Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nawigacja w leonie

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Nawigacja w leonie

Postprzez Myniamynia » 3 kwietnia 2011, 19:21

Nie wiem teraz co mam robic czy kupowac ta konsole 2din od anglika czy mam rzezbic swoja konsoli, jak myslisz?
Myniamynia
Stella
Stella

Auto: SEAT LEON FR

Reklama

Postprzez PiterEL » 3 kwietnia 2011, 20:16

Ja rzeźbiłem swoja i koszta jakie poniosłem to ramka 2 din z allegro za ok 80zł plus ok. 20-30zł na kątowniki, płaskowniki i nity aluminiowe.

A z ciekawości za ile masz do wzięcia tą konsole z angola ?
Seat EXEO 2.0 TDI CR 170KM CAHA wersja FR - jest obecnie

Seat LEON 1M 1.9 TDI ASV+BOSCH 216+Turbo ASZ+Eibach Pro Kit+Tomason TN4
157 KM / 348 Nm Powered by BARTPOL/KINGSOFT - był ale sentyment pozostał :)
PiterEL
TopSport
TopSport

Auto: Exeo 2.0 TDI CR
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Myniamynia » 3 kwietnia 2011, 20:48

Chce 700PLN ;/ , a za ramke koles chce 150PLN, a te kontowniki i płskowniki jakie to maja byc? i gdzie moge to kupić, dasz mi jakies wskazówki jak to samemu zrobić bo w tym temacie jestm troche zielony
Myniamynia
Stella
Stella

Postprzez belzi » 3 kwietnia 2011, 23:53

konsola w anglikach i europejczykach jest taka sama
do kompletu potrzebujesz jeszcze kosz i taka blache mocujaca
Kiedys za nowa sama ramke w ASO placilem 60 PLN, wiec zadzwon i zapytaj sie
powered by ECUProject®
A4 + Yamaha WR450F + Yamaha FZ8
Obrazek
belzi
Cupra
Cupra

Auto: A4 + WR450F + FZ8

Postprzez Myniamynia » 4 kwietnia 2011, 06:42

Własnie ta konsola ma wszystko kosz i blaszke mocujacat tez ma, a co do ramki to dzwoniłem do ASO to do 2005 r. to chca 160PLN i trzy,cztery tygodnie trzeba czekac zanim sprowadza ;/
Myniamynia
Stella
Stella

Postprzez PiterEL » 4 kwietnia 2011, 06:50

Myniamynia napisał(a):Chce 700PLN ;/ , a za ramke koles chce 150PLN, a te kontowniki i płskowniki jakie to maja byc? i gdzie moge to kupić, dasz mi jakies wskazówki jak to samemu zrobić bo w tym temacie jestm troche zielony

Kątowniki i płaskowniki kupowałem w CATSORAMIE. Są one na dziale chyba zwiasów... do wykańczania to są elementy. Powiem Ci że ja robiłem to tak że miałem już radio i przymierzałem. Wycinałem jak najmniej plastiku zeby nie zepsuć całkowitej konstrukcji. Musisz mieć ramke, i całą konsole wyjąć z auta z przyciskami górnymi wtedy bedzie lepiej pasować. Jak już masz konsole na wierzchu to najpierw wycinasz miejsce po radiu 1 din, nastepnie zakladasz ramke na konsole i trzeba pasować przesuniecie w dół klimatronika. Od tego musisz zacząć i pod klimatronik wyczarować mocowania. Ja też tam jak dobrze pamietam użyłem kątownika. Nastepnie majac juz klimatronik zamocowany ramka juz pasuje dobrze z przyciskami i klimatronikiem. Wsuwasz radio z ramka (lub oryginalna nawi-zależy co zakładasz) i rzeźbi sie kosz(stelaż) pod radio. Tak by je podeprzeć od spodu bo to najważniejsze. WIem że z tyłu robiłem pionowe wzmocnienia a pozniej szyny pod spod radia(tylko pod krawedzie. Na srodku nic nie robiłem. Z tyłu też wykorzystałęm to ucho w które wchodzi bolec z tyłu radia(aby nie skakło radio góra dół). Ja tego nie wycinałem i mnie tam nowe radio też wsuwa sie bolcem. Widziałem tu na forum że ktoś kto przerabiał odcinał ten bolec. Dla mnie to była pomoc bo trzyma też moje radio a nie przeszkadzał w nicczym. Mowie trzeba małymi krokami to robić zeby jak najmniej odcinać plastku bo osłabia to konstrukcje. I pasować radio pasować i jeszcze raz pasować. Mnie z kumplem zajęło to całem popołudnie. Od ok 11 do 23 :( w dwie osoby wygodniej bo zawsze ktoś przytrzyma drugi nawierci itd...

Montujesz oryginalna nawi czy inne radio ?
PiterEL
TopSport
TopSport

Postprzez Myniamynia » 4 kwietnia 2011, 07:00

Mam inne radio i do tego radio jeszcze mam kieszeń, spróbuje ta kieszeń jakoś tam zamocowac. Wielkie dzieki PiterEL za wskazówki.
Myniamynia
Stella
Stella

Postprzez PiterEL » 4 kwietnia 2011, 07:06

Myniamynia napisał(a):Mam inne radio i do tego radio jeszcze mam kieszeń, spróbuje ta kieszeń jakoś tam zamocowac. Wielkie dzieki PiterEL za wskazówki.

jak coś to pisz na priw jak bede mogł to pomogę. Mnie zmusiła cena do przeróbki. Tylko mowie tą ramke musisz kupić do konsoli. Bez tego nawet nie zaczynaj...
PiterEL
TopSport
TopSport

Postprzez ostrysg » 28 października 2011, 13:55

hej
kilka szybkich pytań, czy po włożeniu nowe RCD 510 do mojego leona(2011)z niepełnym fisem. będę mógł:
1. uzywac kierownicy wielofunkcyjnej tak jak z radiem seryjnym?
2.czy będą się wyświetlać ustawienia klimy na rcd510?
3. czy można w jakiś sposób podłączyć do rcd510 seryjne usb i aux?

dzięki za pomoc
ostrysg
Stella
Stella

Auto: seat leon 2011

Postprzez joshuaxd » 14 listopada 2011, 17:16

Witam czy ta nawigacja bedzie pasowac do leosia 1P z 2008 roku? http://www.peiying.pl/content_pl/py9930
joshuaxd
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez Lesoto » 14 listopada 2011, 18:02

joshuaxd napisał(a):Witam czy ta nawigacja bedzie pasowac do leosia 1P z 2008 roku? http://www.peiying.pl/content_pl/py9930

Będzie, tylko będziesz potrzebował 'ramki' od ori navi, a nie zwykłej 2din...
podpis niezgodny z regulaminem / usunięto Admin
Lesoto
Ex LeonClub Team

Auto: Robur
Silnik: diesel inny

Postprzez LaRevolution » 4 grudnia 2011, 12:46

wiatm mam nawigacje w swoim leonie,pisze na niej Seat Dynamic Nawigation System, skad moge pobrac mapy, jakie i jak je nagrac wie ktos moze,bede wdzieczny za informacje.pozdro
LaRevolution
Stella
Stella

Auto: Leon Cupra R

Postprzez zoltaibiza » 4 grudnia 2011, 12:52

Tu masz wszystko: http://peb.pl/wbudowane-systemy-nawigac ... 011-a.html ta powinno Ci łyknąć. Co do nagrywania, jest to faktycznie delikatny proces, ale tez sobie tam wszystko wyczytasz.
Obrazek

Z O L T A I B I Z A
zoltaibiza
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Leon + Versys 1000
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez LaRevolution » 4 grudnia 2011, 13:19

dziękuje serdecznie mam nadzieje ze mi odczyta te mapy:) pozdrawiam
LaRevolution
Stella
Stella

Auto: Leon Cupra R

Postprzez kerad73 » 4 grudnia 2011, 14:05

LaRevolution napisał(a):wiatm mam nawigacje w swoim leonie,pisze na niej Seat Dynamic Nawigation System, skad moge pobrac mapy, jakie i jak je nagrac wie ktos moze,bede wdzieczny za informacje.pozdro

http://chomikuj.pl/jarek1_1969/--*e2*96 ... +2011-2012
kerad73
Stella
Stella

Auto: nie seat

Postprzez kwazimodo » 29 stycznia 2012, 23:48

Dzisiaj wyjmowałem swoja nawigacje w leonie i zauważyłem z tyłu wyjście cos na kształt s-video. Troche poszukałem na necie na ten temat i znalazłem kilka wersji przejściówek - koszt od 50 do 350 zł - w zalezności co chce sie podłaczyc, od najprostszych gdzie sa tylko dwa chinche do bardziej skomplikowanych układów z kilkoma wyjsciami audio/video (mozliwośc podłaczenia odtwarzacz DVD,kamery cofania czy odtwarzania mp3 z zewnetrznego źródła dzwieku) np cos takiego http://www.bartex-caraudio.pl/product_i ... d0657abd0e. Czy ktoś testował takie przejściówki w praktyce, czy warto w cos takiego inwestowac, czy mozna tym sterowac z poziomu menu nawigacji i ew co polecacie.
kwazimodo
Stella
Stella

Auto: Seat Leon I TS
Silnik: ARL 1.9

Postprzez Kovi » 2 czerwca 2012, 10:11

Witam,

mam problem z rns 510... chciałem dokonać update... podczas instalacji wyskakiwało mi:
"Software loading error error 010306 SWL ERROR..." http://fotoo.pl/gallery/264-RNS-510/1992_181.jpg.html.
W tej sytuacji postępowałem wedle instrukcji na forach ((setup)+(wyjomowanie plyty) +(glosnik). Navi się restartowała.. zrobiłem tak 3-4 razy, aż.. starciłem możliwość słuchania radia, wyszukania stacji, nawigacja nie działa, odtwarzanie dvd rónież, w Navi zmieniła się kolorystyka.. przy sprawdzaniu wersji navi (przyciśnięty setup ok. 20sec) wyskakują mi krzaczki... mam kilka wersji softu, ale żaden nie wchodzi, ciągle ten sam błąd... śćiągnąłem swl_fix, dokńczył rejestrację, ale poprzedniej wersji działającej niestety nie... :( pytanie czy wie ktoś jak moge przywrócić sprawność nawigacji
Kovi
Stella
Stella

Auto: Leon II 2008

Postprzez Waldi Rio » 18 września 2013, 20:51

Witam,
Podepne sie pod watek bo jest dosc ogolny.
Interesuje mnie zaintalowanie radia z nawigacja w swoim leonie chodzi oczywiscie o 2 din mam zatem kilka pytan:
1. Czy nawi z UK nie bedzie problemow?
2. Czy platiki od anglika podejda bez problemow konsola srodkowa i tunel?
3. Posiadam wersje z podgrzewanymi fotelami wiec nie mam uchwytu na kubek. Czy konsola z uchwytem podejdzie?
Czy powinienem na cos szczegolnie zwrocic uwage przy zakupie?
Waldi Rio
Stella +
Stella +

Auto: ARL

Postprzez kajohuta » 19 września 2013, 10:57

Waldi Rio konsola 2 din + tunel podejdzie bez problemu i przyciski od podgrzewanych foteli też :-D przeczytaj PW
kajohuta
Sport
Sport

Auto: seat leon

Postprzez adrianjanek19 » 8 października 2013, 11:11

jaki system operacyjny posiada fabryczna nawigacja oraz czy można wrzucić do niej np Auto mape czy niestety nie??
adrianjanek19
Stella +
Stella +

Auto: leon
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Leon_TS_ARL » 8 października 2013, 11:33

By wrzucić automape musisz mieć radio z Windowsem lub Androidem. W seryjnej nawigacji można tylko zmieniać płytę z mapami na nowsze.
Obrazek
Leon_TS_ARL
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Leon TS

Postprzez adrianjanek19 » 8 października 2013, 21:50

podziękował. mam w takim razie pytanie jeszcze. jak dokładne są mapy na navi seata oraz czy są nadal aktualizację??
adrianjanek19
Stella +
Stella +

Postprzez untaztood » 8 października 2013, 22:56

adrianjanek19 napisał(a):podziękował. mam w takim razie pytanie jeszcze. jak dokładne są mapy na navi seata oraz czy są nadal aktualizację??

O jaki model navi chodzi?
untaztood
FR
FR

Auto: Superb
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez adrianjanek19 » 9 października 2013, 07:38

kolego chodzi o standardową fabryczną navi Seat dynamic Navigation System. z góry dodaję że nie wiem czym się modele mogą różnic więc jak strzelę głupotę sorki koledzy
adrianjanek19
Stella +
Stella +

Postprzez Lotnik93 » 7 grudnia 2013, 10:40

Witam drogich kolegów i koleżanki. Jestem posiadaczem Leona 1p 1.9 tdi 105 km z 2010 roku. Posiadam w moim autku duża kolorową nawigację fabryczną o ile dobrze pamiętam RNS 310. Samochód został sprowadzony z Holandii i niestety są tam wgrane jedynie nawigacje państw EU zachodniej. Tutaj moje pytanie czy i jaką nawigację mogę wgrać do tego urządzenia, czy będzie to na zasadzie pobrania jej z internetu i wgrania na karte SD? Czy muszę jednak pojechać do serwisu Seata i tam się tym zajmą? Jaki koszt takiej instalacji? Proszę o pomoc Kamil.
Lotnik93
Stella
Stella

Auto: Seat leon 1p
Silnik: BXE 1.9

Postprzez czarny22 » 26 grudnia 2013, 15:52

Witam jestem nowym użytkownikiem i cały czas chłone wiedze z forum lecz mam pytanie czy ori navi w leonie ma możliwość odbioru tv lub ewentualnie możliwość podłączenia zewnętrznego tunera tv?Jeszcze jedno pytanie odnosnie audio czy leon posiadał inne systemy nagłośnienia niz ori np tak jak w audi bose? :wink:
czarny22
Stella
Stella

Auto: a6 c4
Silnik: benzyna 2.8 V6

Postprzez untaztood » 26 grudnia 2013, 16:21

czarny22 napisał(a):Witam jestem nowym użytkownikiem i cały czas chłone wiedze z forum lecz mam pytanie czy ori navi w leonie ma możliwość odbioru tv lub ewentualnie możliwość podłączenia zewnętrznego tunera tv?Jeszcze jedno pytanie odnosnie audio czy leon posiadał inne systemy nagłośnienia niz ori np tak jak w audi bose? :wink:

Możesz dołożyć do RNS510 tuner telewizyjny. Licz się jednak, że kompletny tuner z odpowiednimi wiązami to koszt 1500zł.
untaztood
FR
FR

Postprzez PROSTO » 26 grudnia 2013, 19:38

na forum a4 jest gosc ktory wykonuje emulatory umozliwiajace podlaczenie kamery , odblokowanie tv itd

jego aukcja
http://allegro.pl/emulator-ze-sterowani ... 33283.html

oczywiscie nie jest to oryginal ale alternatywa , dla zainteresowanych poszukam nicku goscia z forum a4
PROSTO
Stella +
Stella +

Auto: Audi A3 8P
Silnik: BKD 2.0

Postprzez Maniek871 » 30 stycznia 2014, 17:33

Witam koledzy takie pytanie chcem wrzucić 2 din np Pioneer popielniczka nie jest mi potrzeba problem jest taki czy nie trzeba zmiany tunelu robił ktoś takie coś ? Pozdro.
Maniek871
Signo
Signo

Auto: Seat Leon TDI

Postprzez zoltaibiza » 30 stycznia 2014, 19:15

Maniek871 napisał(a):Witam koledzy takie pytanie chcem wrzucić 2 din np Pioneer popielniczka nie jest mi potrzeba problem jest taki czy nie trzeba zmiany tunelu robił ktoś takie coś ? Pozdro.

Tunel możesz zostawić , 2 din wchodzi.
Obrazek

Z O L T A I B I Z A
zoltaibiza
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Leon + Versys 1000
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez untaztood » 30 stycznia 2014, 23:00

Maniek871 napisał(a):Witam koledzy takie pytanie chcem wrzucić 2 din np Pioneer popielniczka nie jest mi potrzeba problem jest taki czy nie trzeba zmiany tunelu robił ktoś takie coś ? Pozdro.

Masz klimę manual, czy climatronic?
untaztood
FR
FR

Postprzez Maniek871 » 31 stycznia 2014, 10:07

climatronic
Maniek871
Signo
Signo

Auto: Seat Leon TDI

Postprzez untaztood » 31 stycznia 2014, 15:17

No to wymieniasz panel środkowy i po "problemie":)
untaztood
FR
FR

Postprzez stanley137 » 4 lutego 2014, 19:51

Ja bylbym za tym zeby ktos kto juz to przechodził zrobil jakis tutorial albo przynajmniej opisal jak wyglada przerobka tej zwyklej konsoli pod navi. Bo kupic nie kupie bo wole wydac na co innego do leona a konsole mam jedna wiec nie chce jej zepsuc i zeby z tego nic nie wyszlo :) mysle ze sie przyda :)
Obrazek
stanley137
Stella +
Stella +

Auto: LEON

Postprzez adriano2389 » 4 lutego 2014, 21:26

Witam

Zakupiłem jakis czas temu leona z 2006 r. Cudenko sprowadzone z niemiec i mam mały języczny problem.

Czy posiada ktoś może instrukcje do nawigacji /radia
http://allegro.pl/seat-leon-ii-2-1p-ram ... 21114.html

coś takiego mam i chchiałbym zmienic jezyk na angielski ewntulanie obczaic co jest co w niemieckim
pomocy!!!!
adriano2389
Stella
Stella

Silnik: ASZ 1.9

Postprzez wojt_ABG » 12 lutego 2014, 21:11

Witam!!!
Czy oryginalna nawigacja do seat leona II z 2007 to RNS 510?
Jeżeli mam w tej chwili fabryczne radio CD bez nawigacji to jeśli będę chciał zamontować oryginalną nawigację to oprócz ramki muszę mieć okablowanie i antenę pod navi?
Słyszałem, że nie oryginalna nawigacja np: CE69C8 ma wbudowaną antenę i moduł GPS.
Z góry dzięki, pozdrawiam.
wojt_ABG
Stella
Stella

Auto: Seat Leon II
Silnik: BMN 2.0

Postprzez gregoriuss » 20 listopada 2014, 03:51

Lotnik93 napisał(a):Witam drogich kolegów i koleżanki. Jestem posiadaczem Leona 1p 1.9 tdi 105 km z 2010 roku. Posiadam w moim autku duża kolorową nawigację fabryczną o ile dobrze pamiętam RNS 310. Samochód został sprowadzony z Holandii i niestety są tam wgrane jedynie nawigacje państw EU zachodniej. Tutaj moje pytanie czy i jaką nawigację mogę wgrać do tego urządzenia, czy będzie to na zasadzie pobrania jej z internetu i wgrania na karte SD? Czy muszę jednak pojechać do serwisu Seata i tam się tym zajmą? Jaki koszt takiej instalacji? Proszę o pomoc Kamil.

ponawiam temat, przeczytalem caly watek i nie znalazlem odpowiedzi,
auto z 2010r oryginalna navi, ale auto z NL wiec polskich map nie ma, szukalem na allegro sa jakies plyty za 60 zl ale czy to zagada? jakie najrozsadniejsze wyjscie ? tak zeby miec aktualna mape i jezdzic spokojnie??
pozdrawiam

-- 20 listopada 2014, 03:51 --

minelo kilk miesiecy od momentu gdy zadalem pytanko powyzej, nikt mi nie odpowiedzial na pytanie , wiec odpowiem sobie sam :) moze komus sie przyda takie info :)
a wiec majac RNS 310 mozemy miec aktualna mape polski 2014 r za ok 100 zl od magikow z alledrogo, (trzeba dzwonic do tych co wystawiaja na sprzedaz nawigacje, RNSy 310 i 510 itp i pytac o mapy bo na bank maja ale z wiadomych przyczyn nie wystawiaja ) tyle ze i tak majac polska mape nawigacja i lektor jest w jezyku angielskim, do RNS 310 mozna wgrac polskie menu tzw ''spolszczenie'', kwoty takiej uslugi wraz z aktualna mapa zaczynaja sie od 300 zl od ''pana henia magika '' do 700 zl u profesjonalistow, ( nie bede podawal marki by nie robic reklamy ), ktorzy nawet w tvn turbo sie prezentowali chwalac sie ze''ucza auta polskiego'' :)
ale trzeba sie liczyc z tym , ze polskiego lektora nam nie wgraja ( uczciwie pan o tym poinformowal w rozmowie tel.) bo po prostu do tego modelu nie ma, wiec jak ktos chce, to moze miec polska mape, polskie menu ale ''leon i tak bedzie gadal'' po angielsku czy w kazdym innym jezyku ... zaleznie od pochodzenia auta i ustawien.
suma sumarum gra niewarta swieczki, bo za 400 zl mozna miec dobra nawigacje z dozywotnia aktualizacja map i po problemie :)
gregoriuss
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez kaktus_kn » 5 grudnia 2014, 20:24

Witam
W moim Leonie I szlak trafił fabryczne radio, doszedłem do wniosku, że wymienię sobie na radio 2 din, znalazłem fabryczny sprzęt z anglika z konsolą środkową, nazywa się to: SEAT Navigation System, nie wiem czy ma jakieś inne oznaczenia modelowe, teraz pytanie, czy do tego sprzętu da się wprowadzić aktualne mapy polski? jeśli tak to gdzie i jaki jest to koszt?
Drugi pytanie czy sprzęt będzie współpracował z wyświetlaczem pomiędzy zegarami?
Z góry dziękuje.
kaktus_kn
Stella
Stella

Silnik: AHF 1.9

Postprzez Darekk29 » 5 grudnia 2014, 20:48

Z wyświetlaczem na zegarach nie będzie współpracował, przerabiałem to u siebie. Najlepiej odczytać wersje nawigacji z nalepki na obudowie. Na forum było to już omawiane.
Darekk29
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.6 16V

Postprzez kaktus_kn » 6 grudnia 2014, 01:45

w którym miejscu było omawiane? proszę o linka
kaktus_kn
Stella
Stella

Silnik: AHF 1.9

Postprzez endriu892 » 5 kwietnia 2015, 12:19

Witam !
Mam do kupienia środkowy panel do mojego Leona na radio2din. Pytanie to jakie musze mieć części dokładnie związane z tym panelem żeby zmienić bez problemu z tym które mam teraz w aucie?? Czytałem że musi być z tym panelem kosz,ramki itd a za bardzo się na tym nie znam więc zanim kupie ten panel chciałbym wiedzieć czy sprzedający ma wszystkie potrzebne części żeby pózniej nie było problemu przy wymianie.
endriu892
Stella
Stella

Auto: Seat Leon I
Silnik: TDI pompowtryski PD

Postprzez donatello » 30 kwietnia 2015, 11:49

Ciężko zgrać takie elementy z osobnym wyświetlaczem ale nie ma rzeczy niemożliwych. Jednak trochę trzeba za takie udogodnienia zapłacić. multi-moto się zajmują takimi systemami nawigacyjnymi na co dzień.
donatello
Stella
Stella

Auto: BMW X5

Postprzez marcin0515 » 5 maja 2015, 12:10

Witam wszystkich chciałbym przerobić swoja konsole na 2 din moze mi ktos udzielic informacji jak sie za to zabrac. Ma ktos może fotki z takiego moda?

-- 5 maja 2015, 13:10 --

Witam wszystkich chciałbym przerobić swoja konsole na 2 din moze mi ktos udzielic informacji jak sie za to zabrac. Ma ktos może fotki z takiego moda?
marcin0515
Stella
Stella

Auto: Leon FR

Postprzez m4jki » 15 listopada 2015, 11:59

Witam, mam pytanie czy podjął się ktoś montażu radia 2 din mając manualna klimatyzacje? Zastanawiam się tylko czy nie będzie problemów z przeniesieniem regulacji nawiewu. Zdaje sobie sprawę, że na pewno będą przeróbki w środku konsoli i nie będzie mi przeszkadzać brak popielniczki. Z tego co widzę ktoś w holandii zrobił takie cudo:
Obrazek
http://www.seat-online.nl/showthread.ph ... dubbel-din
Ramka konsoli
Obrazek
Ramka regulacji z passata b5

Obrazek
m4jki
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: BCB 1.6

Postprzez mAti85 » 28 grudnia 2015, 13:01

ma ktoś spolszczenie do MDF i mapy jak najnowsze na zbyciu?
Lewy pas to nie kółko różańcowe
mAti85
Signo
Signo

Auto: seat leon cupra4
Silnik: AUE 2.8

Postprzez wojtek_1987 » 23 lipca 2016, 17:11

Panowie, chcialbym wlozyc do swojego leona wieksze radio. Czy wystarczy jak dokupie panel srodkowej konsoli ten pod nawigacje? Popielniczna niepotrzebna bo nie pale.
wojtek_1987
Signo
Signo

Auto: Leon 1M

Postprzez MrSiara » 24 lipca 2016, 21:46

zeby zmienic radio na 2din musisz zmienic konsole co nie jest tanie i do tego tunel zestawy chodza w granicach 1000 zl :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez wojtek_1987 » 24 lipca 2016, 22:44

Cala konsole musze wymieniac czy wystarczy ze wymienie srodkowa ramke? Co do tunelu to nie zalezy mi na popielniczce.
wojtek_1987
Signo
Signo

Auto: Leon 1M

Postprzez kajohuta » 25 lipca 2016, 09:51

wojtek_1987 musisz wymienić konsolę środkową na 2 din + ramkę i tylne mocowanie żeby konsola miała się czego trzymać :-D
kajohuta
Sport
Sport

Auto: seat leon

Postprzez Martinez001 » 3 września 2016, 12:31

Witam, odświeżę temat oznaczeń na obudowie ori navi 2DIN. Obecnie na allegro jest kilka ori navi 2DIN, jednak nie wszyscy sprzedający mają możliwość ich podłączenia celem sprawdzenia wersji navi poprzez wspomnianą w wątku kombinację klawiszy 3 i 6. Jakie oznaczenia muszą być więc na obudowie navi, które mówią o tym, że czyta mapy w formacie Blaupunkt DX (w tym mapy Polski)?
"Nic nie robić, nie mieć zmartwień, chłodne piwko w cieniu pić..."
Był Leon 1M CupraR 330KM
Jest VW Touran 4x4 DSG 350KM
Martinez001
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 1M
Silnik: BAM 1.8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja