Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marian + napisał(a):drodzy koledzy jeszcze zapytanie.czymarian + napisał(a):drodzy koledzy jeszcze zapytanie.czy te wałeczki które blokują olej i mogą wypaść z wałka od pompo wtrysków można z powrotem wbić bez odkręcania tegoż wałka.
Kolego o ile do skrajnych broków jest jaki taki dostęp, to jeśli wyszły tez środkowe co czasami się zdarza i miałbyś jakiś dobijak którym mógłbyś te skrajne poprawić to ja radził bym jednak je wymontowac i zrobić to porządnie. Przecież tu chodzi o dobre smarowanie.borowa napisał(a):zielonego pojęcia nie mam odnośnie ciśnienia, nie mam zamiaru na siłę
sprawdzać, szukać, wymieniać
najlepiej z AXR'atransit_master napisał(a):ori używkę
Jeśli ktoś "za wczasu" wymienił szklanki to jak najbardziej. Kiepski popychacz momentalnie zjedzie wałek.markk napisał(a):Panowie jest możliwe , żeby ori wałek wytrzymał 350 tysiecy?
Jakieś 70 % tego przebiegu to autostrady . Pozdro
borowa napisał(a):Szybkie pytanie, czy ktoś kto zakładał czarne szklanki INA 420 0209 10 kontrolował ich stan po jakimś czasie? Ostatnio spotkałem się z przypadkiem, gdzie ok 27kkm od montażu występują spękania, popychacze oczywiście nie nadają się do ponownego montażu.
Prozaq napisał(a):marcus415 napisał(a):6 przyczyna- wada konstrukcyjna silnika
Blisko,a dokładnie pośrednia przyczyna tkwi w wałeczkach od pompowtrysków,a na to mechanicy nie zwracają uwagi przy naprawie wytartych elementów.W każdym z dwóch wałeczków sterujących pompkami jest aluminiowy brok.W 99% przy wytartych krzywkach na wałku rozrządu tych broków brak i olej zamast smarować roleczki na dźwigienkach od sterowania pompek ucieka bokiem.Poniże foto po krótce wyjaśnia to zjawisko:
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości