Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zakładnie zderzaka przód

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zakładnie zderzaka przód

Postprzez Liukan » 9 marca 2015, 13:35

Siemka, mam pewien problem z założeniem zderzaka na przodzie. Miałem lekko uszkodzony wiec oddałem do lakiernika. Teraz gdy chciałem go założyc to cholery dostaje. Nie moge go odpowiednio dopasować, nie wiem może robie coś zle ale chodzi głównie o te "zaczepy" z boku. Czy przy zakładaniu trzeba boki ściągnąc? Bo tam są takie jakby "prowadnice" gdzie trzeba owy zderzak wsunąc ale ni cholery nie mogę tego zrobić bo mi sie w pip połamie. Odstaje mi to wszystko jak jasna cholera przez to lampy nie są dopasowane i w ogole to nie wygląda. Prosze o rade jak zamontować odpowiednio zwykły fabryczny zderzak, nie było tam nic zmieniane. Z góry jestem wdzięczny za wszelką pomoc. Postaram sie wrzucic jeszcze fotki jak będe miał okazje jak to teraz - TRAGICZNIE - wygląda. Pozdrawiam
Liukan
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: Zakładnie zderzaka przód

Postprzez Martinus1985 » 9 marca 2015, 15:27

Zrób inaczej.
Odkręć ślizgi z błotnika i włóż dobrze do zderzaka . Później wkładasz w błotniki o dokręcasz i wszystko pasuje. Tylko trzeba to robić w 2 osoby.
Obrazek
Było 113,7 KM chwilowo 147,4 a obecnie 200,6 KM by TuneUp na BRD,Fmic i jest zapał na GTB...
Martinus1985
TopSport
TopSport

Auto: Leon Sport
Silnik: AHF 1.9

Re: Zakładnie zderzaka przód

Postprzez Liukan » 4 sierpnia 2015, 16:57

A w tym temacie to zrobione. Tak jak mówiłeś. Tyle, że roboty troche było bo te "prowadnice" było tak ciężko odkręcić, że gorzej to chyba sie je tylko przykręcało. Nie wygląda jak nowy ale jest ok.
Można zamknąć
Liukan
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: ASV 1.9

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne