MW napisał(a):U mine w s3 vag can pro ładnie wchodzi do systemu ale nie mozna nic zmienic. Pyta o jakiś kod. Wiem ze przy VCDS 14 czy tym ostatnim15.3.0 wszystko hula
KOjarzysz może wersje, czy kabelek oryginalny?
pozdr.
-- 7 czerwca 2015, 21:09 --
komonoA3 napisał(a):Witaj,
Co prawda nie posiadam 5F ale A3 8V a to są bliźniacze modele. Mam VAG CAN PRO i łączy się ze wszystkimi sterownikami na jakie patrzyłem - zrobiłem pełny skan i nie było problemu z połączeniem się auta. Co najlepsze, w VAG CAN PRO jest opcja przekodowania funkcji start/stop. Działa na opak-nie świeci się przy przycisku s/s nie działa, świeci się, system działa.
Co do opisów np. w MCE to niestety są nie widoczne co dany bajt znaczy. Można zaznaczać ale nie ma opisu. Będzie trzeba poczekać jakiś czas aż rozgryzą wszystko
Co do VCDS'a to mam nie miłe przejścia z Panem importerem tak samo jak forum A3-club.net

Odnośnie VCDS'a to kontaktowałem się jedynie z USA, bardzo miła obsługa zaś VAG-CAN hmm.. są dziwni, nie odpowiadają na majle, blokują na forum (w PL). Kupowałeś VAG-CAN'a w PL?
Poważnie, to niektóre zmiany (nie mam w głowie) wymagają zalogowania się do wybranego sterownika. S/S nie - zmieniałem to z palucha.
S/S od ręki możesz wyłączyć np. ODIS'em (także każdy serwis to może zrobić), tyle że nie jest to takie wyłączenie jakie by mnie satysfakcjonowało. Mianowicie domyślnie przycisk wyłączenia S/S na panelu samochodu nie jest włączony (czyli tu się nic nie zmienia), tylko S/S się nie włącza sygnalizując to stosowną ikonką przy zatrzymaniu.