Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
spec napisał(a):przy 14 mm i 215 ma idealnie koło z nadkolem to ja przy 13 mm i 225 będę miał wystające koło na zewnątrz.
anty1234 napisał(a):Szybkie pytanko, chce zmienić z tyłu dystans bo mam 10mm. Jak będzie wyglądać sprawa jeżeli założe dystans 13mm albo 15mmfelga 18/8,5j opona 215/35 lekki naciąg. Zastanawiam się czy nie będzie wystawać. Z tyłu zawias -40mm
Bawiłem się kalkulatorem i chyba wychodzi, że bedzie wystawać około 5mm, ale że jest lekki naciąg może się to ładnie zgrać. Pytanie tylko czy niebiescy mogą za to dać mandatopona przecież bedzie schowana ...
anty1234 napisał(a):Firma Fk nie robi raczej bubli... 15mm wydaje mi się być ok ponieważ jeżeli masz śruby m14 i zaleca się wkręcenie około 8 obrotów to jak w dystansie będzie około 12-14mm gwintu dla śruby w zupełności wystarczy
Najlepiej poszukac ludzi co jezdza na takich adapterach i zapytac jak im sie sprawuja
Konrad20vt napisał(a):Sory nie czytałem tematuAle mam pytanie mam fele z Cupry RrR i chce dowiedzieć sie jakie najlepiej dystanse załozyć żeby był "kot" przód + tył
Myślałem nad 15mm z przodu i 20mm z tyłu, co o tym myslicie? Chciałbym żeby było w miare szeroko, ale nie chciałbym też stracić dowód za to i zeby nie wyglądało to jak jakaś pokraka
![]()
Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości