Nowa kupiona Cupra z 2008 i przebiegiem 114 tys km podjechalem na hamownie do Tune-upa, aby sprawdzic, ile moja maszynka wypluje koni...bo ponoc wg sprzedajacego miala sie legitymowac moca ok. 280 KM. Tak wiec P. Robert
Moze te 7 KM brakujacych jakos bym przezyl ( wszakze to raptem 3% mniej niz seria), ale martwia mnie te kreski, w zasadzie sinusoidy. strasznie falista ta krzywa Nm.
Ja znawca nie jestem, nie znam sie na mechanice, ale jak spojrzalem na wykresy innych cupr seryjnych, to moja cupra jest jakas...slaba
Robert cos mowil, ze turbo przeladowuje. Co to znaczy? Mam w planach wymienic zaworki n75 i DV. Czy ten zabieg znajdzie odzwierciedlenie w krzywych mocy i momentu, tzn. czy je poprawi? Co do przeplywki to jest ok. Swiece, filtr powietrza, popychacz pompy paliwa, rozrzad i czujniki spalania stukowego wymienione ( to byl jedyny blad, jak VAG pokazal).
Macie jakies rady, jak to poprawic? Moja intencja jest miec min. serie i "ladne" kreski...bo na ten moment to ani serii, a krechy, jakby pijak palcem jakies bochomazy uprawial.
Pierwotnie nie mialem w planach nic chipowac, ale teraz dopuszczam taka mozliwosc, byle tylko wyjsc na prosta...moze lekko poprawic. w zasadzie zoptymalizowac wykres, a nie bawic sie w wyscig zbrojen.
Bede wdzieczny za konstruktywne uwagi.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater