Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

urwany zawór 1.8 AUM

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

urwany zawór 1.8 AUM

Postprzez lewy1305 » 20 stycznia 2014, 21:54

mam pytanie czy głowica od passata 1.8 125km ADR podejdzie do golfa 1.8 150km AUM ,w golfie urwał się zawór i uszkodził głowice prosze o odp ?

-- 17 stycznia 2014, 21:12 --

witam na poprzednie pytanie nie udzielił mi nikt odp szkoda ale w sumie to głowica została naprawiona . Teraz pojawił się kolejny problem tzn po naprawie głowicy złożeniu wszystkiego odpaleniu było ok po ponownym odpaleniu znowu urwał się zawór wcześniej urwał się wydechowy na 4 tłoku a teraz też wydechowy na 2 tłoku już nie wiem co jest proszę o pomoc bo mi ręce opadają. Jestem teraz na takim etapie że zamówiłem wszystkie nowe zawory pod 1.8t 150km silnik AUM i sprawa jest dziwna bo wydechowe różnią się trzpieniem tam gdzie się zapina zamek tzn w nowych zaworach jest mniej materiału nad miejscem zapięcia zamka i po zapięciu zamka na nowych zaworach nie ma luzu a na starych jest wyczuwalny luz. Nie wiem czy zakładać nowe zawory czy stare a może nowe i dokupić jeszcze nowe zamki ,dodam jeszcze że ssące niczym sie nie różnią. Proszę o jakąś pomoc może ktoś się spotkał z podobnym problemem ???

-- 20 stycznia 2014, 22:54 --

widze że nikt nie jest w stanie mi pomóc doradzić w zasadzie to mojemu koledze bo on robi tego golfa był u mnie przed chwilą po 10 godz pracy przy składaniu silnika założeniu nowych zaworów i spinek złożeniu wszystkiego jak należy golf drasnoł od strzała pochodził 10 min i po raz trzeci urwał się zawór pozostało tylko polać benzyną i podpalić :evil:
lewy1305
Sport
Sport

Auto: seat Leon
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: urwany zawór 1.8 AUM

Postprzez gregor10 » 23 stycznia 2014, 01:57

zmiencie mechanika /zaklad ktory regenerował glowice...
gregor10
Signo
Signo

Auto: aczy
Silnik: AUQ 1.8

Postprzez lewy1305 » 23 stycznia 2014, 15:57

hmm mechanik jest z dużym doświadczeniem kolega nie pierwszy ani dziesiąty raz robił takie prace a zakład który robił głowice jest dość znany w mojej okolicy większość mechaników chyba u nich robi takie rzeczy ale może odstawili akurat jaką lipe. W przyszłym tyg zamontowana będzie inna głowica i powinno być wszystko ok
lewy1305
Sport
Sport

Auto: seat Leon
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez gregor10 » 24 stycznia 2014, 14:01

Jesli jest dobry to powinien Ci powiedzieć jaka jest przyczyna że zawór się urwał 3 razy jak zapałka :)
gregor10
Signo
Signo

Auto: aczy
Silnik: AUQ 1.8

Powrót do VAG - Techniczne Benzyna