Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Mr Lucky 13 napisał(a):Mam problem: od strony kierowcy mam zablokowaną regulację gwintu. Moczenie w WD40 i opukiwanie nakrętek nic nie pomogło. Czy jest jeszcze jakiś sposób bez wyjmowania całego amorka? (gwint został uprzednio wyczuszczony i wysuszony). Od strony pasażera nie musiałem nawet klucza używać, bo wszystko ładnie chodzi, odkręciłem rękoma.
-- 26 sie 2013, o 21:08 --
Niestety olej i żaba nie pomagają...Udało się odkręcić w dół nakrętkę kontrującą, ale górna robi pół obrotu w jedną i drugą stronę, dalej stawia opór i nie chce iść ani w górę ani w dół.
Co teraz? Wyjąć amor i spróbować nie na aucie? Tylko, że ta nakrętka jest moim zdaniem dosyć plastyczna i w imadle może się łatwo odkształcić..
LeonWOT napisał(a):Czy cena 800zł za używany gwint
LeonWOT napisał(a):Sam już nie wiem co wybraćKoła będ miał dosyć szerokie bo 8.5J i trochę cykam się, że z przodu będzie zawadzać o kielich amortyzatora, zarówno na gwincie jak i KYB+Eibachu
Ponawiam pytanie, a mianowicie czy ktoś jeździł na takim zestawieniu i takiej szerokości felgi przy ET30?
chlorek napisał(a):LeonWOT, to bezpieczniej brać gwint, zawsze może go podnieść - obniżyć
Mr Lucky 13 napisał(a):Na 18" 8J ET35 jest dosyć blisko regulacji gwintu, ale nic nie obciera (jest luz tak na mały palec). Nie wiem czy jest sens zakładać szeroką felgę bez gwintu...
adziami napisał(a):mam eibacach gwint na szerokiej ladze i też fele 8,5 18 cala, opona 225 i wszystko jest zajebiście. o takie coś się nie martw
chlorek napisał(a):LeonWOT napisał(a):
Czy cena 800zł za używany gwint
bardzo dobra, nowe V2 pewnie od 3500zł w górę idzie
korpek napisał(a):Gwint Ap projektowali inżynierowie Kw są identyczne
chlorek napisał(a):ok. 1500-1700zł.
Maniek871 napisał(a):Witam Panowie pytanie mam opcje dwie do kupienia mts technik lub fk ak street? Prosze o poradę co lepiej się zachowuje . Pozdrawiam
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości