Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
robik napisał(a):Czy prawdą jest, że jeśli temp. zewnętrzna jest poniżej 5st C nie da się włączyć klimki? Bo jesli te szybki tak parują, to juz się boję co będzie w zimie.
adamtower napisał(a):Należy bardzo dokładnie odtłuścić, umyć i wysuszyć szyby od wewnątrz. I radzę robić to często - problem powinien zniknąć.
nico napisał(a):Wracając do domu w deszczową pogodę po wyłączeniu klimy zaczęły parować mi mocno szyby i nawet po ustawieniu wentylatora na III pozycje para z szyb nie chciała zejść, miałem tylko taką małą luke na szybie, dzięki której widziałem droge. Natomiast po ponownym włączeniu klimy był naprawdę moment i para z szyb niczym duchy zniknęła.
txh napisał(a):adamtower, ali, ja sie do konca nie zgodze poniewaz swiezo po wymyciu
szyb i to b. dokladnym jezeli tylko wlacze klime w deszczu, mam dokladnie:nico napisał(a):Wracając do domu w deszczową pogodę po wyłączeniu klimy zaczęły parować mi mocno szyby i nawet po ustawieniu wentylatora na III pozycje para z szyb nie chciała zejść, miałem tylko taką małą luke na szybie, dzięki której widziałem droge. Natomiast po ponownym włączeniu klimy był naprawdę moment i para z szyb niczym duchy zniknęła.
natomiast z tego co pamietam w poprzednim samochodzie niezle mi sie sprawdzaly
preparaty typu "anty-para", koszt to jakies 8-10pln i jest po sprawie
robik napisał(a):
wszyscy: Inne w związku z tym pytanie: Czy prawdą jest, że jeśli temp. zewnętrzna jest poniżej 5st C nie da się włączyć klimki? Bo jesli te szybki tak parują, to juz się boję co będzie w zimie.![]()
silver_leon napisał(a):Ludziska - tak czytam i ......Wiecie na jakiej zasadzie dziala klimatyzacja
?? ..................
mm.max napisał(a):Normalne ze szyby paruja jak klima jest wyłączona wystarczy troche dłużej pojeździć i ustawić nawiew na szybę i powinny odparować ale generalnie po co się męczyć skoro można nacisnąć śnieżynkę i po problemierobik napisał(a):Czy prawdą jest, że jeśli temp. zewnętrzna jest poniżej 5st C nie da się włączyć klimki? Bo jesli te szybki tak parują, to juz się boję co będzie w zimie.
Prawda![]()
Będzie ciężko ale dasz sobie radę
marcinl00 napisał(a):a jasobie z tymradze tak jak taksowkarze - na chwilke wlaczamogrzewanie na maxa jak juz samochod zostaje na noc i rano juz nie ma zadnego problemu (100% dzialania)
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości