Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
ColdMan napisał(a):A numer nadwozia gdzie jest wybijany ?
No nogę mam ciężko i kilka razy hamulce bardzo mi pomogły , pracuje w hurtowni części samochodowych ale pierwsze słyszę o Zimmermann u nas jest wiele rodzajów tarcz ale tych nie widziałem jeszcze... A nawiercane tarcze nie powodują szybszego zużycia się klocka ? No i jaki zestaw klocków do tego ?
darq12 napisał(a):Czy golf IV 1.8 20V AGU ma tarcze 288 czy 312??? chcę zrobić swapa na 288 ale nie wiem od jakich silników będą pasowały zwrotnice i zaciski a mam alusy 15 i dlatego szukam 288mm
Agin, a czy to info na temat klocków na rynek amerykański i europejski to jest potwierdzone? Pytam, bo jadą do mnie Hawk PC z USA.agin napisał(a):wszystko wyjaśniałem wyżej, pamiętajcie by nie mylić klocków ceramicznych na USA a na UE - skład tych klocków całkowicie się różni..micbar0405 napisał(a): co do ATE Ceramic to zastanów się czy chcesz hamować czy nie myć felg
te z USA mają być jak masło delikatne, ale to ich żywotność jest dużo, dużo wyższa niż zwykłych węglowych.
te na UE mają targać i hamować.
rafis napisał(a):jaki jest rozmiar tarcz tylnich do ARLa ? , bo juz sam nie wiem a nie bardzo mam czas zeby zdejmowac koło i sprawdzic..
cadyczek napisał(a):No właśnie cena mnie ścięła jednak na motocentrum nie powinni wcisnąć jakiś podróbek jak sie sprawowały te twoje tarcze ?
cadyczek napisał(a):dzwoniłem i faktycznie za tyle stoją chyba nie ma sie co zastanawiać może to jakieś ostatnie sztuki czy coś a jak beda zrobione z plasteliny to nie będzie żal ich wywalić
cadyczek napisał(a):No właśnie cena mnie ścięła jednak na motocentrum nie powinni wcisnąć jakiś podróbek jak sie sprawowały te twoje tarcze ?
darq12 napisał(a):Ja dostałem je w czerwonym pudełku z napisami TRW chyba i z boku na tarczy jest napis TRW i coś tam jeszcze. Jak nie będzie napisu na tarczy to hinole
Lesoto napisał(a):To daj znać bono na wiosnę, bo będę musiał zmienić tarcze a po moim obecnym zestawie nie idzie domyć felg
Najważniejsze, że są skuteczniejsze
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość