Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kaspelek napisał(a):Moze i ja sie wypowiem![]()
Ja ze swojej storny nie polecam.. moze mam pecha.. moze skrzynia juz nie byla w dobrym stanie...ale na pewno na starej dwumasie jezdziło mi sie o wiele przyjemniej...
Kris1988 napisał(a):a co ze skrzynia na jedno masie ? slyszalem ze jednomas przenosi duze obciazenie na skrzynie i skrzynie nie wytrzymuja
aha to znaczy nie musze nic z tym robić poprostu wstawiać i tylemariushjj napisał(a):Widać, że ktoś koło potraktował młotkiem. W tym miejscy koło nie współpracuje z niczym.
Martinus1985 napisał(a):Ja bym te koło wrzucił na maszynę by sprawdzić czy nie będzie wibracji z racji tych ubytków.
fafik1000 napisał(a):Martinus1985 napisał(a):Ja bym te koło wrzucił na maszynę by sprawdzić czy nie będzie wibracji z racji tych ubytków.
W sumie masz rację wypadało by to sprawdzić najpierw dla pewności.
GruchaARL napisał(a): Ciekaw jestem na czym ty to wogole chcesz sprawdzic.
korpek napisał(a): względem powierzchni przylegające do wału.
korpek napisał(a): To nie są kosmiczne technologie, wszystko się da tylko trzeba mieć odpowiedni sprzęt.
Vicek151 napisał(a):G60 przenosi ok.202-205 Nm a VR6 ok.240Nm
Vicek151 napisał(a):G60 przenosi ok.202-205 Nm a VR6 ok.240Nm.
Vicek151 napisał(a):G60 przenosi ok.202-205 Nm a VR6 ok.240Nm
kurex napisał(a): przy mojej serii 250 Nm
Vicek151 napisał(a):po roku użytkowania sprzęgło zaczęło ślizgać
mlynek napisał(a): Jak wygląda Twój zestaw sprzęgła? Z czego składałeś? Czy może jakiś gotowy zestaw kupowałeś?
Omega napisał(a):kurex, To zamach z paska pasuje ?
mlynek napisał(a):Pasowałoby do ASV? http://allegro.pl/vw-golf4-kolo-zamacho ... 09256.html
Skąd tu wiedzieć od jakiego modelu pasowałyby koła zamachowe? Ma ktoś jakąś listę aut albo modeli silników?
Aikon123 napisał(a):Koło zamachowe:zamach 1z (1.9tdi 90KM z mk3), abf (2.0 16V z mk3), g60 (PG z mk2) || VW 037 105 273C / VW 028 105 269 B||Komplet sprzęgłowy Sachs3000 332 001 to G60 lub3000 384 001 to VR6na komplet sprzęgłowy składa się:Tarcza dociskowa sprzęgła Tarcza sprzęgła Łożysko zwalniające
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość