Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
nie tylko, 2.0 tfsi, tsi, musza byc zalewane 98 (zgodnie ze wlepka), jak zalejesz 95 beda wchodzily czesciej limitery, bedzie wieksze spalanie, potwierdzone i sprawdzone. Juz nie przesadzajcie, jezdzicie turbo-benzynami i szkoda Wam zalac auta na Neste za 5,40 zl/l?...wodzik napisał(a):W silnikach wysilonych jak TSI 2.0 (300KM) 98 jest wymagane
mtz napisał(a):nie tylko, 2.0 tfsi, tsi, musza byc zalewane 98
wodzik napisał(a):W silnikach wysilonych jak TSI 2.0 (300KM) 98 jest wymagane, bo zalanie 95 powoduje obniżenie wydajności (komputer jest w stanie sprawdzić jakość mieszanki paliwowej).
racja, miroA3. zagalopowalem siemiroA3 napisał(a):TSI juz nie
Pokaz mi prosze moja wlepke z "musze zalac" 98ke... Nawet w instrukcji napisane jest wszedzie 95..Wiec nie przesadzaj z koniecznoscia 98..I nie 5.4 bo 5.45 to u mnie na bliskiej 95 kosztuje a 98ki kosztuja prawie 6 zeta.mtz napisał(a): tfsi, tsi, musza byc zalewane 98 (zgodnie ze wlepka)
Vampire1984 napisał(a):Pokaz mi prosze moja wlepke z "musze zalac" 98ke... Nawet w instrukcji napisane jest wszedzie 95..Wiec nie przesadzaj z koniecznoscia 98..I nie 5.4 bo 5.45 to u mnie na bliskiej 95 kosztuje a 98ki kosztuja prawie 6 zeta.
miroA3 napisał(a):zatankuj sobie nawet na tesco czy auchanie, nie ma sie co smiac, tam sa dobre paliwa, maja taki przemial ludzi ze nikt nic nie kombinuje bo za duzo sprzedaja, a zrodlo maja wszyscy jedno, orlen
mtz napisał(a):tesco, carrefour a nawet lukoil,
chlorek napisał(a):ja osobiście unikam tych stacji, moje odczucia są takie; mniej kilometrów robiłem, auto jakoś się muliło no i zawaliłem sobie pompę
chlorek napisał(a):Napewno są to gorszej jakościowo paliwa bo skądś tą cenę muszą mieć - raczej nie z powietrza
mtz napisał(a):ropy zwyklej, czy etyliny 95 tez bym tam nie lal, bo na tym paliwie juz mozna walki robic, ale w mojej wypowiedzi glownie chodzilo o 98
bede musial kiedys sprobowac, ale znajac zycie, przy mojej serii limitery od razu rozkminia roznicemiroA3 napisał(a):bardzo fajnie autko zachowuje sie na fuelsave 95 z Shella, pomino ze wystrojone pod 98
Podobno na większości stacji 98 i tak powstaje w ten sposób - tzn. 95 + dodatki.
Zastanawiam się dlaczego zawsze znajdzie się jakiś "filozof" , który zaczyna roztrząsać dlaczego producent zaleca konkretny rodzaj paliwa, czy przypadkiem nie po to aby nas zrobić w konia albo po to aby skrócić żywotność silnika. Te teorie spiskowe są już męczące. Zgadzam się z Tobą antoś - po to producent coś zaleca aby stosować a nie po to by mędrkować.antoś napisał(a):No właśnie.Jeżeli producent zaleca 95 to nie będzie stukał.
Powrót do VAG - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość