Na początku proszę nie pisać, że mam przeszukać forum aby znaleźć odpowiedzi itp. Próbowałem, ale wydaje mi się, że każdy problem może być inny lub czytałem nieuważnie.
Mam leona z 2005 roku 2.0 fsi sport reference (mk2 chyba) to jest mój pierwszy samochód. Pojęcia o autach niewielkie ale chcę zdobyć jakieś doświadczenia. Mam kilka problemów z tym autem. Auto w wersji angielskiej.
1. Kontrolka airbag zapaliła się gdy zmieniłem ustawienie kierownicy, góra-dół, przód- tył. Może kabelek jakiś?
2. Gniazdo zapalniczki nie działa, znalazłem skrzynkę bezpieczników w komorze silnika według instrukcji powinna być w środku. Nr 24 wygląda ok.
3. Mam lekkie bicie w pedał sprzęgła przy ruszaniu, gdy zatrzymam się i wbiję jedynkę czasami słyszę dziwne stuknięcie.
4. Czy można gdzieś nabyć połamane zaczepy od tylnej półki.
5. Kontrolka świateł się świeci, żarówki są ok chyba.
6. Czy można coś zrobić z pedałem gazu, żeby płynniej chodził, żeby nie rwało?
7. Komputer pokazuje błąd tempomatu ale w dźwigni kierunkowskazów nie ma żadnych śladów aby kiedykolwiek był.
8. Czy można przestawić kierunek świateł teraz świecą w lewo po angielsku a chce ustawić tymczasowo w prawo.
Przepraszam za tyle pytań, ewentualny chaos, chciałbym znaleźć skuteczne sposoby na rozwiązanie tych problemów. Dzięki za każdą myśl i ideę. Pozdrawiam