Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
szczeslaw napisał(a):maison, co do ceny, to chyba miałeś na myśli, że 3x większa jest w Audi, a nie że w Seacie jest 3x większa NIŻ w Audi?
szczeslaw napisał(a):Tyle, że Seat Sound to TYLKO 2 dodatkowe głośniki - Subwoofer i głośnik centralny. Seryjny system w FR (8 głośników), gra bardzo zrównoważonym dźwiękiem. Moim zdaniem subwoofer tylko psuje efekt. Chyba, że ktoś lub dużo basu i "umc umc". W seryjnym systemie basu jest wystarczająco dużo i ma on fajną barwę oraz jest dobrze kontrolowany.
Ale co kto lubiJa nigdy nie lubiłem subwooferów - czy to w audio, czy w kinie domowym. Głośniki same z siebie powinny już dawać wystarczającą ilość basu. Jak nie dają i trzeba się wspomagać subem, to znaczy że głośniki są do kitu i trzeba je zmienić
maison, co do ceny, to chyba miałeś na myśli, że 3x większa jest w Audi, a nie że w Seacie jest 3x większa NIŻ w Audi?
szczeslaw napisał(a):lycone, oczywiście, że kwestia gustu. Słuchałem już różnych systemów kina domowego i jak dla mnie DOBRE kolumny, najlepiej jeszcze o konstrukcji zamkniętej (bass reflex, stosowany zresztą we wszystkich subach, to "oszustwo") dają najlepszy efekt. Ale ja jestem pod tym względem lekko zboczony i np. w ogóle nie uznaję systemów surround. Wolę DOBRE stereo.
Słyszałeś kiedyś system stereo, w którym nie dało się zlokalizować głośników, a dźwięk dobiegał ze wszystkich stron włącznie z tym, że było go słychać za plecami, a każdy instrument można było bezbłędnie zlokalizować w przestrzeni? Ja słyszałem. I ŻADEN surround nigdy nie dał mi takich efektówOczywiście suba w nim nie było, a jednak bas był bliski ideału (poprawić by go mogło tylko dodanie paru ustrojów akustycznych do pomieszczenia).
Ale to jest specyficzne podejście, a i również rodzaj słuchanej muzyki ma wpływ na odbiór systemu. Słucham głównie rocka i metalu i zawsze wszystkie korekcje mam wyłączone. I taki dźwięk odpowiada mi najbardziej.
Vampire1984 napisał(a):Na pewno widziałeś tam głośnik? Bo miejsce jest ale słyszałeś ze to tam gra?:)
komoornik napisał(a):Up.
"Bo 1.8 TSI w wersji FR ma głośnik do oszukanego brzmienia silnika?"
ACextreme napisał(a):lecz podczas jazdy w granicach 120-180
ACextreme napisał(a):Insignia czy Peugeot 508 w wysokich wersjach wyposażenia z mocnymi silnikami.....
ACextreme napisał(a):Insignia Executive 1.6 170KM czy 508 Allure 1.6 165KM po doposażeniu wychodząc ok. 120tyś
ACextreme napisał(a):Skonfigurowany Leon wychodzi mi 116tyś, a po rabacie jakieś 106tyś.
Opel i Peugeot rabaty dają nieco większe, więc Insignia Executive 1.6 170KM czy 508 Allure 1.6 165KM po doposażeniu wychodząc ok. 120tyś schodzą z ceną na mniej więcej 108tyś. Przy tej kwocie różnice 2-3tyś nie są widoczne.
Ale oczywiście masz rację - osiągów takich jak w Leonie nie będzie, dynamiki także nie - to już bardziej pseudo limuzyny czy jak kto woli auta rodzinne..... mojemu synowi z tyłu w foteliku też się Leon podoba
Pakiet aero - zestaw spojlerów z dyfuzorem w tylnym zderzaku za 12tyś.
ACextreme napisał(a):Skonfigurowany Leon wychodzi mi 116tyś, a po rabacie jakieś 106tyś.
Opel i Peugeot rabaty dają nieco większe, więc Insignia Executive 1.6 170KM czy 508 Allure 1.6 165KM po doposażeniu wychodząc ok. 120tyś schodzą z ceną na mniej więcej 108tyś. Przy tej kwocie różnice 2-3tyś nie są widoczne.
Ale oczywiście masz rację - osiągów takich jak w Leonie nie będzie, dynamiki także nie - to już bardziej pseudo limuzyny czy jak kto woli auta rodzinne..... mojemu synowi z tyłu w foteliku też się Leon podoba
Pakiet aero - zestaw spojlerów z dyfuzorem w tylnym zderzaku za 12tyś.
SauronRzeznik napisał(a):A jeździłeś Octavią RS? Cena podobna, jeździ lepiej i jest dostępna w kombi.
ACextreme napisał(a):W Leonie w sumie przeszkadza mi tylko jedno - przy mojej obecnej Astrze sprawia wrażenie "puszki". Astra jest jakby bardziej nadmuchana, ma więcej materiałów wykończeniowych, czasem i lepszych, grubszych. Jest też lepiej wygłuszona (drzwi/materiały)... ale jest 250-300kg cięższa i w tym główna różnica - jeździ gorzej, frajdy takiej nie daje, ale daje większe poczucie bezpieczeństwa. Tylko, że takie już chyba są wszystkie nowe kompakty, a inaczej może być w klasie wyżej jedynie.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości