Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
walowa napisał(a):Witam,
Mam pytanie odnośnie asystenta świateł drogowych. Poczytałem na forum ale nigdzie nie ma na to odpowiedzi. Robię wszystko tak jak w instrukcji jest napisane ale nie włącza mi się ten asystent. Mam Leona Fr 1.4 125km. Co prawda nie jest wypasiony, bo to podstawowa wersja doposażona w pakiet praktyczny i czujniki parkowania, ale w ustawieniach mam funkcję asystenta świateł drogowych. W lusterku też mam niby ten czujnik - tak na oko jest. Ale w żaden sposób nie chce się włączyć automat. Nie pojawia się ikonka A i nic się ogólnie nie dzieje. Może ktoś coś pomoże/podpowie? Może po prostu nie mam takiej funkcji? Chociaż niby w komputerze jest...
trenertenisa napisał(a):walowa napisał(a):Witam,
Mam pytanie odnośnie asystenta świateł drogowych. Poczytałem na forum ale nigdzie nie ma na to odpowiedzi. Robię wszystko tak jak w instrukcji jest napisane ale nie włącza mi się ten asystent. Mam Leona Fr 1.4 125km. Co prawda nie jest wypasiony, bo to podstawowa wersja doposażona w pakiet praktyczny i czujniki parkowania, ale w ustawieniach mam funkcję asystenta świateł drogowych. W lusterku też mam niby ten czujnik - tak na oko jest. Ale w żaden sposób nie chce się włączyć automat. Nie pojawia się ikonka A i nic się ogólnie nie dzieje. Może ktoś coś pomoże/podpowie? Może po prostu nie mam takiej funkcji? Chociaż niby w komputerze jest...
walowa napisał(a):Witam,
astm napisał(a):Identycznie jest w czasie opadów deszczu. Trzeba prawie zawsze "ręcznie" włączyć światła mijania, bo dla czujnika jest za jasno.
Wojtaz666 napisał(a):Z tego co gdzieś tam wyczytałem to czujnik automatycznie przełącza światła dzienne na światła mijania gdy przez ileś tam sekund pada deszcz, tak to u mnie działa...
Vampire1984 napisał(a):Wy nie jeździcie w trybie Auto na przełączniku świateł? Czujnik nie może czaić mgły bo ona nie jest światłem, ewentualnie reagować tak samo jak przy mniejszej/większej ilości światła w otoczeniu/
Thriade napisał(a):Na właśnie o to chodzi - trzeba na to zwrócić uwagę - bo jednak człowiek myśli sobie, że automatyczne światła wszystko załatwią, a tak nie zawsze jest.
U mnie w deszczu się światła zmieniają po kilku machnięciach wycieraczkami - działa to ok.
pinkibass napisał(a):Dziwne wg. mnie jest też to, że na desce nie ma żadnego wskazania (typu kontrolka na zegarach, lampka przy przełączniku) na jakich aktualnie światłach jedziemy. Dopiero po dłuższym czasie wpadłem na to, że oprócz podjeżdżania na 2 m do samochodu z przodu można spojrzeć na czerwone lampki na suficie.
Ale dlaczego nie ma żadnego wyraźnego wskazania?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości