robson86 napisał(a):rezulteo opony napisał(a):Wszystkie opony z podanej listy są ciekawe, jednak będziemy mogli coś bardziej doradzić jeżeli zostanie podany budżet jaki jest przeznaczony na zakup opon (najlepiej prosimy o podanie widełek cen dla jednej opony).
Pozdrawiamy serdecznie,
znam ceny podanych przeze mnie opon, więc chyba mija się z celem pisanie ile kosztują
Wiadomo, że im taniej bym kupił tym lepiej (dla mnie)
Chodzi mi o całokształt przy wyborze opon

Jak się sprawują itp
Ale wybór już padł prawdopodobnie na Goodyeary Ultra Grip 8

Witamy,
Choć widzimy, że decyzja już prawie podjęta, to chcielibyśmy jedynie dodać, że w tym rozmiarze najbardziej interesujące będą opony :
> Continental ContiWinterContact TS830
> Goodyear Ultragrip 8
> Michelin Alpin A4
> Pirelli Winter 210 Snowcontrol Serie 3
> Nokian WR D3
Pozdrawiamy,
Ekipa Rezulteo
-- 28 wrz 2012, o 11:26 --
GrzesiekS napisał(a):Przeczytawszy pół internetu, forum i kierując się opinią paru znajomych mój wybór na ten sezon: Michelin Alpin A4.
Pytanie jest czy brać:
225/45R17 V- takie mam letnie, więc jest wszystko jak chce fabryka
czy
215/50R17 V- będę trochę w śniegu jeździł, bo mieszkam z 1km w polu, taka opona będzie 1cm większą średnicę miała no i jest węższa, jest taniej
Inna sprawa, że 225 praktycznie w rozsądnej cenie nie widzę w indexie V, na necie same H są.
Co myślicie?
Witamy serdecznie,
Model samochodu posiada homologację na rozmiar 225 45 R17.
Zmniejszenie rozmiaru opony, może mieć pozytywne efekty na śniegu, ale raczej będa one znikome. Lepiej zamontować rozmiar opon zalecany oficjalnie przez producenta.
Pozdrawiamy serdecznie,
SERWIS REZULTEO
-- 28 wrz 2012, o 15:37 --
psiuku napisał(a):Proste.
Bardzo dziekuje za pomoc
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
-- 28 wrz 2012, o 09:25 --
A jednak pojawilo sie jeszcze jedno pytanie - moge kupic opony lepszej klasy, ale z poprzednich sezonow. Nieuzywane, magazynowane przez producenta. Po ilu latach takiego magazynowania opony wciaz uwazane sa na nowe? One tak lezac chyba parcieja, albo cos, prawda? Oplaca sie kupowac opony np z 2009?
Witamy serdecznie,
To jest bardzo ciekawe pytanie i problem wielu kupujących. Odpowiadając na to pytanie trzeba powiedzieć, że nie tyle jest ważny wiek samej opony, ale warunki w jakich była magazynowana. Jednak tej informacji najczęściej nigdy nie znamy

Uściślając wiek 2-3 lata nie jest problemem, ale już posiadając 5-letnią oponę należy ją poddawać co roku weryfikacji w serwisie...
Pozdrawiamy,
Ekipa Rezulteo

-- 28 wrz 2012, o 15:41 --
sleeper napisał(a):czy ktoś może się wypowiedzieć na temat japońskich zimówek? Dokładnie chodzi o:
Bridgestone Blizzak LM32
Yokohama W Drive
Potrzebuję 205/55/16 koniecznie z indexem prędkości H
Witamy serdecznie,
Aby poznać nasze oceny na temat podanych opon, zapraszamy na naszą stronę internetową:
opony Bridgestoneopony YokohamaPozdrawiamy,
Ekipa Rezulteo