Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bzyniu28 napisał(a):Koledzy mam pytanko, od czego wrzucić siłowniki żeby to pasowało i działało?
TimonFR, możesz mi rozpisać jak wygląda Twój zestaw? Co ostatecznie zastosowałeś, bo efekt jest więc ulepiłbym z tego samego
ufo22222 napisał(a):też bym był zainteresowany jaki siłownik? Fabia? bo powiem jest miodzio.wychodząc ze sklepu z kratą piwka nie będę musiał jej kłaść na ziemi żeby klapę podnieś
TimonFR Gdzie kupiłeś sprężyny?
bzyniu28 napisał(a):Ewentualnie jeśli ktoś by posiadał schemat kompletnego połączenia tego wszystkiego to również byłbym zainteresowany.
W razie co, mój modół komfortu to 1J0 959 799 AH.
uciu_85 napisał(a):Koledzy jaki kluczyk(pilot) scyzoryk będzie pasował do mojego Leona z 2000r. z modułem komfortu 1J0 959 799 AH? Dodam że oznaczenia mojego pilota to: 730 955-00 433MHZ 5FA 007 680 a na grocie jest wybite W3. Proszę o pomoc
Powinny działać:
1JO 959 753 B (trzy przyciski), 1J0 959 753 N (trzy przyciski), 1J0 959 753 A (dwa przyciski)
na co ten oring fi 10 mm?
a żeby wpiąć się w moduł komfortu jaki trzeba mieć konektor? zwykły jak do przekaźnika czy jakiś mniejszy?
jakiej długości szpilka M6?
bzyniu28 napisał(a):A powiedz mi jeszcze, obie sprężyny gazowe założyłeś o sile 600N czy jedna jest silniejsza druga słabsza. Pytam bo niektórzy twierdzili że przy tak mocnych sprężynach jest problem z zamykaniem klapy później.
P.S. Może mi jeszcze ktoś przy okazji powiedzieć jaki kluczyk (3 przyciskowy) będzie pasował do Leona 1M 2000r, moduł komfortu 1J0 959 799 AH
ufo22222 napisał(a):nie mieszajcie tematów klapa automatyczna to klapa a kluczyk to kluczyk!
już kompletuje zestaw
a żeby wpiąć się w moduł komfortu jaki trzeba mieć konektor? zwykły jak do przekaźnika czy jakiś mniejszy?
ufo22222 napisał(a):na co ten oring fi 10 mm?
i ile te sprężyny?
krzycho59 napisał(a):jakiej długości szpilka M6?
Tak jak mi powiedział TimonFR,że długość ma być taka aby po wkręceniu tej szpilki (z jej przodu ma być podkładka pod tym plastikiem),było ma tyle miejsca żeby wkręcić ten krótki gwint na teleskopie
Podkładka z przodu ma 2,3 mm i to samo z tyłu,ale ja ma trochę inaczej.
Również mam tulejkę z tyłu,mała modernizacja:
W częściach,wymiary takie jak podał mi TimonFR:
Po złożeniu:
Krzycho tylko jak teraz patrzę na twoje podkładki to przy zastosowaniu tych sprężyn co ja dałem to ważna jest grubość podkładek bo długość tulejki i podkładek dobierałem na podstawie informacji z katalogu żeby nie nadwyrężać sprężyn ( aby wykonały większą ilość cykli ) i najważniejsze żeby skok sprężyny gazowej nie przekroczył wartość podaną przez producenta bo może to prowadzić do jej uszkodzenia ale ty masz inne sprężyny i nie wiemy jakie są ich parametry.
bzyniu28 napisał(a):TimonFR, a myślałeś nad instalacją tego z dodatkowym przyciskiem do otwierania ze środka?
bzyniu28 napisał(a):Czy wystarczy jak podepnę się przyciskiem w 21 pin w module komfortu (1J0 959 799 AH), druga strona do masy + ewentualnie zasilanie podświetlania np. z przycisku od wlewu?
krzycho59 napisał(a):
Serdeczne dzięki![]()
Zamówione
bzyniu28 napisał(a):Czyli ciągnąć masę pod kiere czy wpiąć się pod masę od otwierania wlewu (a może to jest to samo?)?
bzyniu28 napisał(a):Ok, to już wiem co i jak.
P.S. Kupiłem dzisiaj sprężyny gazowe 600N, próbowałem je ręcznie uginać, no nie jest lekko
Dokładnie na ten mail składałem zamówienie
krzycho59 napisał(a):Dokładnie na ten mail składałem zamówienie
TimonFR i jakoś to nam umknęło,ale już ok
bzyniu28 napisał(a):A po ile płaciliście za te sprężynki?
TimonFR napisał(a):Przycisk otwierania klapy już podłączony![]()
Poniżej schemat jak go podłączyć![]()
Pozdro
-- 5 października 2013, 17:36 --ufo22222 napisał(a):a mi wyliczył łącznie z wysyłką 32 złote
Ps. nie wiem czy kurierem czy pocztą (nie dopytałem ehh)
ale grunt że zamówione
Możliwe że inny rodzaj przesyłki
ufo22222 napisał(a):TimonFR napisał(a):Przycisk otwierania klapy już podłączony![]()
Poniżej schemat jak go podłączyć![]()
Pozdro
-- 5 października 2013, 17:36 --ufo22222 napisał(a):a mi wyliczył łącznie z wysyłką 32 złote
Ps. nie wiem czy kurierem czy pocztą (nie dopytałem ehh)
ale grunt że zamówione
Możliwe że inny rodzaj przesyłki
i działa i przycisk i pilot?
skąd ten przycisk w sklepie mi powiedzieli że około 70 złotych i czas oczekiwania 14 dni bo zamawiane z niemiec
pin drugi w przyciskach to podświetlenie?
Przycisk otwierania klapy już podłączony![]()
krzycho59 napisał(a):Przycisk otwierania klapy już podłączony![]()
TimonFR -no gościu i znowu odwaliłeś dobrą robotę![]()
Dzięki!
Oj będę miał trochę "gimnastyki"przy pojeździe,jedną instalację zdążyłem założyć.
A tu już następnaale.... damy radę
! A tym minusem podłączyłeś się pewnie do masy pod kierownicą ?
Tak masę podłączyłem pod kierownicąprzekaźnik jest zastosowany po to żeby nie otworzyć klapy podczas jazdy
krzycho59 napisał(a):Tak masę podłączyłem pod kierownicąprzekaźnik jest zastosowany po to żeby nie otworzyć klapy podczas jazdy
Dziękuję
krzycho59 napisał(a):Tak masę podłączyłem pod kierownicąprzekaźnik jest zastosowany po to żeby nie otworzyć klapy podczas jazdy
Tak myślałem - dziękuje!
A,jeszcze małe pytanko- jeśli (+) po kluczyku ,to np.na parkingu nie otworzę przyciskiem bagażnika ,dopóki nie wyciągnę kluczyka ?
Czy tak ?
bzyniu28 napisał(a):http://allegro.pl/uniwersalny-przekaznik-12v-30a-40a-carprotect-i3597015966.html
http://allegro.pl/drl-przekaznik-automa ... 13832.html
Czy te przekaźniki się nadadzą?
TimonFR napisał(a):bo czekam na ten do otwierania klapy
ufo22222 napisał(a):TimonFR napisał(a):bo czekam na ten do otwierania klapy
skąd zamówiłeś? ile cię kosztował?
erni11 napisał(a):Witam. Czy te siłowniki są od fabi 1 kombi dł. 440mm i f=600n ?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości