Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
uciu napisał(a):Odkręciłem śrubki w uchwytach do zamykania i co dalej???
uciu napisał(a):auto stoi w ogrzewanym garazu;-)
uciu napisał(a):a tak przy okazji to gdzie jest czujnik otwartej klapy???
w zamku???
uciu napisał(a):Może na allegro zobacze plastiki to bede wiedział gdzie są zaczepy.
colin23 napisał(a):o ile pamiętam to Dudekv wspominał że miał jakiegoś manulana gdzie są poszczególne zaczepy i on mu pomógł bezboleśnie przejść tą operację. Napiszę do niego to może pomoże
na dole klapy przy zatrzasku zamka, jest tam 3 pinowa kostka, ktora lubi zasniedziec, z pewnoscia zauwazyszuciu napisał(a):a tak przy okazji to gdzie jest czujnik otwartej klapy???
janek napisał(a):teraz najważniejsza część dla tych ktorzy będą kiedyś zmuszeni ściagnąć plastki...nie jest to takie trudne! oto jak w mało inwazyjny sposob sciagnac plastik...
1. wyciągnij lampy (stop i wsteczny) z klapy poprzez wykręcenie 3 śróbek i odchylając 2 zatrzaski ( aby to zrobic musisz zdjąć zaślepki na plastikach-znajdziesz na pewno)
2. rozglądnij sie w celu zlokalizowania zatrzasków które łączą plastik z blachą ( sprawdz poglądowe zdjecie)
3. za pomocą kleszczyków, kluczy lub cokolwiek przyjdzie ci pod ręke a co może ścisnąć lekko zatrzaski ścisnij je i teraz najważniejsze!! ( to pomogło w moim przypadku) zamiast drzeć na siłe zatrzaski użyj wyszukanego narzędzia jakim jest np drewniany kij od miotły![]()
aby wypchać zatrzask a nie wydzierac go na siłe ciągnąc plastik co może spowodowac jego ułamanie.....
4. gdy wyjdą zatrzaski z blach wysuń plastik do siebie dzięki czemu wyskoczy on z zatrzasków łączących go z kolejną częścia.... jak już pozbędziesz się zatrzasków plastik wysuwa sie w dół gdy klapa jest otwarta
colin23 napisał(a):Odnalazłem tego posta to go tu przykleję aby było łatwiej:
janek napisał(a):popatrz w moich postach, pisałem o tym kiedyś,
osłona plastikowa na tylnej klapie ma kilka trudno dostępnych zatrzasków, jak je połamiesz nie będzie już dobrze pasować....to nic trudnego trzeba tylko wiedzieć gdzie ciągnąc...
michal3m napisał(a):te zatrzaski nie są wymienne?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości