Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
To ciekawe co piszesz bo ta sama skrzynia od lat jest w VAG i w niejednym dłubniętym dieslu sobie radzi z 500Nmwodzik napisał(a):DSG w Cuprze jest już max. wyżyłowana (przenosi bardzo duży moment obrotowy) i podniesienie mocy bardzo szybko spowoduje jej zużycie a co za tym idzie uszkodzenie...
RageMan napisał(a):Kuzyn kiedyś przerabiał Golfa IV automat na manuala i nie miał wstecznego
Vampire1984 napisał(a):Taki off top...można zrobić swapa manuala na dsg czy jest to totalnie nieopłacalna operacja?
miljo napisał(a):Dzieki za dyskusje, raczej zdecyduje sie na Cupre 265 DSG i po pierwszym przegladzie podjade do CompSportu po modul. Fajnie gdyby zrobili 300km i 400nm, wydaje mi sie powinno wszystko wytrzymac.
Pozdrawiam
miljo napisał(a): juz raz diesla zrobilem "grubo" i troche pozniej zalowalem
Zix napisał(a):miljo napisał(a): juz raz diesla zrobilem "grubo" i troche pozniej zalowalem
Możesz rozwinąć?
miljo napisał(a):Mam tez wazne pytanie odnośnie szpery? czy 265 ma taka sama jak w 280. Bo sprzedawca mowil ze szpera jest tylko w 280.
noktoto napisał(a):miljo napisał(a):am tez wazne pytanie odnośnie szpery? czy 265 ma taka sama jak w 280. Bo sprzedawca mowil ze szpera jest tylko w 280.
Sprzedawca albo chce koniecznie 280 wcisnąć i po prostu kłamie, albo nie wie co sprzedaje. W obu wersjach jest taka sama szpera mechaniczna sterowana elektroniczne. Można sprawdzić w cenniku.
mstokowy napisał(a):Z tego co wiem to w Katowicach nie mają chwilowo Cupry do jazd, mieli dopiero sprowadzić jakąś z Poznania. Wcześniej mieli 280'tke z manualem - ale ja ją kupiłem.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości