Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Carloss napisał(a):No widzisz jaki ten świat małyDokładnie Polo idzie na sprzedaż bo to co się z nim dzieje to normalnie masakra, praktycznie nowe auto a tyle problemów..... A6 i EX jak najbardziej zostaje
AKa napisał(a):Bo z drugiej strony- silnik jest nowy, a te 140zł można spożytkować w inny sposób.
miroA3 napisał(a):Tu nawet nie chodzi o Tuning Protection, bo ten jest obecny od kilku lat,
ale o to ze te nowe sterowniki to juz nie Bosch i nie ma na razie protokołu transmisji
Pozostaje miec nadzieje ze silniki takie jak 1.8 i wieksze wciaz beda miec zywotne i majace rezerwy mocy turbiny i reszte osprzetu
bo patrzac na silniki 1.4 juz tej nadziei nie ma,
jak Witek ostatnio napisal na FB, mocy to z tego nie bedzie
a softy np z dwoma mapami nie sa niczym nowym, ale w praktyce nikt ich nie robi, najlepsze sterowanie mapami/moca i spalaniem to noga kierowcy
turdzi napisał(a):Moj 2.0 TFSI w A4 B8 katalizatorem i większym ale oemowym IC mam zrobiony na prawie 300 KM a to prawie 30% więcej niz dala fabryka
turdzi napisał(a):Ja miałem po samym katalizatorze i IC bez programu 240KM z bazowych 211KM
turdzi napisał(a):przeciętne 2.0 TFSI CDNC w B8 z wydechem ( sportowy katalizator i końcowe tłumiki ) pluje między 220-225 KM przed korekta programu i tu można postawić kropkę wiec nie wieme z kad ci się wzielo 250.
turdzi napisał(a):Odnośnie ic w tym aucie jak bys wziął w ręce oem z tego auta to bys zrozumiał dlaczego nawet wymiana na dalej przeciętny z 3.0 tdi cos daje. To tak tytulem podstaw dlubania B8
miroA3 napisał(a):samo przelozenie coolera do seryjnego auta mocy nie doda, tyle ze Ci w "upały" ona nie ucieknie
pkonrad napisał(a):No nie wiem czy jest tak do końca jak piszesz, mój BWA na seryjnym coolerze miał 217KM, a po wymianie coolera seria wyszła 237KM. Pomiary były robiony na różnych hamowniach, seria - hamownia inercyjna V-tech, seria+ic - hamownia obciążeniowa Maha.
turdzi napisał(a):nie jest tak że wsadzisz wydajniejszy IC i dostaniesz strzała w postaci 40KM aczkolwiek będzie to pomiedzy 5 a10 KM.
turdzi napisał(a):Robilem testy i mierzylem temp. w dolocie przed i po wymianie w podobnych warunkach i roznica byla spora.
turdzi napisał(a):dla samochodów majacych stage 2 i do tego wymieniony IC.Wszystkie te auta osiągnęły powyzej 290 KM gdzie zwykly stage 2 dla tego motoru lezy między 280-285 KM
Piotrek_tdi napisał(a):czas oczekiwania na cześci 3-4 tygodnie...
pkonrad napisał(a):Czyli nazywając rzeczy po imieniu, Stage 0.5 to po prostu nic innego jak po prostu Power Box.
Sprawa wygląda tak że jest to tzw. moduł. Konstrukcja tego silnika pozwala na jego zamontowanie stąd też go sprzedajemy. Czy program jest lepszy?? TAK!!! Bez dwóch zdań, ale na obecną chwilę nie da się go zrobić, a nawet jeśli się będzie dało to problemem jest gwarancja. Nie ma możliwości zrobienia programu bez wykrycia go przez fabrykę.....takie czasy. Moduł zewnętrzny odpinasz i tyle. Nikt przecież tego nie kryje że to zewnętrzny moduł!!!!! Dlatego jest to Stage 0,5 więc nie rozumiem zarzutów
Sprawdziliśmy wszystkie parametry po jego zastosowaniu i wszystko jest ok. Czy będzie można zrobić więcej na Stage1??? Na pewno!!!
Na obecną chwilę jest to sprawdzone rozwiązanie, które stosujemy i tyle.
Nigdy wcześniej nie stosowaliśmy modułów bo:
a) można było robić programy,
b) konstrukcja silników 1,8 i 2,0 na to nie pozwalała
Będziemy robić programy do tych silników i będzie sobie można wybrać co się chce
Niepodważalnym atutem modułu jest to, że można go zdjąć jak się jedzie na serwis
Klient kupując u nas cokolwiek czy to program, czy moduł oczekują wysokiej jakości bo do tego ich przyzwyczailiśmy i taką jakość prezentujemy więc z całym szacunkiem, ale porównania do Vtechu nie są na miejscu...
Tak jak mówiłem dopiero teraz konstrukcja silnika pozwala na zastosowanie modułu bez negatywnego skutku. Dotychczas nie było takiej opcji.
A programować Simosa 12 i 18 już możemy i pracujemy nad programami.
Pierwsze modyfikacje oprogramowania powinny być dostępne ok lutego
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości