp potrzebne są przetwornice hermetyczne, niestety moje stare przetwornice nie były hermetyczne, więc musiałem kupić nowe.
A teraz kilka słów o świeceniu.
Jest dobrze, naprawdę dobrze lampy po przeróbce na xenon świecą świetnie.
Jest wyraźna granica światło/ cień.
Droga, jak i pobocze są pięknie oświetlone, nie ma mowy o oślepianiu.
W porównaniu do accorda ocja( dotąd to auto uchodziło dla mnie za wzór tego, jak powinny świecić xenony) musze przyznac, że obecnie leon świeci bardzo podobnie.
Generalnie jestem zadowolony, i uważam, że jest to dobra inwestycja.
Dla upiększenia postu kilka fotek:
Tak się prezentuje auto jak lampy są wyłączone:
Tak wygląda lampa w przybliżeniu:
Tak to wygląda, jak się świecą postojóki:
A tak, jak się świeci całość:
I na koniec całe auto z włączonymi światłami: