1) świece (zgodnie z tym co czytałem w innym temacie) - co myślicie na temat jakiś super, hiper świec - jest rzeczywiście różnica w osiągach (osobiście jakoś nie chce mi się wierzyć)
2) filtr powietrza
3) filtr paliwa
4) filtr od klimy
5) filtr oleju i nowy olej - jaki olej proponujecie? Jak kupowałemauto w komisie to nikt nie potrafil mi powiedzieć jaki olej lał poprzedni właściciel.
Oprócz tego chciałbym:
6) sprawdzić (i ewentualnie ustawić) geometrię kół
7) ewentualnie uzupełnić płyn chłodzący (czy jak mu tam) w klimie
8 ) zlikwidować skrzypienie tylnej kanapy (owinąłem mocowania taśmą i nadal dupa

9) poustawiać zamykanie się i otwieranie cetralnego zamka - teraz od środka po naciśnięciu guzika od centralnego, zamykają się tylko przednie drzwi)
10) dolać płyn do wspomagania kierownicy - to mogę zrobić sam
I teraz tak:
- co radzicie zrobić w ASO, a co u zwykłego mechanika (możecie podac jakies namiary na kogoś zaufanego w okolicach Poznania)?
- jakie części kupić w ASO, a które z nich w zwykłym sklepie moto?
Gdyby było coś jeszcze co sie kwalifikuje do wymiany to napiszcie (+ gdzie kupić lub wymienić).
Na samym przeglądzie w ASO zależy mi właściwie tylko po to, żeby założyć książkę serwisową i mieć w niej stosowne adnotacje na temat przeglądów. Może to i zdradzieckie, ale przy poźniejszej sprzedaży auta się liczy
Spodziewam się, ze niektóre pytania moga być dla większości z Was lamerskie, więc sorka, ale może mi wyjasnicie conieco